Róże i... 2013 ;)

Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże i... 2013 ;)

Post »

Ja się niezmiennie zachwycam Twoją Afrodytką. Wpadła mi też w oko Anneliese Pohl :D
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ania :wit
Nowy wątek, będą całkiem nowe róże?
Pozdrawiam
ella52
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 18:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Wspomnienia różane śliczne ;:333 będę tu częstą oglądaczką, oby szybko rozwinęły się te pączuszki.
Pozdrawiam Ela
Maleńki ogródek Eli
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aniu, witam po przerwie!
Oj, długo Cię z nami nie było... mam nadzieję, że to przeszłość i będziesz bywać regularnie ;:196
Twój wątek jest jak zwykle źródłem wiedzy i inspiracji, więc masz we mnie stałęgo gościa.
Cieszę się, że także Tobie róże świetnie przezimowały.
Pozdrawiam! A.
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06

Post »

Piękne zdjęcia.....aż się rozmarzyłam.
paula8305
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 28 mar 2012, o 08:03

Post »

Witam!

Ja z takim pytaniem.Mam różę pnącą koło tarasu.Róża była przycinana na wiosnę wg zaleceń i pięknie zaczęła puszczać nowe pędy.Niestety moja koza zerwała się z łańcucha i ją obgryzła.Czy jest szansa że się jeszcze odbije?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Anuś :wit ;:196 ,znowu będziemy podziwiać Twoje piękności,a masz ich sporo ;:108
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Cześć Aniu,
dobrze, że tu jesteś ;:168
Zima nas rozleniwiła, a później zezłościła, ale jak teraz cieszy każdy pączek i kwiatuszek. :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Annes 77 pisze:Cudnie ;:167 Dobrze,że wszystko się ułożyło,po burzy zawsze wychodzi słońce ;:3
I oby już nie zaszło zbyt szybko :lol: ;:196
kogra pisze:Załapałam się na piękną wiosnę a teraz oglądam róże.
Cudnie jest a będzie jeszcze lepiej, kiedy na prawdę zaczną się kwitnienia.
Fajnie, że otworzyłaś wątek. :wit
Grażynko ;:196
To było a co bedzie.. to się okaże, moje jesienne marewry nie dają mi spokoju, wszystko teraz mikrusie i daje mi do myślenia, jak wyszło..
robaczek_Poznan pisze:Aniu, witaj!
Dziękuję, że do mnie zajrzałaś, dzięki temu odkryłam Twój nowy wąteczek ;:173
Będzie się działo w tym sezonie :tan
Pozdrowionka :wit
Kasiu, do Ciebie musiałam zajrzeć, to jedno z moich ulubionych ogrodów.
KaRo pisze:Witam Aniu!
Różany bez Ani nie byłby pełny... o wiele,wiele uboższy .
Dobrze,że życie się normuje u Was. ;:167
Najważniejsze jest zdrowie,resztę można zdobyć,kupić,zalatwić....

Czy dziadek,to ten,który mieszkał z Wami?
U mnie jako pierwsza startuje również Bidermeier... startuje tzn. wygląda najefektowniej w tym czasie. :wit
Witaj Krysiu, dziękuję Ci za ciepłe przyjęcie ;:196
To dziadek mojego męża, mieszkaliśmy z nim przez przeprowadzką do naszego domu. Ja już dawno nie mam swojej rodziny.
Ciekawe czyja Biedermeier pierwsza zaszczyci nas swoimi kwiatami ;).
Ann-ka72 pisze:Witaj Aniu :wit
Przyszłam podejrzeć co kwitnie u Ciebie i aż nie mogę uwierzyć, że róże kwitną....moje to pewnie co najmniej za tydzień lub dwa pokażą pąki, na razie same łodyżki z listkami...
Anuś ;:oj , to są fotki z tamtego sezonu, u mnie dopiero pierwsze nieśmiałe pąki. A część róż to nawet liści nadal nie ma ;:124 .
Tosia1 pisze:Ania!!! Jesteś!!! Cudownie!!! Mam tyle różyczek do rozpoznania! Pomożesz?
Oglądać Twoje zdjęcia, to największa przyjemność!! A przy okazji dużo wiadomości. Żeby nie ten SKS ;:131
Piękne różane wspomnienia. Oby zakwitły jeszcze piękniej, a wszystko na to wskazuje. ;:196
Tosiu ;:196 , pomogę, jak się tylko da ;). Dziękuję Ci, oby wszystkie róże w tym roku zakwitły najpiękniej jak tylko mogą.
Azalia pisze:Witam.
Z wielką radością zawsze przeglądam Twój wątek i czekam na nowe zdjęcia z ogrodu oraz ciekawe opisy.Masz bardzo piękne róże, wiele z nich zainspirowało również moje zakupy. W czasie tej długiej zimy, zarówno Twój wątek jak i blog, był moją częstą lekturą. Jestem ciekawa, tak chyba jak wszyscy, jak spiszą się róże w tym roku. U mnie z niewiadomego powodu 2 nowe nie wystartowały, a dwie starsze zupełnie zmarniały. Serbki są tak malutkie, że nie wiem czy z takiego krzaczunia może coś wyrosnąć. No ale róże od Petrovica chyba u wszystkich są takie.
Pozdrawiam i czekam na nowe piękne widoki z ogrodu.
Azalio, bardzo Ci dziękuję ;:196 .
Ciekawa jestem co wybrałaś do swojego ogrodu :wink: .
Róże od Petrovic'a właśnie takie są, małe i niepozorne, ale większość z nich potem rośnie w magiczny sposób przeganiając swoją witalnością pozostałe róże. Miejmy nadzieję, że i tym razem tak będzie. Trzymam za to mocno kciuki.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

evluk pisze:Aniu-cudownie,że wróciłaś..
Róże boskie i fantastycznie pokazane :uszy
Evuś, jak miło Cię widzieć ;:167 , muszę zaraz pognać do Ciebie w odwiedzinki ;).
ewazawady pisze:Aniu nareszcie jesteś. ;:138 ;:3 ;:3 ;:3 I dobrze, że dobrze. Jeśli to deszczowa pogoda przyspieszyła Twoje ponowne pojawienie się na FO to dziękuję aurze, że zechciala być brzydka. ;:180
Jest kilka róż w moim ogrodzie, które zawdzięczam wyłącznie Tobie np. 2 Colette. Zachowują się dokładnie tak jak opisałaś to w blogu. Dziękuję Ci za nie !!
Zawsze przed zakupem róży sprawdzam co Ty o niej piszesz. Teraz już spokojnie można czekać na to co przyniesie nam nowy sezon.
Ewuniu, bardzo się cieszę, że wzięłaś moje opinie pod uwagę, dziękuję Ci ;:196 . Bardzo jestem ciekawa co przyniesie ten sezon bo mam wrażenie, że różyca przez ten okres zimowy zaatakowała ze wzmożoną siłą i dopadła wiele osób :;230
_ninetta_ pisze:Aniu, cudną i kolorową wiosnę pokazujesz.
A róże wszystkie piękne, trudno wybrać najpiękniejszą.
Dziękuję Anetko ;:196
Oj trudno wybrać, trudno, dla mnie wszystkie piękne i te pełne i te puste też.
Jagusia pisze:Piękne zdjęcia pięknej wiosny...
Szkoda ze serduszko nie ma swojej tajemniczej historii.... po cichutki liczyłam na jakąś... pasowałaby ona do Twojego różanego ogrodu....
Ja liczę na to, że to serduszko dorobi się swojej historii za jakiś czas, może ona się dopiero pisze? :wink:
Rozeta pisze:Anuś ;:196 ,
cieszę się, że Jesteś ;:138 !
Dobrze, że wreszcie dopłynęłaś do spokojnej przystani i możemy razem poświętować sobie na festiwalu kwitnących ogrodów ;:136 .
Moniczko, witaj ;:196
Same znajome twarze, jak fajnie ;:oj
Cieszę się, że i Ty jesteś bo też swego czasu byłaś nieobecna. Ale bez tego forum to się chyba nie da zbyt długo.. ;:4
dodad pisze:Witaj Aniu, dobrze, ze wreszcie jesteś. mam nadzieje, ze zły czas już za wami i tego życzę ;:196
Piękne wiosenne zdjęcia pokazałaś, uwielbiam wiosenne kwitnienia.
Pokazałaś galijkę Aimable Amie - możesz coś o niej napisać? jak szybko rośnie?
Kupiłam ją wiosną tego roku, pokazała ładne listeczki, nie mogę doczekać się kwiatów, ale to pewnie dopiero w przyszłym roku.
Dorotko, Aimable sadziłam jesienią rok temu i wiosną od razu zakwitła. Sadzonka jest od Petrovic'a. Nie rośnie mi zbyt szybko, ale ma złe warunki, bo teren jest suchy, kamienisty i piaszczysty a słońce w tym miejscu jest do nocy. Ale dwie zimy przeżyła, może teraz przyszła pora na lepszy wzrost. Chorób raczej nie zauważyłam, dobra, samodzielnie rosnąca róża.
margolcia3 pisze:Aniu, bardzo ładne te Twoje różyczki. Napisz czy masz może różę na pniu, jeśli tak to napisz jak się z nią obchodzisz.
Margolciu, nie mam róż na pniu, jedną miałam dwa lata w donicy i w końcu zmarniała, dwie były w ogrodzie i padły poprzedniej, mroźniej zimy. Już się z nich wyleczyłam ;).
AnaAn pisze:Ja się niezmiennie zachwycam Twoją Afrodytką. Wpadła mi też w oko Anneliese Pohl :D
Aneczko, Aphrodite mogę polecić, fajnie rośnie i obficie kwitnie. To piękna róża.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

justi177 pisze:Ania :wit
Nowy wątek, będą całkiem nowe róże?
No ba :wink: .. będzie i to sporo :;230 , to już mam we krwi, choćbym miała u sąsiada sadzić, to nie mogę nie kupić, jak mi coś wpadnie w oko...
ella52 pisze::wit
Wspomnienia różane śliczne ;:333 będę tu częstą oglądaczką, oby szybko rozwinęły się te pączuszki.
Witaj Elu, bardzo mi miło, zapraszam jak najczęściej ;:196
Pączusi coraz więcej, nie byłam w ogrodzie 3 dni a tu same niespodzianki ;:oj
aguniada pisze:Aniu, witam po przerwie!
Oj, długo Cię z nami nie było... mam nadzieję, że to przeszłość i będziesz bywać regularnie ;:196
Twój wątek jest jak zwykle źródłem wiedzy i inspiracji, więc masz we mnie stałęgo gościa.
Cieszę się, że także Tobie róże świetnie przezimowały.
Pozdrawiam! A.
Aguniadko, mam nadzieję, że w końcu czas mi pozwoli na to co lubię, na spełnianie dalszych swoich pasji i dzielenie się tym z wami, to jest w tym najlepsze, że mamy się z kim podzielić swoimi radościami i smutkami.
Safoya pisze:Piękne zdjęcia.....aż się rozmarzyłam.
Kochana, po piękne zdjęcia to do Ciebie :wink: taaaakkk.. to u Ciebie się najlepiej marzy ;:196
paula8305 pisze:Witam!
Ja z takim pytaniem.Mam różę pnącą koło tarasu.Róża była przycinana na wiosnę wg zaleceń i pięknie zaczęła puszczać nowe pędy.Niestety moja koza zerwała się z łańcucha i ją obgryzła.Czy jest szansa że się jeszcze odbije?
Witaj Paulo ;:oj
Koza wiedziała, co dobre :wink:
Mocno obgryzła pędy? Zostało coś z tego? Nie wyrzucaj tej róży, teraz potrzebna jest jej regeneracja, jeżeli zostało cokolwiek z tych pędów, to z nich powinny wybić kolejne. Myślę, że przydałby się także stymulator, to maleństwo potrafi czynić cuda, ja już przekonałam się o tym kilka razy. Trzymam kciuki za Twoja różę, niech szybko odrośnie ;:196 .
hal1959 pisze:Anuś :wit ;:196 ,znowu będziemy podziwiać Twoje piękności, a masz ich sporo ;:108
Halinko, cieszę się, że i Ty już jesteś, masz wiele pięknych róż do pokazania ;:oj .
majka411 pisze::wit Cześć Aniu,
dobrze, że tu jesteś ;:168
Zima nas rozleniwiła, a później zezłościła, ale jak teraz cieszy każdy pączek i kwiatuszek. :;230
Oj tak, zima była długa i męcząca, chwilami to nawet nie dociera jeszcze do mnie, że to już koniec... ;:124 :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Na 'a' została jeszcze Aspirin-Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Astrid Grafin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i Astrid Lindgren
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Najładniejsze krzewy na tę chwilę:
Winchester Cathedral
Obrazek

Sebastian K.
Obrazek

Pirouette
Obrazek

Mrs. John Laing
Obrazek

Granny i The Wedgewood Rose
Obrazek

A po jesiennych przeprowadzkach pewne miejsca mam teraz baaardzo łyse :?
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”