Nie miałem wczoraj dostępu do neta. Z resztą wróciliśmy do do mu ok. 22:00 bo w międzyczasie pokazywaliśmy koledze z Mazowsza fragment Dolnego Śląska
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
Odnośnie fotorelacji - ze względu na ilość zdjęć, fotorelacja będzie w etapach.
Będąc na otwarciu sezonu w Dvur Kralove spotkaliśmy się z Robertem, Andrzejem i resztą ekipy
Zupełnie przez przypadek poznałem również, choć nie osobiście Dubena kiedy to z kolegą próbowaliśmy dogadać (jak się później okazało jego synem) po angielsku, który razem z Dubenem mieli swoje stoisko na kiermaszu. Syn angielskiego nie znał więc poszedł po swojego ojca, który poznał, że jesteśmy Polakami więc jakoś dogadaliśmy się do polsku. Dopiero od Roberta i Andrzeja dowiedziałem się, kto jest kim. Jako, ze Duben był w Dvur Kralove to szklarnie były zamknięte więc dogadaliśmy się, że dopiero po zakończeniu kiermaszu, kiedy to Duben wróci do siebie wszyscy razem pojedziemy do Jasennej gdzie mieszczą się owe szklarnie. Sam kiermasz w Dvur Kralove był całkiem spory. Dodatkowym atutem był fakt, że większość odbywało się w plenerze. Część ze sprzedających była jednak w bodajże 2 pomieszczeniach.
Po 13:00 dojechaliśmy do całkiem klimatycznej czeskiej wioski. Szklarnie Dubena, a raczej wielkie tunele foliowe zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Już na wstępie było widać gdzie jesteśmy
Po wejściu na dziedziniec, obszczekaniu przez psa, dotarliśmy do foliaków.
Szczególnie wrażenie zrobił na mnie foliak ze starymi okazami, oczywiście nie na sprzedaż, a szkoda bo wyczyściłbym Dubenowi połowę tego foliaka gdybym miał wystarczająco dużo kasy i miejsca
![Laughing :lol:](./images/smiles/icon_lol.gif)
Od większości roślin aż kipiało witalnością. Nawet nieszczególny jak dla mnie rodzaj Gymnocalycium był całkiem interesujący, a konkretnie poniższa rośliny:
Oczywiście oblatując po kolei wszystkie foliaki moim celem były echinocereusy. Możecie sobie wyobrazić jak wyglądałem kiedy w końcu dotarłem do poniższej gromadki:
W drodze powrotnej od Dubena natknęliśmy się jeszcze na bliżej nieokreślony air show