Ogród Marty
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Dorotko cieszę się,że się spodobało
Jadziu,Dorotko,tak wyszło trochę jak w japońskim ogrodzie
Jarzębinko,rzeczywiście te pierwsze nasadzenia już urosły,jeszcze w zakątkach widać ziemię ale za chwilę jak byliny się rozrosną to ziemia jest całkowicie zaścielona
Josephino,będzie jeszcze więcej zakamarków ale zdjęcia zrobię jak zakwitną w nich byliny
Marysiu,bardzo lubię brzozy dlatego zasadziłam taką aleję tam jest inna aura
Jadziu,Dorotko,tak wyszło trochę jak w japońskim ogrodzie
Jarzębinko,rzeczywiście te pierwsze nasadzenia już urosły,jeszcze w zakątkach widać ziemię ale za chwilę jak byliny się rozrosną to ziemia jest całkowicie zaścielona
Josephino,będzie jeszcze więcej zakamarków ale zdjęcia zrobię jak zakwitną w nich byliny
Marysiu,bardzo lubię brzozy dlatego zasadziłam taką aleję tam jest inna aura
-
Pacynko,nie wiem jaka to Tawuła bo nigdy nie przywiązywałam uwagi do gatunków a jest już u mnie trochę czasu,ale teraz wszystko trzeba wiedzieć ,nadrobię to,Wilczomlecze bardzo rozjaśniają zwłaszcza w pochmurny dzień lub o zachodzie one jakby świecą,ten klon purpurowy to "Dissectum Artropurpureum" ,to kopiasty pokrój z łukowatymi pędami,a to drzewo przy kamieniach to wiąz Camperdownii jego zwisające gałęzie tworzą zwartą kopułę.
Jonatanko myślę że będzie jeszcze trochę takich miejsc a kamienie mam trochę z przewracane bo tak ryją krety i wszystko się wali
Ewciu,zapraszam do dalszych spacerów
Sylwio,miło mi ,że się podoba, zbieram te rośliny już parę lat ,uwielbiam je i na dzisiaj troszkę się uzbierało,zapraszam znowu, bo zaraz zakwitną następne i za ich sprawą ogród zmienia się prawie codziennie
Gosiu,nie mam wszystkich roślin bo to chyba nie możliwe,zresztą ciągle są jakieś nowości nie można zdążyć,ale troszkę się tego uzbierało,a ja i tak czekam aż zakwitną moje ulubione babcine stare pachnące odmiany,jak Floksy,Piwonie,Ostróżki
Jonatanko myślę że będzie jeszcze trochę takich miejsc a kamienie mam trochę z przewracane bo tak ryją krety i wszystko się wali
Ewciu,zapraszam do dalszych spacerów
Sylwio,miło mi ,że się podoba, zbieram te rośliny już parę lat ,uwielbiam je i na dzisiaj troszkę się uzbierało,zapraszam znowu, bo zaraz zakwitną następne i za ich sprawą ogród zmienia się prawie codziennie
Gosiu,nie mam wszystkich roślin bo to chyba nie możliwe,zresztą ciągle są jakieś nowości nie można zdążyć,ale troszkę się tego uzbierało,a ja i tak czekam aż zakwitną moje ulubione babcine stare pachnące odmiany,jak Floksy,Piwonie,Ostróżki
-
Maryniu,bardzo się cieszę,że przyszłaś pospacerować i zapraszam do następnych zakątków
Gosiu,myślę,że wszystkie ogródki są piękne ,każdy jest inny i każdy ma w sobie to coś, zapraszam znowu
Gosiu,myślę,że wszystkie ogródki są piękne ,każdy jest inny i każdy ma w sobie to coś, zapraszam znowu
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martusiu nie mogę napatrzeć się na Twojego klonika..... jest cudny....moje marzenie
-
WitajAgnieszko miałam dwa takie purpurowe klony i jeden po paru latach gdy był już duży padł i nie wiem dlaczego,drugi mam zielony ale jeszcze malutki,cieszę się że wpadłaś i zapraszam znowu
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Martusiu ja również czekam na Floksy moje ulubieńce.U mnie Wilczomlecz ładnie pnie się do góry. i zaczyna "żółcić" się .
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Pierwszy raz oglądałam Twój ogród, bardzo piękny i wydaje mi się że ogromny. Wegetacja wyprzedza tę w moim ogrodzie o jakiś miesiąc, gdzie jest tak ciepło?
POZDRAWIAM
POZDRAWIAM
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jestem zachwycona. Połączenie faktur i kolorów
Jabłoń rajska jest bardzo ciekawa. Pierwszy raz widzę taki okaz.
Ale masz pięknie
Jabłoń rajska jest bardzo ciekawa. Pierwszy raz widzę taki okaz.
Ale masz pięknie
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękny zaczarowany ogród
Widzę masz obrazki włoskie-,Arum italicum,,czy one Ci kwitły Ja mam ze 3 lata i jeszcze nigdy mi nie zakwitły,nie woem czemu
Martuś: mnie równiez strasznie spodobało się to drzewko a'la bonsai
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
A moje obrazki właśnie dopiero po 3 latach i chyba będą kwitły
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto wszystko przemyślane i dopracowane ,masz cudowne zakątki w ogrodzie
Zostanę u Ciebie jeszcze troszeczkę
Zostanę u Ciebie jeszcze troszeczkę
Prawda że u Marty można siedzieć i siedzieć
-
Jonatanko,wszystkie kwiaty są piękne ale te stare odmiany nic nie zastąpi
Aza witaj w moim ogrodzie miło mi cię gościć mój ogród ma 30 a.,mieszkam w Małopolsce jak ty i 100 km nas dzieli to nie tak daleko, bywam często w Zakopanym bo mam tam dużą rodzinę, i rzeczywiście wegetacja jest dużo późniejsza
Aprilku,cieszę się,że podoba się u mnie,
Aniu to Arum kwitło i miało owoce,które muszę natychmiast oberwać bo jest trujące a jeden wnuk zjada wszystko co możliwe w tym ogrodzie ,zdarzyło mu się zjeść nawet kretowinę na wiosnę
Beatko,to są Buki płaczące czerwone ten kolor jest jeszcze jasny później jego liście są jeszcze ciemniejsze
Agnieszko,to drzewko to Wiąz szczepiony na niewysokim pniu,
Iwonko,dziękuję za odwiedzinki
Witaj Renatko,spaceruj do woli i znowu zapraszam
Gosiu,szkoda że tak daleko jesteśmy od siebie bo nie tylko byśmy siedziały ale piły też kaweczkę pod Katalpami
Aza witaj w moim ogrodzie miło mi cię gościć mój ogród ma 30 a.,mieszkam w Małopolsce jak ty i 100 km nas dzieli to nie tak daleko, bywam często w Zakopanym bo mam tam dużą rodzinę, i rzeczywiście wegetacja jest dużo późniejsza
Aprilku,cieszę się,że podoba się u mnie,
Aniu to Arum kwitło i miało owoce,które muszę natychmiast oberwać bo jest trujące a jeden wnuk zjada wszystko co możliwe w tym ogrodzie ,zdarzyło mu się zjeść nawet kretowinę na wiosnę
Beatko,to są Buki płaczące czerwone ten kolor jest jeszcze jasny później jego liście są jeszcze ciemniejsze
Agnieszko,to drzewko to Wiąz szczepiony na niewysokim pniu,
Iwonko,dziękuję za odwiedzinki
Witaj Renatko,spaceruj do woli i znowu zapraszam
Gosiu,szkoda że tak daleko jesteśmy od siebie bo nie tylko byśmy siedziały ale piły też kaweczkę pod Katalpami