Zielono mi w głowie... i na parapetach cz.III ;)
- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielono mi w głowie... i na parapetach cz.III ;)
Dobra odpowiedź 6+
A fiołki przecudne...
A fiołki przecudne...
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Naprawdę, niektórzy to dziwne pytania zadają....
Śliczny debiut.... aż trochę zazdroszczę bo u mnie jeszcze żaden skubaniec nie zechciał wypuścić kwiatuszka a mamy już połowę maja...
Śliczny debiut.... aż trochę zazdroszczę bo u mnie jeszcze żaden skubaniec nie zechciał wypuścić kwiatuszka a mamy już połowę maja...
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Mnie też niektórzy pytają po co mi w ogóle tyle kwiatów w domu
A cóż oni wiedzą o prawdziwej radości życia
Twoja komódka wygląda slicznie i tego się trzymajmy
A cóż oni wiedzą o prawdziwej radości życia
Twoja komódka wygląda slicznie i tego się trzymajmy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
- georginja
- 500p
- Od: 4 paź 2012, o 01:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Super komoda, a raczej to co na niej. Oprócz fiołeczków widzę jeszcze jedną dorodną roślinkę.
Hibek czy kohleria?
Hibek czy kohleria?
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Justymko super wystawka z fiołków na tej komodzie, ładnie się to prezętuje.
Po drabince to Hoyka się wspina
Powodzenia.
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Hm... dlaczego pytają? Przecież to oczywiste
A na komodzie widok świetny
A na komodzie widok świetny
Fiołkowa wystawa na komodzie robi wrażenie , pewnie stąd te pytania. Każdy by chciał mieć taką kwitnącą komodę .
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Zaległe odpowiedzi...
Georginja- alsobia ma obecnie 3 lata. Co roku chcę ja odmłodzić i co roku - zapominam.
Tak, Powinnaś mieć tę białą miniaturkę z listeczka.
Stefanek- to może Masz oncidium lub inną krzyżówkę. Choć bywają cambrie z małymi kwiatami.
Blueberry- fotka alsobii całkiem przypadkowo została zrobiona. sesja była w kuchni i alsobia - też w kuchni.
Tesiu39- ja też nie wiem, czemu jej nie Masz. Jest małą roślinką, a bardzo efektowną.
Sweety- Wiesz, ile ja mam chciejstw...
Lucy23-61- dziękuję. Cambria zaczęła pachnieć.
Alsobię, gdy tylko puści pędziki, Wkładaj z powrotem do doniczki, aż się zagęści roślinka. Powieś w oknie, a Będziesz mieć identyczną, jak moja.
Bazyliaa- dziękuję. Kolekcja wciąż się zmienia. Teraz zapałałam miłością do hoi,a z ogroowych urzekły mnie: chryzantemy, jeżówki i żurawki
Rapunzel- miło, że w końcu Jesteś.
Alsobia często bywa pokazywana na forum- tylko jakos ta...jest pomijana. A to wdzięczna roślinka jest.
Monika79- to może Twojej cambrii przydałaby się koleżanka. Cambrie lubia wzajemne towarzystwo, zwiększa się wtedy wilgotność powietrza wokół roślin - chętniej rosną i kwitną.
Sayona- nie mam czasu na "czary". Alsobię - podlewam codziennie wieczorem, mocno przycinam po zimie i w sezonie raz w tygodniu nawożę.
Elciu- polecam cambrie i oncidia. Co prawda nie wszystkie mają piękne i duże kwiaty, ale zapach wszystko wynagradza.
Mmaryla- alsobia kwitnie, od wiosny do jesieni. Non stop ma około 20 kwiatów rozwiniętych, ale nie jest to dużo. jedne kwiaty zakwitają, inne są w pączkach.
Sylvi- dziękuję.
Duze hoje odmłodziłam i mam zapączkowane dzieciaczki. Reszta przedszkola rośnie w siłę. Nie dam im za dużo rosnąć, będę ciąć
Agucha432- życzę Ci upolowania stefanotisa.
I żeby Twoja kerri zaczęła rosnąć. Mojej, listek z pół centymetrowaego - w ciągu dwóch dni urósł - do 1,5cm. Już nie wierzę, że ona należy do wolno rosnących hoi
Filigranowa - dziękuję ;)
Paula15- Już pisałam wcześniej, że trzeba alsobię przycinać i żeby zagęścić roślinę - wystarczy wkładać do doniczki rosnące nowe pędy.
Aleksandrabdg- i Tobie życzę, by h. kerri zaczęła rosnąć. Uda się nam z nią ;)
Emmo- dziękuję bardzo. Lubię zielony gąszcz w doniczce. A jeszcze, gdy są kwiaty w tym gąszczu, pozostaje wtedy tylko podziwiać..
Kasiu1007- i ja mam taką nadzieję. Za szybko i za krótko cieszyłam się swoimi narcyzami w ty roku- a tak je uwielbiam.
Magdallena- dziękuję w imieniu fiołków. Z fiołkami - jak z inymi roślinami, podlewam, nawożę i...kwitną. Może nie non stop, ale zawsze jakiś kwitnie.
Agnieszko- dziękuję bardzo ;)
Morango- dziękuję. Hoje to też teraz moja miłość...wciąż mi ich mało. A tak cudne odmiany jeszcze są...
Mniodkowa- dziękuję - tez bardzo lubię biel. Mam dużo kwiatów w tym kolorze.
Moje gloksynie też na początku stycznia obudzone - zakwitły, przekwitły i...pojechały do ogrodu. Wnet znowu będą mieć pączki i kwiaty.
Labka1- kocham te maleństwa - kwitną, choć niektóre nawet roku nie mają.
AliWas- i u Ciebie będą kwitnienia fiołków. One potrafią nawet zimą kwitnąć. Mój, Buckeye Seductress kwitł od listopada do końca lutego - przekwitł, odpoczął i znów się pączkuje.
Elciu- chyba wszscy zielono - maniacy już tak mają. Kochają zieleń i kwiaty..
Nowe zdjęcia - może wieczorem, jak zdążę - to wkleję.
Georginja- alsobia ma obecnie 3 lata. Co roku chcę ja odmłodzić i co roku - zapominam.
Tak, Powinnaś mieć tę białą miniaturkę z listeczka.
Stefanek- to może Masz oncidium lub inną krzyżówkę. Choć bywają cambrie z małymi kwiatami.
Blueberry- fotka alsobii całkiem przypadkowo została zrobiona. sesja była w kuchni i alsobia - też w kuchni.
Tesiu39- ja też nie wiem, czemu jej nie Masz. Jest małą roślinką, a bardzo efektowną.
Sweety- Wiesz, ile ja mam chciejstw...
Lucy23-61- dziękuję. Cambria zaczęła pachnieć.
Alsobię, gdy tylko puści pędziki, Wkładaj z powrotem do doniczki, aż się zagęści roślinka. Powieś w oknie, a Będziesz mieć identyczną, jak moja.
Bazyliaa- dziękuję. Kolekcja wciąż się zmienia. Teraz zapałałam miłością do hoi,a z ogroowych urzekły mnie: chryzantemy, jeżówki i żurawki
Rapunzel- miło, że w końcu Jesteś.
Alsobia często bywa pokazywana na forum- tylko jakos ta...jest pomijana. A to wdzięczna roślinka jest.
Monika79- to może Twojej cambrii przydałaby się koleżanka. Cambrie lubia wzajemne towarzystwo, zwiększa się wtedy wilgotność powietrza wokół roślin - chętniej rosną i kwitną.
Sayona- nie mam czasu na "czary". Alsobię - podlewam codziennie wieczorem, mocno przycinam po zimie i w sezonie raz w tygodniu nawożę.
Elciu- polecam cambrie i oncidia. Co prawda nie wszystkie mają piękne i duże kwiaty, ale zapach wszystko wynagradza.
Mmaryla- alsobia kwitnie, od wiosny do jesieni. Non stop ma około 20 kwiatów rozwiniętych, ale nie jest to dużo. jedne kwiaty zakwitają, inne są w pączkach.
Sylvi- dziękuję.
Duze hoje odmłodziłam i mam zapączkowane dzieciaczki. Reszta przedszkola rośnie w siłę. Nie dam im za dużo rosnąć, będę ciąć
Agucha432- życzę Ci upolowania stefanotisa.
I żeby Twoja kerri zaczęła rosnąć. Mojej, listek z pół centymetrowaego - w ciągu dwóch dni urósł - do 1,5cm. Już nie wierzę, że ona należy do wolno rosnących hoi
Filigranowa - dziękuję ;)
Paula15- Już pisałam wcześniej, że trzeba alsobię przycinać i żeby zagęścić roślinę - wystarczy wkładać do doniczki rosnące nowe pędy.
Aleksandrabdg- i Tobie życzę, by h. kerri zaczęła rosnąć. Uda się nam z nią ;)
Emmo- dziękuję bardzo. Lubię zielony gąszcz w doniczce. A jeszcze, gdy są kwiaty w tym gąszczu, pozostaje wtedy tylko podziwiać..
Kasiu1007- i ja mam taką nadzieję. Za szybko i za krótko cieszyłam się swoimi narcyzami w ty roku- a tak je uwielbiam.
Magdallena- dziękuję w imieniu fiołków. Z fiołkami - jak z inymi roślinami, podlewam, nawożę i...kwitną. Może nie non stop, ale zawsze jakiś kwitnie.
Agnieszko- dziękuję bardzo ;)
Morango- dziękuję. Hoje to też teraz moja miłość...wciąż mi ich mało. A tak cudne odmiany jeszcze są...
Mniodkowa- dziękuję - tez bardzo lubię biel. Mam dużo kwiatów w tym kolorze.
Moje gloksynie też na początku stycznia obudzone - zakwitły, przekwitły i...pojechały do ogrodu. Wnet znowu będą mieć pączki i kwiaty.
Labka1- kocham te maleństwa - kwitną, choć niektóre nawet roku nie mają.
AliWas- i u Ciebie będą kwitnienia fiołków. One potrafią nawet zimą kwitnąć. Mój, Buckeye Seductress kwitł od listopada do końca lutego - przekwitł, odpoczął i znów się pączkuje.
Elciu- chyba wszscy zielono - maniacy już tak mają. Kochają zieleń i kwiaty..
Nowe zdjęcia - może wieczorem, jak zdążę - to wkleję.
- labka1
wierzę...chory..chorego..zawsze zrozumie..
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Lbaka1- coś prawdy w tym stwierdzeniu - jest
Fotki...jak zwykle fiołkowo, miniaturki kwitnące obecnie razem:
H. tricolor ruszyła, chyba za często ją tu pokazuję, ale...lubię ją:
Storczyki wciąż kwitną...
Skalnica zakwitła, znaczy się roślina po kwitnieniu obumrze, żal tego, pięknego kwiatka:
Ceropegia woodii, po cięciu, wreszcie zakwitła i się zagęszcza:
Epipremum njoy pokazuje wdzięki:
I część mojego "pałąkowego" parapetu:
Fotki...jak zwykle fiołkowo, miniaturki kwitnące obecnie razem:
H. tricolor ruszyła, chyba za często ją tu pokazuję, ale...lubię ją:
Storczyki wciąż kwitną...
Skalnica zakwitła, znaczy się roślina po kwitnieniu obumrze, żal tego, pięknego kwiatka:
Ceropegia woodii, po cięciu, wreszcie zakwitła i się zagęszcza:
Epipremum njoy pokazuje wdzięki:
I część mojego "pałąkowego" parapetu:
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Nawet nie wiedziałam, że skalnica obumiera po kwitnieniu
Pałąkowy parapecik bardzo fajny A tricolorkę i ja bardzo lubię
Pałąkowy parapecik bardzo fajny A tricolorkę i ja bardzo lubię
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
- labka1
Ach..jaki ten środkowy fiołek cudny zauroczył mnie..
Stroczysie piękne..i cała reszta ..tez.. zdolna bestyjka z Ciebie
Stroczysie piękne..i cała reszta ..tez.. zdolna bestyjka z Ciebie
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kochana, a co to jest pierwsze na ostatnim zdjęciu? Zgaduję, że jakaś trzykrotka. Mam ostatnio bzika na ich punkcie