Fiołki Violki i...ogrodowe
Re: Fiołki Violki...i nie tylko
A czy ciężko doprowadzić ponownie gardenie do kwitnienia?
- mniodkowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
śliczna biel
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Jolciu a co zrobiłaś ślicznej syrence:(?
Filigranowa hm czy trudno? Ja miałam to szczęście ,że moja 3 letnia Gardenia kwitła i rosła pięknie aż p-ewnego dnia postanowiłam tego krzaka wynieść na balkon i coś ją trafiło.Kapryśna to roślina strasznie bo albo zrzucała mi liście albo pączki albo żółkła aż znalazłam jej miejsce idealne ,wtedy zero problemów aż do wyniesienia na balkon. Ta jest kupna, to nie jest moje kwitnienie, marzyłam o Gardenii już długo ale nie mogłam jej kupić a na all bardzo drogie były. Mieszkam teraz w innym miejscu i pewnie znów będą przeboje aby znaleźć jej miejsce doskonałe( o ile się w ogóle uda;)) jednak warto,to chyba moja ulubiona roślinka, taka numer 1
Filigranowa hm czy trudno? Ja miałam to szczęście ,że moja 3 letnia Gardenia kwitła i rosła pięknie aż p-ewnego dnia postanowiłam tego krzaka wynieść na balkon i coś ją trafiło.Kapryśna to roślina strasznie bo albo zrzucała mi liście albo pączki albo żółkła aż znalazłam jej miejsce idealne ,wtedy zero problemów aż do wyniesienia na balkon. Ta jest kupna, to nie jest moje kwitnienie, marzyłam o Gardenii już długo ale nie mogłam jej kupić a na all bardzo drogie były. Mieszkam teraz w innym miejscu i pewnie znów będą przeboje aby znaleźć jej miejsce doskonałe( o ile się w ogóle uda;)) jednak warto,to chyba moja ulubiona roślinka, taka numer 1
- jolcia1212
- 500p
- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chyba przelałam. Wydaj mi się że robiłam tak jak zawsze, no ale jednak coś nie było tak.
Dziś troszkę storczykowo ....choć nie tylko;)
No i takie cudo dziś dostałam od Pani z przedszkola mojego dziecka ,czy to jest trzykrotka?
PS.Kiepskiej jakości zdjęcia,ten mój aparat jest całkiem do chrzanu albo ja go nie znam
No i takie cudo dziś dostałam od Pani z przedszkola mojego dziecka ,czy to jest trzykrotka?
PS.Kiepskiej jakości zdjęcia,ten mój aparat jest całkiem do chrzanu albo ja go nie znam
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Na ostatnim zdjęciu jest Rheo tricolor- roślinka spokrewniona z trzykrotkami.
Ustawiona w jasnym słonecznym miejscu tworzy gęste zwarte kępy i pięknie się wybarwia.
Ustawiona w jasnym słonecznym miejscu tworzy gęste zwarte kępy i pięknie się wybarwia.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Elcia dziękuję Ci bardzo
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Storczykowy kosz - bardzo ładnie się prezentuje ;)
Piękna nowość.
Aparatu się jeszcze Nauczysz
Piękna nowość.
Aparatu się jeszcze Nauczysz
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak storczykowy kosz jest super ale roślinki w szkłach też zasługują na pochwałę bo bardzo ciekawie to wygląda a co to są te dwa maluchy z listkami w paski postawione razem w jednym naczyniu
Ładna kolekcja i widzę że w każdym kąciku jakiś fiołkas, w każdym możliwym szkle
jeśli twój mąż porównał zakupy fiołkowe do nowej pralki ... musisz mieć meeeeega kolekcje
Dziękuję za odwiedziny;)
Krzysia to są sadzonki trzykrotek które się właśnie ukorzeniają.
Marudzia trudno się przyznać-mąż faktycznie ma rację ale ciiiiiiiiiii
Krzysia to są sadzonki trzykrotek które się właśnie ukorzeniają.
Marudzia trudno się przyznać-mąż faktycznie ma rację ale ciiiiiiiiiii
Moje skętniki zwyklaczki
Red Lantern rozkręca się, co raz to ładniejsze ma te kwiatuszki, na zdjęciu tego nie widać ale pięknie on skrzy, jak brylanciki(zresztą jak każdy fiołek) ale na tym kolorze to wygląda bajecznie
Przynudzam już ale ja nie mogę się nadziwić tym fiołeczkom. Pewnie dlatego ,że to u mnie młode roślinki i jeszcze się im nie naprzyglądałam;).Młodziutka Le Pisanka pokazała kwiatuszka który w ogóle mnie nie zachwycił( to ten w środku,taki blady), drugi ( po prawej) już ładniejszy, trzeci( ten po lewej) już cudnie się wybarwił,pokazuje falbaneczki no cukiereczek a co to będzie jak będą to kolejne kwitnienia a nie debiuty jak teraz? No ja chyba zemdleję
Red Lantern rozkręca się, co raz to ładniejsze ma te kwiatuszki, na zdjęciu tego nie widać ale pięknie on skrzy, jak brylanciki(zresztą jak każdy fiołek) ale na tym kolorze to wygląda bajecznie
Przynudzam już ale ja nie mogę się nadziwić tym fiołeczkom. Pewnie dlatego ,że to u mnie młode roślinki i jeszcze się im nie naprzyglądałam;).Młodziutka Le Pisanka pokazała kwiatuszka który w ogóle mnie nie zachwycił( to ten w środku,taki blady), drugi ( po prawej) już ładniejszy, trzeci( ten po lewej) już cudnie się wybarwił,pokazuje falbaneczki no cukiereczek a co to będzie jak będą to kolejne kwitnienia a nie debiuty jak teraz? No ja chyba zemdleję
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Co za piękne kolory i tyle kwitnień