Ogródkowe plany Josephine :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródkowe plany Josephine :)

Post »

;:63 ;:63 rośnie domek ! widoki z okien bardzo ładne, z salonu będziesz podziać zachody słońca :lol:
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś dziękuję za odwiedziny - tak sobie radzą roślinki od Ciebie...

Obrazek

A na koniec jeszcze kilka fotek z ogródka działkowego, gdzie tymczasowo przechowuję moje skarby. Tak naprawdę to tych chwastów tam nie ma, to tylko Wasze złudzenie optyczne ;:306

Dąbrówka rozłogowa w towarzystwie tulipanów...
Obrazek

Czosnki ozdobne!
Obrazek

Moje włochate piękności u mamy na działce maltretują zabawkę ;:173
Obrazek
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Jose - domek Ci rośnie jak na drożdżach :) Okna tarasowego to strasznie zazdroszczę ;:oj Świetna sprawa, ja mam wyjście na taras przez pojedyncze raczej standardowe drzwi balkonowe i to jest wszystko - po prawej stronie jest kuchnia z oknem i to cały mój widok z parteru na ogród od strony pd-zachodniej :) Łazienki nie liczę, bo ma co prawda olbrzymie okno (tak bezsensownie usytuowane, że nie da się zamontować normalnej kabiny prysznicowej.. ;:223 ), ale jest oklejone mleczną naklejką na szyby, więc widoku niet. Z salonu mam jeszcze dwa okna - na stronę południowo-wsch (to jest większe, choć mogłyby być spokojnie dwa obok siebie i salon nie straciłby na ustawności) i na północny wschód (trochę mniejsze).
Już sobie wyobrażam, jak beagle będzie szalał "na swoim" :heja
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurcze Josephinko ale macie tempo! Nasłuchałam się jak ludzie budują domy po kilka lat, a Wy a chwilę będziecie bliżej końca niż początku ;:215 Życzę powodzenia na dalszych etapach pracy! ;:138
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mury pną się do góry :heja Teraz jest etap, że efekty robót są szybkie i dobrze widoczne. Pogoda sprzyja. Ani sie nie obejrzysz, jak będzie dach, okna i zacznie się jazda w środku :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Trochę mnie nie było a tu już mury są ;:138 super ani się obejrzycie a będziecie wyposażać wnętrza ;:oj Widok na lotnisko macie ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit hej! Niedługo będziesz miała pięterko :) Szybko rosną ci te ściany. Widok z okien ;:333 superowy. No a psinka.. jaką ma słodką mordkę!
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Bardzo ladnie Jose, moje czosnki ozdobne jeszcze malutkie, pierwszy rok w ziemi.
Zdalo by sie zaspiewac "niech mury pna sie do gory", mimo wszystko szkoda jednak ze to juz nie te czasy gdzie wyrabiano 300 procent normy.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Josephinko ;:196 Widoki z okna bajeczne ;:167 Idziecie jak burza gradowa, super ;:333 Miłęgo dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit Jak ci minął dzień? Jutro piątek ;:138 Jakie plany na weekend masz?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj :wit
Budowa waszego gniazdka szybko posuwa sie do przodu ;:oj
Okno tarasowe duże! Super!
W ładnej okolicy sie budujesz i widoki z wszystkich okien zachwycające!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

Milenko to okno od zachodu to jest to mnijesze ok 3,5 m.. na południe będzie jeszcze większe 5m :shock: kto to będzie mył ;:14 W łazience na dole jes jedno okno, już się nie mogę na niego doczekać, bo nie ma to jak sobie otworzyć okno w łazience! Na górze w łazience będą dwa okna dachowe - walczyłąm o dwa, żeby było jasno i udało się! Znajdą tam miejsce falki lubiące wilgoć (a raczej mała ich część ...)

Dufinku Gażynko podobno tempo mają takie sobie... sami tak mówią. Dziś np.zabrakło betonu, bardzo ciężko z zamówieniami, bo budowy ruszyły! W środę byłam na działce o 16stej i już nikogo nie było... w poniedziałek lało, więc nie pracują tyle ile można by było. Wiadomo na pogodę nie ma wpływu, ale resztę można jakoś dograć...

Aniudokładnie tak. Mamy chwilową załamkę, bo dowiadujemy się powoli ile to i owo kosztuje. To jest trochę tak, że nie wierzysz do końca dopóki sam nie sprawdzisz ;:173

AguśTego wyposażania to się trochę obawiam, że się z eM ;:14 ;:124 ;:134 , więc trzymajcie kciuki, żeby do tego jednak nie doszło... ;:306 Najlepiej było by go wysłać na jakąś długą delegację, żeby wrócił na gotowe!

Madziu dzień wczorajszy minął bardzo męcząco, dzisiaj podobnie.. latanie i załatwianie spraw. Jutro też do pracy - do innej, bo staramy się rozkręcić dodatkowo jeszcze firmę... więc trochę mamy na głowie, dobrze, że chociaż ślub i wesele już za nami ;:224 Dziś, pomimo walki z czasem, udało mi się wyrwać na koniki! Zostaliśmy jednak na ujeżdżalni i trenerka nas mordowała!Było fantastycznie, jestem uzależniona ;:173

JanuszkuUwielbiam czosnki, w zeszłym roku miałam takiego giganta! jak 4x moja dłoń, niestety cebulka podzieliła się na cztery i zakwitły tylko dwa...P Kolejne prace na budowie to zalanie nadproży, powinni już dziś skończyć, trop wylewają w środę jak pogoda dopisze.. takie są wtępne plany ;:oj

Reniuńkuciekawe jaki widok będzie z pietra! ;:oj
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Jose wlasnie dzis po poludniu bylismy na tzw. Richtfest, swieto wieszania wiechy na domu syna naszych dobrych sasiadow z naprzeciwka :) takze z Polski.
Ciekawostka jest, ze dom tak jak wiele domow na tym osiedlu, bedzie ogrzewany cieplem pochodzacym z wnetrza ziemi.
Budowa "rozpoczela sie" w polowie kwietnia. Po 3 dniach wparowal na plac budowy archeolog ktory "wyslal" do domu pracownikow budujacej firmy oraz obsluge koparki poniewaz ...
Od 1 stycznia obowiazuje nowy przepis: każdy plac budowy musi miec zgode archeologa na prowadzenie dalszych prac z uwagi na ewentualne slady starych prehistorycznych osiedli :( wariactwo.
Odgarnial przez 2 dni paluszkiem grudki ziemi tu i tam i w koncu dal zgode na budowe. Naturalnie jest to platna interwencja archeologa, koszty ponosi budujacy dom.
Pozniej bylo troche niekorzystnej pogody i wreszcie po 3 tygodniach czystej pracy ekipy budowlanej dzisiaj odbyl Richtfest z obiadem i trunkami na ktorym bylo ok. 40 zaproszonych gosci.
"I ja tam bylem miod i wino pilem" :D
Zycze Wam jak najszybciej takich radosnych momentow!

Obrazek

Obrazek
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”