Moje kaktusy i sukulenty - jorkis
- mCm86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kaktusy i sukulenty - jorkis
Fajne roślinki ale ta pierwsza nie ma przypadkiem pomylonej nazwy? Nie powinno być Echinopsis leucantha?
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładne rośliny. Szczególnie spodobały mi się (a jakże) gymnokalicja. Będzie z nich radość!
- LUKASxd
- 500p
- Od: 30 wrz 2012, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nowości super
Echinopsis leucantha, Gymnocalycium vatteri i G. ochoterenae najładniejsze
Ja także jako gratis dostałem Echinofossulocactus i u mnie to był gatunek schwarzii, więc u ciebie pewnie też
Pozdrawiam
Echinopsis leucantha, Gymnocalycium vatteri i G. ochoterenae najładniejsze
Ja także jako gratis dostałem Echinofossulocactus i u mnie to był gatunek schwarzii, więc u ciebie pewnie też
Pozdrawiam
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Zakupowy szał Oczywiście gymno naj naj.
Marzenak może jakaś zbiorówka? Chętnie zobaczę, ileś już tego nazbierała.
Marzenak może jakaś zbiorówka? Chętnie zobaczę, ileś już tego nazbierała.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 lut 2013, o 17:43
Tak na pierwszy rzut oka poczyniłem dziś podobne zakupy i coś mi się zdaje że z tego samego źródła Jeśli tak to mam nadzieję że będą też takie ładne
Pozdrawiam Krzysiek
bool, Mateuszu, Henryku, Łukaszu, Magdo, Krzyśku dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Mateuszu masz rację, zrobiłam literówkę nawet nie wiem jak oczywiście, że to Echinopsis leucantha, już poprawiłam.
Henryku gymnokalicja zafascynowały mnie po obejrzeniu niektórych wątków, w następnej paczce idą kolejne gymnole
Łukaszu może faktycznie to jest Echinofossulocactus schwarzii, na tyle się jeszcze nie znam
Magdo postaram się zrobić jutro zdjęcia zbiorowe o ile będzie pogoda
Krzyśku u tego sprzedawcy kupiłam również doniczki i tak przy okazji trochę kaktusów, a że bardzo mi się spodobały i wystawił jeszcze inne które mi się spodobały, to druga paczka też od niego idzie
Mateuszu masz rację, zrobiłam literówkę nawet nie wiem jak oczywiście, że to Echinopsis leucantha, już poprawiłam.
Henryku gymnokalicja zafascynowały mnie po obejrzeniu niektórych wątków, w następnej paczce idą kolejne gymnole
Łukaszu może faktycznie to jest Echinofossulocactus schwarzii, na tyle się jeszcze nie znam
Magdo postaram się zrobić jutro zdjęcia zbiorowe o ile będzie pogoda
Krzyśku u tego sprzedawcy kupiłam również doniczki i tak przy okazji trochę kaktusów, a że bardzo mi się spodobały i wystawił jeszcze inne które mi się spodobały, to druga paczka też od niego idzie
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
Dzisiaj trochę zbiorówek na życzenie Magdy, mogą być trochę niewyraźne bo daje czadu
Trochę sukulentów, przez zimę się wyciągnęły i muszę z nimi zrobić porządek
Crassulki
I kaktusy
wczorajsze nabytki razem
I dzisiejszy prezent od M Eriocactus jeszcze nie wiem jaki
Trochę sukulentów, przez zimę się wyciągnęły i muszę z nimi zrobić porządek
Crassulki
I kaktusy
wczorajsze nabytki razem
I dzisiejszy prezent od M Eriocactus jeszcze nie wiem jaki
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Eriocactus warasii Nie wiedziałem, że Ty masz tego aż tyle Jestem pozytywnie zaskoczony tym bardziej, że widzę wiele ciekawych i ładnych roślin
-
- Od: 1 lut 2011, o 15:10
O! Aż zajrzałam na początek, kiedy się zaczęła Twoja przygoda z sukulentami (przypomnę tylko, że kaktusy to też sukulenty, tyle że łodygowe)...wspaniałe tempo, może jak u wielu z nas "podkręcane" przez Forum
A prezent przedni! Grono osób, wiedzących o moim hobby,też próbuje mi prezentować różne sukulenty...i zawsze się cieszę, choć zwykle to nie moja bajka, ale doceniam starania...a gdyby nie brak miejsca, wcale nie trzymałabym się tak wąsko specjalizacji .
A prezent przedni! Grono osób, wiedzących o moim hobby,też próbuje mi prezentować różne sukulenty...i zawsze się cieszę, choć zwykle to nie moja bajka, ale doceniam starania...a gdyby nie brak miejsca, wcale nie trzymałabym się tak wąsko specjalizacji .
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Dużo I jaka fajna miejscówka. Jaka wystawa? W razie długotrwałych opadów chowasz, czy czymś osłaniasz?
Nawet nie wiedziałam, że masz też sukulenty Nie przypalają Ci się na bezpośrednim słońcu?
Nawet nie wiedziałam, że masz też sukulenty Nie przypalają Ci się na bezpośrednim słońcu?
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Całkiem spora już kolekcja.
Las fiszek, podoba mi się najbardziej.
Las fiszek, podoba mi się najbardziej.
Marzenko, jakie ładne Crassulki u Ciebie!
Wystawa dla nich idealna... Widok piękny!
Wystawa dla nich idealna... Widok piękny!
Mateuszu, Beato, Magdo, Piotrze, Olu dziękuję za odwiedziny
Mateusz dziękuję za identyfikację, też tak myślałam, że to Eriocactus warasii, ale nie byłam pewna. Też nie wiedziałam, że mam aż tyle aż do momentu ponumerowania kaktusów i opisania ich , jestem przerażona tą "chorobą kaktusową", ale oczywiście pozytywnie
Beatko tak jak widzisz przygoda z sukulentami zaczęła się przez przypadek, a dlaczego kaktusy? bo to jedyne roślinki, których z braku wody nie uśmiarcam
Magdo wystawa południowo-zachodnia, właściwie bardziej południowa, w razie deszczy mam szklarenkę balkonową, widać ją fragmentarycznie na 10 stronie wątku, a niedługo będę miała daszek szklany nad balkonem , co do sukulentów to nie stoja na bezpośrednim słońcu są lekko zacienione, do zdjęcia postawiłam w słonku, do tej pory się nie przypaliły. Co do Crassul to stoją w pełnym słonku troszkę się wybarwiły, ale nie przypaliły.
Piotrze jest trochę tego zielska , co do fiszek to będą zmienione na inne mniejsze, bo nie widać roślinek
Olu też mi się wydaje, że to są dla Crassulek dobre warunki, widzę, że ładnie zaczynają przyrastać
Dzisiaj i ja odwiedziłam Tesco i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękoma
Mateusz dziękuję za identyfikację, też tak myślałam, że to Eriocactus warasii, ale nie byłam pewna. Też nie wiedziałam, że mam aż tyle aż do momentu ponumerowania kaktusów i opisania ich , jestem przerażona tą "chorobą kaktusową", ale oczywiście pozytywnie
Beatko tak jak widzisz przygoda z sukulentami zaczęła się przez przypadek, a dlaczego kaktusy? bo to jedyne roślinki, których z braku wody nie uśmiarcam
Magdo wystawa południowo-zachodnia, właściwie bardziej południowa, w razie deszczy mam szklarenkę balkonową, widać ją fragmentarycznie na 10 stronie wątku, a niedługo będę miała daszek szklany nad balkonem , co do sukulentów to nie stoja na bezpośrednim słońcu są lekko zacienione, do zdjęcia postawiłam w słonku, do tej pory się nie przypaliły. Co do Crassul to stoją w pełnym słonku troszkę się wybarwiły, ale nie przypaliły.
Piotrze jest trochę tego zielska , co do fiszek to będą zmienione na inne mniejsze, bo nie widać roślinek
Olu też mi się wydaje, że to są dla Crassulek dobre warunki, widzę, że ładnie zaczynają przyrastać
Dzisiaj i ja odwiedziłam Tesco i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękoma
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Moje kaktusy i sukulenty