Micha storczyków Kahim
- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Micha storczyków Kahim
O, super Dufin! I to będzie chyba najlepsze rozwiązanie
Carmen, to prawdziwa królowa tego forum!!! Ja bym jeszcze poobserowała to podłoże, ale tak jak Actus wychodzę z założenia, że lepiej zobaczyć, co tam się dzieje, jak wyglądają korzonki i czy nie ma szkodników...
Pozdrawiam,
Marta
Marta
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
Kahim ja ostatnio kupiłam kwitnącego Falka z LM na wyprzedaży i niestety prawie w ogóle nie trzymał się w doniczce... Więc go wyjęłam i przy okazji sprawdziłam stan korzeni. Te co trzeba było poobcinałam, namoczyłam i wsadziłam do nowej ziemi. Od tamtego czasu nie spadł mu ani jeden kwiat, ponadto przedłuża pęd
Spróbuj wyjąć go z doniczki i zbadać jak jego korzonki. Nie bój się żadnych obciąć gdyby była potrzeba. Wsadź w nowe podłoże i obserwuj.
Trzymam kciuki
Spróbuj wyjąć go z doniczki i zbadać jak jego korzonki. Nie bój się żadnych obciąć gdyby była potrzeba. Wsadź w nowe podłoże i obserwuj.
Trzymam kciuki
- kahim
Ha ha, Dufin, zabawne
Ok, dziś już za późno, ale jutro podejmę decyzję czy przesadzić. Ale jak mi kwiatki pospadają... POLECĄ GŁOWY
Ok, dziś już za późno, ale jutro podejmę decyzję czy przesadzić. Ale jak mi kwiatki pospadają... POLECĄ GŁOWY
Ja nic nie mowilamkahim pisze:Ha ha, Dufin, zabawne
- kahim
Wiesz, jak będę w szale to na pewno ktoś niewinny oberwie
To ja juz sobie pojde.......
- kahim
Jak trzeba będzie i tak cię znajdę
A tymczasem lepiej trzymaj kciuki
A tymczasem lepiej trzymaj kciuki
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
actus pisze: zawsze wychodze z zalozenia ,ze lepiej stracic kwitnienie(zawsze bedzie kolejne) jak storczyka.Przy okazji zobaczysz jak sie ma sprawa z korzeniami.
Marta25 pisze:tak jak Actus wychodzę z założenia, że lepiej zobaczyć, co tam się dzieje, jak wyglądają korzonki i czy nie ma szkodników...
ja to może zacytuję aby mieć udokumentowanych sprawców, w razie gdybym to ja miała oberwaćCallanthe pisze: Spróbuj wyjąć go z doniczki i zbadać jak jego korzonki. Nie bój się żadnych obciąć gdyby była potrzeba. Wsadź w nowe podłoże i obserwuj.
OOOOOO Dufin Ty podlizno
- kahim
BUAHAHAHahahahaa... Dufin, nie wiesz, że donosicieli karze się dla przykładu wyjątkowo srogo ...