Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
Poprzednia część jest tutaj Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 2
Studiując pogodę na kilka najbliższych dni stwierdziłem że sadze dziś..
Ale ja mieszkam w centrum miasta więc przymrozków się nie boję a najniższa zapowiadana to 8 stopni..
Więc czy wysadzę dziś czy w sobotę to nie ma znaczenia..
Pozdrawiam
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
Ja również dziś sadzę swoje, ale na pewno nie wszystkie bo jeszcze pod jedną część obornik się przegryza.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja swoje pomidory posadziłam wczoraj...50 szt. Dzisiaj jeszcze z parę sztuk dosadzę...
Udanych plonów sobie i Wam życzę
Asia
Udanych plonów sobie i Wam życzę
Asia
Ja zaczynam sadzenie dzisiaj, skończę pewnie w piątek. Dobrych plonów dla wszystkich pomidorowców
- jasiek01
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 3 kwie 2013, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
i ja się mocno przymierzam, ale dopiero po niedzieli, jak zawsze mam ich więcej niż potrzeba, policzone w foliaku wczoraj o zmroku jak nic dały liczbę 288 szt a ja chyba mam miejsce na 72 szt wysokich reszta leci do znajomych i to jak najszybciej
Jasiek
- Dziunia87
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gdzieś mi chyba post zniknął....
Tak czy siak ja wsadzam do ziemi (w zasadzie do cylindrów za radą forumowicz) w nadchodzący weekend. Oby nie było juz przymrozków w Szczecinie... a nic nie zapowiadają.
Tak czy siak ja wsadzam do ziemi (w zasadzie do cylindrów za radą forumowicz) w nadchodzący weekend. Oby nie było juz przymrozków w Szczecinie... a nic nie zapowiadają.
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie to też wstrzymuje jeszcze, nie wiem, czy nie jestem przewrażliwiona, w sobotę mijają zalecane 2 tygodnie, jak nawiozłam rzędowo kurzeńcem, i nie wiem, czy czekać te parę dni jeszcze? A Ty? kiedy nawiozłeś?karr-km pisze:Ja również dziś sadzę swoje, ale na pewno nie wszystkie bo jeszcze pod jedną część obornik się przegryza.
- anabelka23
- 200p
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Kontakt:
Ja w tym roku dopiero zaczęłam z pomidorkami od skromnych 20 krzaczków pod folią.
Jakie odmiany sadzicie w tym roku do gruntu? Zasadziłabym kilka krzaczków, ale raczej takich dla pomidorowych nowicjuszy.
Jakie odmiany sadzicie w tym roku do gruntu? Zasadziłabym kilka krzaczków, ale raczej takich dla pomidorowych nowicjuszy.
Mam na imię Ilona...
Anabelka To też moja pierwsza przygoda i mam takie odmiany jak:
1. Czarna zebra - 4 krzaczki
2. K138/F6 - malinowa zebra - 4 krzaczki
3. Basinga jeden krzaczek
4. Carbon dwa krzaczki
5. Cytrynek Groniasty (dwa krzaczki jeden już owocuje w pojemniku siany w lutym)
6. K24/F? Fioletowa zebra jeden krzaczek
7. Creme Susage dwa krzaczki
8. C55 dwa krzaczki
9. Słodki n/n od Loginal
Po za tymi mam kilka w pojemnikach sianych właśnie w lutym i już mają po 3 grona zawiązane np. Koktajlowy Malinowy forumowicz, Cytrynek..
1. Czarna zebra - 4 krzaczki
2. K138/F6 - malinowa zebra - 4 krzaczki
3. Basinga jeden krzaczek
4. Carbon dwa krzaczki
5. Cytrynek Groniasty (dwa krzaczki jeden już owocuje w pojemniku siany w lutym)
6. K24/F? Fioletowa zebra jeden krzaczek
7. Creme Susage dwa krzaczki
8. C55 dwa krzaczki
9. Słodki n/n od Loginal
Po za tymi mam kilka w pojemnikach sianych właśnie w lutym i już mają po 3 grona zawiązane np. Koktajlowy Malinowy forumowicz, Cytrynek..
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No tak, ale są to w większości odmiany z akcji, więc nie do zdobycia już raczej na jakimś bazarku.
Anabelka, przejedź się może do jakiegoś ogrodniczego, na bazarek, zobacz, jakie mają odmiany, napisz tutaj, i ktoś może doradzi coś. Oczywiście jeśli mówimy o sadzonkach na tez sezon.
Anabelka, przejedź się może do jakiegoś ogrodniczego, na bazarek, zobacz, jakie mają odmiany, napisz tutaj, i ktoś może doradzi coś. Oczywiście jeśli mówimy o sadzonkach na tez sezon.
- anabelka23
- 200p
- Od: 7 maja 2013, o 22:03
- Kontakt:
tysonka tak, na ten sezon. Jutro mam targ u siebie, więc zobaczę co mają. U ubiegłym tygodniu zapytałam pana, który sprzedawał sadzonki o odmiany. W odpowiedzi usłyszałam: gruntowe i tunelowe
Mam na imię Ilona...
Ja również sadzę dzisiaj
Przygotowałam sobie paliki, tylko nie wiem czy nie będą za krótkie. Myślicie, że około metrowe wystarczą? Są dłuższe, ale po wkopaniu będą miały ok. metra.
I mam jeszcze jedno pytanie. Na wątku ogórkowym wyczytałam, że na początku obrywa się kwiaty. Czy u pomidorów robi się tak samo? Czy tylko usuwa pędy? Przepraszam za moją niewiedzę
Przygotowałam sobie paliki, tylko nie wiem czy nie będą za krótkie. Myślicie, że około metrowe wystarczą? Są dłuższe, ale po wkopaniu będą miały ok. metra.
I mam jeszcze jedno pytanie. Na wątku ogórkowym wyczytałam, że na początku obrywa się kwiaty. Czy u pomidorów robi się tak samo? Czy tylko usuwa pędy? Przepraszam za moją niewiedzę
wadera4 pisze:Ja również sadzę dzisiaj
Co do palików to zależy jakie pomidorki jak wysokie to powinny mieć 2,5 m.
A kwiatów nie obrywamy, wilki jeśli prowadzisz na jeden pęd..
Pozdrawiam