Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc

Zablokowany
Awatar użytkownika
Andrew Be
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 14:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja balkonowa kolekcja kaktusów :) - przemek_pc

Post »

;:oj Przychodzą mi do głowy tylko same ochy i achy. ;:oj
;:63 ;:63 ;:63
Od tych kolorków i pięknych roślin aż się w głowie kręci.
Gratuluję rewelacyjnych kwiatów i zdolnej żony ;:333
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

I to się dzieje naprawdę :?: Tyle kwiatów, tyle kolorów, można normalnie na ;:167 zjechać. Nie można tego jakoś dawkować, żeby takiego szoku nie było :evil:
Chyba to trzeba gdzies zgłosić ;:162
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2013, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję Wszystkim za bardzo miłe słowa.
Niedługo u Was będzie kolorowo, a u mnie te kwiaty zostaną tylko wspomnieniem, na szczęście utrwalonym na fotografii (tej cyfrowej :wink: ) i na tym Forum :D

Na szczęście trochę tego jeszcze u mnie jest... ;:224 Ale z tego co widzę szykuje się dwu-, no może trzydniowa przerwa, żebym w ogóle mógł coś Wam nowego pokazać. Następne w kolejności są helioski (i wszystko co do nich podobne), im mało już brakuje.

Martwi mnie tylko następny tydzień ;:218 , nie będzie mnie przez 4 dni w domu i może mnie trochę ominąć (nie wiem czy żona da radę z fotkami :? ) - wszystko zależy od pogody, ale z tego co zapowiadają to ma być (na szczęście, dla mnie ;:224 ) pochmurno...

Nowości od Sibala już posadzone, jak jutro dam radę to wrzucę fotki.

Pierwszy raz jestem zadowolony z 'gratisów' - same medio (i to na dodatek takie, których nie miałem) :tan :

1. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. nova RH1 346
2. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. minor WR 630
3. Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. rutiliflora RH 330

Zazwyczaj jak przychodziły gratisy, to hodowcy (sprzedawcy), chyba specjalnie ( :?: ), dorzucali rośliny całkowicie niepasujące do profilu zamówienia. Zamawiałem rebucje - jako gartis(y) - jakaś parodia albo noto; zamawiałem sulki, medio - a tu ni stąd, ni zowąd - w paczce jako gratis znajduję gumiaka(i). Totalny nonsens. A w tym przypadku pełna kultura ;:108 Więc jakby ktoś chciał skorzystać z tego źródła to szczerze polecam (a Robertowi dziękuję za pomoc ;:333 ).

Hmmm, jak tak teraz się patrzę na swoją listę, to mam już 202 pozycje ;:129 (razem z tym co ma jeszcze przyjść w tym i następnym tygodniu). Jak dla mnie to chyba już wystarczy ;:170

A teraz wymęczony przez dzieciaki i kaktusy idę ;:19

I jeszcze jedno:
sokolica pisze:Prześlicznie kolorowo! To właśnie jest jedyny powód, dla którego nie dziwię się, że te rośliny mogą być dla kogoś hoplem. Tyle barw, tak obfite kwitnienia! Szkoda, że to nie potrwa do końca sezonu (...)
Magdo, chyba nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem. Nie jest to jedyny powód dla którego tak uwielbiam wszelkie rebucjowate. Może i sezon trwa u mnie krótko, ale za to jak efektownie - warto na te chwile, nawet tak krótkie, czekać cały rok i cieszyć z każdego malutkiego kwiatka, którego te filigranowe roślinki są w stanie wytworzyć. No i właśnie to jest drugi powód, dla którego tak je lubię - w szczególności mediolobiwki - czyli rozmiar, i co by o nich nie mówić - także uciernienie, wcale nie monotonne ;:173
To tak jak z kobietami :wink:
Pozdrawiam,
Przemek

Mój wątek: cz.1 cz.2
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale cuda!!!
przemek_pc pisze: Rebutia (Mediolobivia) pygmaea var. amblypetala WR 295A ( ;:167 mam do niej duuuużą słabość ;:131 )
- wcale się nie dziwię - też bym miała do takiej słabość.
Cudne te kwieciste dywany.
A czas kwitnienia pasuje mi do mojego czasu pracy - gdy ja wychodzę do pracy, to one mogą zamykać już swoje pąki. Ja to wiedziałam jak ustawić się, by nie tracić najpiękniejszych widoków ;:333
Awatar użytkownika
czarny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2009, o 21:15

Post »

Fajno, kolorowo, na przyszły rok trzeba się będzie przesiąść na ogród. Ja Ci dobrze radzę, na jesieni zamów nasiona tak za 2-3 stówki ;]

Szkoda, że Sibal do gratisów wybrał wszystko co mam, zaś nie będzie co sępić ;P

A powiedzcie mi jeszcze, jak z płatnością u Sibala, bo się na te nasiona szykuje. Ma konto paypal?
Moje wątki: najstarszy, stary, nowy
Albumy: Mediolobivia, Aylostera
Awatar użytkownika
Nadzieja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sty 2012, o 14:18

Post »

Fajnie, kolorowo tak słonecznie. Wspaniałe kwitnienia ;:138
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wszystkich :wit

Dzisiaj bez fotek kwiatów, bo jak pisałem wczoraj czekamy na nowe 'rozwiązania'. Nie chcę Was męczyć powtórkami ;:131 Może jutro z rana coś się uda zrobić ;:177 A pąków jest jeszcze mnóstwo ;:108

Na razie szkoda mi najbardziej Sulcorebutii steinbachii, bo po tym jednym kwiatku, resztę pąków zasuszyła ;:145

A poniżej mediolobiwki i jedna ajlosterka (perplexa) od Sibala (po lewej) i zakupione na All medio od Mariusza Mieczakowskiego (po prawej, przyszły dzisiaj, więc jeszcze nie posadzone ;:131 ):

Obrazek Obrazek

czarny pisze:A powiedzcie mi jeszcze, jak z płatnością u Sibala, bo się na te nasiona szykuje. Ma konto paypal?
Czy konto PayPal ma to nie wiem, ale poprosił o przesłanie pieniędzy listem poleconym wartościowym :wink: ,dopiero po otrzymaniu przesyłki. Więc masz okazję przed zapłatą obejrzeć rośliny :D
Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
jorkis
500p
500p
Od: 24 cze 2012, o 18:20

Post »

Przemku nowości super ;:138 , widzę, że kolekcja się powiększa, tak trzymaj ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam Marzena
Moje kaktusy i sukulenty
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szaleństwo, zakupowe szaleństwo ;:138 ale te kwitnące, nie mozna koło nich przejść obojętnie ;:180 nawet żółty przy fiolecie fajnie wyglada ;:306
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze czekam na jedną przesyłkę... ;:131 Tym razem kilka sulek i ajlosterek, i jakiś pyrrhocactus chyba ;:224
Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze jedną, ;:306 w sumie ja też coś tam kupuje na bieżąco, może nie z rodowodem, ale mnie wystarczają takie kundelki a na wyższe sfery tu sobie popatrzę ;:170
Awatar użytkownika
przemek_pc
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, u mnie też nie wszystko - jak już zdążyłaś zauważyć - z numerkami. Ale przyznam się, że lubię wiedzieć co w doniczce siedzi ;:208
Pozdrawiam,
Przemek

Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Kontakt:

Post »

Ale u Ciebie kolorowo się zrobiło . Sulki i Rebucje szaleją ;:138 U mnie w rebucjowatych na razie spokój ale po ilości pąków zdaje się że trochę będzie sie działo ;:224
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”