Sadzenie host pod drzewami.

Hosty
ODPOWIEDZ
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sadzenie host pod drzewami.

Post »

Czy pod wiśniami tak samo jak pod śliwami nie poleca się sadzić funkii?
haczer
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 22 lis 2011, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje hosty bardzo dobrze rosną między wiśnią a gruszą.Dobrze wyglądają z begoniami drobnokwiatowymi, które podobno chronią hosty przed ślimakami.
x-c-9
---

Post »

W ubiegłym sezonie posadziłem je pod śliwą, rosły ok, ale ten brud na liściach. :evil: Biało-zielone hosty były szaro-zielone. :roll:
max1
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 31 sty 2013, o 18:40

Post »

Iwona85Czeladz pisze:Witam ja mam zamiar posadzić moje hosty (kupiłam 8 odmian na allegrooo: Albopicta, Mediovaregata Francess Williams, Aureomarginata, Blue Angel, Golden Tiara, Obscura i White Feather) pod starą śliwą, czekam tylko aż kurier mi je przywiezie i pędzę na działkę :D ... lepiej jest posadzić hosty (kłącza) od razu do gruntu czy najpierw do doniczki? Dopiero w marcu zakupiłam moją ukochaną działkę wiec w temacie jestem kompletnie zielona :tan
witam nie radze sadzić host pod śliwą ja ten błąd mam za sobą nie pryskałem śliwy na mszyce .A wydzielana przez te owady spadź zapaskudziła moje funkie . W konsekwencij hosty przesadziłem.I jeszcze jedna uwaga sprawdż jakie stanowisko potrzebują te odmiany -nie wszystkie się dobrze czują w całkowitym cieniu :uszy
x-c-9
---

Post »

Hosty pod śliwą wyglądają tragicznie. ;:202 Zdecydowanie odradzam.
x-suzana
Konto usunięte na prośbę.
Od: 15 gru 2009, o 11:41

Post »

Czy dam radę z uprawą dużych host pod brzozami? Mam 3 brzozy od frontu, cień pod nimi. W jakiej odległości od pnia sadzić?
Majet
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 lip 2011, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja mam tylko i wyłącznie pod brzozami z tej racji, że one już były na mojej działce. Problem z brzozami jest taki, iż posiadają bardzo płytki system korzeniowy. Sadziłabym min. 50 cm od pnia. Niejednokrotnie wymaga to przecięcia korzeni brzozy i wykopania szerokiego dołka aby pozbyć się wszystkich korzeni. Podlewanie musowo, bo brzoza bardzo ciągnie wilgoć. Idealne jest nawadnianie automatyczne no ale to pociąga za sobą koszty.
Awatar użytkownika
Tomasz II
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 mar 2008, o 08:38

Post »

Po wielu latach stwierdzam,ze korzenie drzew to za silna konkurencja dla host. Rosną, ale nie osiągną rozmiarów jakie mogą osiągnąć.
Starajcie się nie sadzić tak blisko pnia drzewa - o ile macie taklą możliwość.
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Po tej długiej zimie wiele z moich host zostało niestety bezpowrotnie zjedzone przez nornice, pozostało już niewiele

Obrazek
Rysiek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hosty”