Zielono mi w głowie... i na parapetach cz.III ;)
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielono mi w głowie... i na parapetach cz.III ;)
Elciu- niestety dużo roślin tak już ma. Zakwita raz, by potem obumrzeć. Przykład jaki mi się nasuwa na myśl - to agawa ;)
Labka1- to Irish Flirt - nie tylko on ma takie "fiszbiniaste" liście. Na przykład: Irish Cream, jak również "kapusta"...czyli Silverglade Apples ma takie kwiaty. Sporo jest fiołków o ciekawych kwiatach Trzeba szukać, czytać i zawsze coś ciekawego wpadnie w oko.
Magdallena - o to brązowe w paski Ci chodzi? Nietety to nie trzykrotka - to storczyk jubilerski - ludisia re velvet. Wdzięczna roślina i uparta, jeśli chodzi o kwitnienie. Próbuję ją zmusić do wypuszczenia pędzików - na razie to ona wygrywa i kwiatów brak. A tak cudownie pachną...konwaliami
To jeszcze dwa zdjęcia z działki, zakwitł powojnik "Betina":
Zakwitła też azalia Klondike...cudownie pachnąca:
I jeszcze jedno zdjęcie z parapetu, trzy i półmiesięczna lacunosa już tuż tuż:
Labka1- to Irish Flirt - nie tylko on ma takie "fiszbiniaste" liście. Na przykład: Irish Cream, jak również "kapusta"...czyli Silverglade Apples ma takie kwiaty. Sporo jest fiołków o ciekawych kwiatach Trzeba szukać, czytać i zawsze coś ciekawego wpadnie w oko.
Magdallena - o to brązowe w paski Ci chodzi? Nietety to nie trzykrotka - to storczyk jubilerski - ludisia re velvet. Wdzięczna roślina i uparta, jeśli chodzi o kwitnienie. Próbuję ją zmusić do wypuszczenia pędzików - na razie to ona wygrywa i kwiatów brak. A tak cudownie pachną...konwaliami
To jeszcze dwa zdjęcia z działki, zakwitł powojnik "Betina":
Zakwitła też azalia Klondike...cudownie pachnąca:
I jeszcze jedno zdjęcie z parapetu, trzy i półmiesięczna lacunosa już tuż tuż:
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Miałam taką azalię, więc potwierdzam, że pachnie Napisałam w czasie przeszłym, bo pies zrobił sobie na niej ścieżkę.
Krucha roślina nie wytrzymała 70 kg mojego sierściucha
Justynko, jak tam listki ? Żyją ? Tylko patrzeć, jak pokażesz pierwsze maluchy, bo u Ciebie wszystko rośnie i kwitnie ekspresowo.
Krucha roślina nie wytrzymała 70 kg mojego sierściucha
Justynko, jak tam listki ? Żyją ? Tylko patrzeć, jak pokażesz pierwsze maluchy, bo u Ciebie wszystko rośnie i kwitnie ekspresowo.
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Ślicznie, kolorowo u Ciebie Szkoda skalnicy A może jakby się nie dopuściło do kwitnienia, nie obumarłaby?
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 3 lip 2012, o 10:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Justynko fiołki u Ciebie cudownie kwitną moje maluchy dopiero zaczynają lacunosa młodziutka a jak się stara
- agucha432
- 500p
- Od: 3 lis 2011, o 10:10
Brawa dla lacunosy i piękna tricolor, moja też ruszyła ale listki ma cudne bordowe
Moje doniczkowe Moje storczyki
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam-wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=67556" onclick="window.open(this.href);return false;
Robótki Aguchy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=71851" onclick="window.open(this.href);return false;
Justynko Hoyki wspaniałe; lacunosy i tricolor , widać, że Ciebie słucają , bardzo łanie rosną,
prawie kwitną . Fiołeczki i phalki bardzo ładnie kwitną, jest co oglądać i podziwiać.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 16 kwie 2012, o 16:50
[quote="justus27"]
Monika79- to może Twojej cambrii przydałaby się koleżanka. Cambrie lubia wzajemne towarzystwo, zwiększa się wtedy wilgotność powietrza wokół roślin - chętniej rosną i kwitną.
No właśnie przydałaby mi sie jeszcze jakaś.Ale u mnie po sklepach tylko falki.Justynko widziałam u Ciebie cambrie blado różową to może byśmy się wymieniły
To ja nawet nie myślałam ,że skalnica mi padnie.To ja tyle na nią polowałam.Pati mi zrobiła ogromną niespodziankę gdy ją dostałam od niej w paczce.I ona ma mi zmarnieć Napuszczała mi teraz takich wąsów,bedzie coś na nich A ceropegie woodi to na czym ona ci wogól stoi,na kwietniku,czy jakiejś szafce sie puszcza
Monika79- to może Twojej cambrii przydałaby się koleżanka. Cambrie lubia wzajemne towarzystwo, zwiększa się wtedy wilgotność powietrza wokół roślin - chętniej rosną i kwitną.
No właśnie przydałaby mi sie jeszcze jakaś.Ale u mnie po sklepach tylko falki.Justynko widziałam u Ciebie cambrie blado różową to może byśmy się wymieniły
To ja nawet nie myślałam ,że skalnica mi padnie.To ja tyle na nią polowałam.Pati mi zrobiła ogromną niespodziankę gdy ją dostałam od niej w paczce.I ona ma mi zmarnieć Napuszczała mi teraz takich wąsów,bedzie coś na nich A ceropegie woodi to na czym ona ci wogól stoi,na kwietniku,czy jakiejś szafce sie puszcza
Justynko cudowne masz kwitnienia.Co to za cudo przed skalnicą jest?
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No popatrz! Ten brązowy w paski to jest storczyk. Fiu fiu, jakie cudo. Nawet jak nie kwitnie okazale wygląda.
Miłego weekendu
Miłego weekendu
Justuś, ależ tu pięknie i kolorowo u Ciebie fiołki i storczyki masz przepiękne, ja niestety nie mam reki do tych kwiatków dlatego oglądam je sobie u Ciebie
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Witam spaceruje i podziwiam one Cię chyba bardzo kochają tak Ci pięknie kwitną
Pięknie się u ciebie dzieje.
Bardzo ciekawe kwiaty ma twoja azalia.
I gratuluję pąków na hojce .
Bardzo ciekawe kwiaty ma twoja azalia.
I gratuluję pąków na hojce .
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Nie wyliczę wszystkich Twoich roślinek z nazwy bo masz ich sporo ale wszystkie piękne,pięknie kwitnące-ujęły mnie Twoje miniaturki fiołków.
Poza tym na uwagę zasługuje sceneria wszystkich fotografowanych roślinek a do tego te załamujące się promienie światła
Pozdrawiam
Poza tym na uwagę zasługuje sceneria wszystkich fotografowanych roślinek a do tego te załamujące się promienie światła
Pozdrawiam