Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...
Arku Witam .
Hibiskus cudny Zdjęcia jak zawsze wykonane perfekcyjnie
Pozdrawiam
Hibiskus cudny Zdjęcia jak zawsze wykonane perfekcyjnie
Pozdrawiam
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj:) za każdym razem oglądając Twoje zdjęcie myślę jak wspaniale by było potrafić choć w części tak oddać urodę roślin jak Ty , pozdrawiam
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
BABUCHNA-DOROTKO-witam Cię szczególnie serdecznie jako,że w nawale swoich prac jakoModeratorka,potrafiłaś wygospodarować dla mnie swój drogocenny czas by zajrzeć do mego wątku,przyjrzeć się moim pracom i pozostawić ślad w postaci bardzo miłych i niezwykle ciepłych słów.
Za odwiedziny i bardzo miłe słowa składam niskie ukłony i zapraszam ponownie do siebie.Pozdrawiam
TRZYNASTKA-CELINKO----ALUNIA-ALINKO----BLUEBERRY-NATALKO----ALIWAS-ALINKO----RENATA1962-RENATKO----
JUSTUS27-JUSTYNKO----BORG 50----TERDOB-TERENIU----MONIKWIATY-MONISIU
I Was witam równie serdecznie i bardzo dziękuję ,że i tym razem potrafiliście znaleźć dla mnie czas by poświęcić go na napisanie w moim wątku tak wiele niezwykle miłych,sympatycznych i budujących słów.Za kolejne niezwykle miłe odwiedziny również bardzo dziękuję i ponownie zapraszam do kolejnych.Pozdrawiam Was,Forumowiczów i Gości
Ponieważ mój grubosz-bonsai już nieco zarósł,zmuszony byłem dokonać podstrzyżyn bo nie tylko przybrał na wadze ale istniała obawa,że jego pędy boczne zaczną się łamać.Takie podstrzyżyny muszę robić dwu trzykrotnie w ciągu roku.
Czupryna przed podstrzyżynami.
Czuprynka po podstrzyżynach-może nie widać aż tak wielkiej różnicy w czuprynach przed i po podstrzyżynach ale poobcinanych odrostów była pełna gazeta a wszystkie były mięsiste i soczyście zielone,że aż żal było je wyrzucić.
Duety.
Przy okazji kolejnego formowania mojego grubosza na drzewko bonsai,nie mogłem sobie odmówić zrobienia zdjęć moich obydwu hibiskusów-żółtego i różowego.Były one już co prawda prezentowane przeze mnie ale tym razem mają tak wiele pąków kwiatowych,że prześcigają się w kwitnieniu a u jednego i drugiego pojawiają się po dwa kwiaty równocześnie.Widuję u naszych Forumowiczów hibiskusy z rozwiniętymi kilkoma kwiatami naraz a czego jak na razie nie mogę się doczekać u swoich hibiskusów ale mam nadzieję,że nastąpi to już niebawem,ponieważ moje są jeszcze stosunkowo młode.Póki co chce się pochwalić swoimi jak je nazwałem-duetami,szkoda tylko,że jakie ładne,to są to kwiaty właściwie jednego dnia.
Na różowym hibiskusie zakwitają na przemian raz półpełne a raz pełne kwiaty/dla porównania hibiskus różowy z tej samej strony-patrz wyżej/.
Pozdrawiam Wszystkich
Za odwiedziny i bardzo miłe słowa składam niskie ukłony i zapraszam ponownie do siebie.Pozdrawiam
TRZYNASTKA-CELINKO----ALUNIA-ALINKO----BLUEBERRY-NATALKO----ALIWAS-ALINKO----RENATA1962-RENATKO----
JUSTUS27-JUSTYNKO----BORG 50----TERDOB-TERENIU----MONIKWIATY-MONISIU
I Was witam równie serdecznie i bardzo dziękuję ,że i tym razem potrafiliście znaleźć dla mnie czas by poświęcić go na napisanie w moim wątku tak wiele niezwykle miłych,sympatycznych i budujących słów.Za kolejne niezwykle miłe odwiedziny również bardzo dziękuję i ponownie zapraszam do kolejnych.Pozdrawiam Was,Forumowiczów i Gości
Ponieważ mój grubosz-bonsai już nieco zarósł,zmuszony byłem dokonać podstrzyżyn bo nie tylko przybrał na wadze ale istniała obawa,że jego pędy boczne zaczną się łamać.Takie podstrzyżyny muszę robić dwu trzykrotnie w ciągu roku.
Czupryna przed podstrzyżynami.
Czuprynka po podstrzyżynach-może nie widać aż tak wielkiej różnicy w czuprynach przed i po podstrzyżynach ale poobcinanych odrostów była pełna gazeta a wszystkie były mięsiste i soczyście zielone,że aż żal było je wyrzucić.
Duety.
Przy okazji kolejnego formowania mojego grubosza na drzewko bonsai,nie mogłem sobie odmówić zrobienia zdjęć moich obydwu hibiskusów-żółtego i różowego.Były one już co prawda prezentowane przeze mnie ale tym razem mają tak wiele pąków kwiatowych,że prześcigają się w kwitnieniu a u jednego i drugiego pojawiają się po dwa kwiaty równocześnie.Widuję u naszych Forumowiczów hibiskusy z rozwiniętymi kilkoma kwiatami naraz a czego jak na razie nie mogę się doczekać u swoich hibiskusów ale mam nadzieję,że nastąpi to już niebawem,ponieważ moje są jeszcze stosunkowo młode.Póki co chce się pochwalić swoimi jak je nazwałem-duetami,szkoda tylko,że jakie ładne,to są to kwiaty właściwie jednego dnia.
Na różowym hibiskusie zakwitają na przemian raz półpełne a raz pełne kwiaty/dla porównania hibiskus różowy z tej samej strony-patrz wyżej/.
Pozdrawiam Wszystkich
Arkadiuszu, masz przepięknie uformowanego Grubosz!
Moje niestety dość wyrośnięte,a marzył mi się taki niski z grubym pieńkiem!
Cudeńko! Dzięki temu,że przycinasz, na pewno zrobi się jeszcze gęstszy ( o ile to w ogóle możliwe)
Moje niestety dość wyrośnięte,a marzył mi się taki niski z grubym pieńkiem!
Cudeńko! Dzięki temu,że przycinasz, na pewno zrobi się jeszcze gęstszy ( o ile to w ogóle możliwe)
Grubosz miodzio uwielbiam je - w domu zresztą jak by nie spojrzec mam ich najwiecej, oczywiscie nie tak ładnie uformowanych
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Przepiękne hibiskusy - one - Ciebie uwielbiają, wciąż kwitną
Super wygląda grubosz po "fryzjerze".
Super wygląda grubosz po "fryzjerze".
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Żółte słoneczka są cudne
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Na gruboszu widać zmianę - na lepsze Hibiskusy pięknie kwitną, zwłaszcza ten żółty wygląda cudnie z 2 symetrycznie umieszczonymi kwiatami
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
ten pełny hibiskus cudowny
a pochwalę się że sabotek rozkwitł
a pochwalę się że sabotek rozkwitł
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
ALEKSANDRABDG-OLEŃKO----MARUDZIA-MADZIU----JUSTUS27-JUSTYNKO----PAULA15-PAULINKO
BLUEBERRY-NATALKO----MARTUCHAM-MARCIU
Dzięki za miłe słowa i odwiedziny
Zapraszam Wszystkich do kolejnych odwiedzin i pozdrawiam
Moje stromante,które bardzo polubiłem i do hodowli którego zachęcam ma się dobrze nawet po podzieleniu rośliny matecznej.
Zrobiłem to,żeby się podzielić z kimś bo bardzo się stromante spodobało.
Roślina mateczna po podzieleniu na dwie,której samo dzielenie nie należy do najłatwiejszych,gdyż korzenie są ze sobą bardzo silnie zrośnięte i trudno się je dzieli rozrywając zaś przecinanie korzeni nie tylko tej rośliny,jak sugerują fachowcy jest niewskazane,gdyż roślina choruje a tym samym wegetacja rośliny trwa o wiele dłużej.
Zdjęcia wykonane nocą:
Po lewej roślina po podzieleniu,po prawej mateczna.
Pozdrawiam Wszystkich
BLUEBERRY-NATALKO----MARTUCHAM-MARCIU
Dzięki za miłe słowa i odwiedziny
Zapraszam Wszystkich do kolejnych odwiedzin i pozdrawiam
Moje stromante,które bardzo polubiłem i do hodowli którego zachęcam ma się dobrze nawet po podzieleniu rośliny matecznej.
Zrobiłem to,żeby się podzielić z kimś bo bardzo się stromante spodobało.
Roślina mateczna po podzieleniu na dwie,której samo dzielenie nie należy do najłatwiejszych,gdyż korzenie są ze sobą bardzo silnie zrośnięte i trudno się je dzieli rozrywając zaś przecinanie korzeni nie tylko tej rośliny,jak sugerują fachowcy jest niewskazane,gdyż roślina choruje a tym samym wegetacja rośliny trwa o wiele dłużej.
Zdjęcia wykonane nocą:
Po lewej roślina po podzieleniu,po prawej mateczna.
Pozdrawiam Wszystkich
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Arku bardzo ładne masz Stromanthe. Widac, że mu u Ciebie dobrze
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Świetnie zajmujesz się uprawą stromante - wygląda jak w dniu zakupu. Wielkie brawa
Grubosz i hibiskusy - rewelacja
Grubosz i hibiskusy - rewelacja
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Ale śliczne masz te roślinki