Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 3
Super zadaszenie, gdybym nie miała szklarni zmałpowałabym natychmiast
-
- 200p
- Od: 14 paź 2010, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czy ktoś używa może skoszonej trawy jako ściółki pod pomidory ?
Niektórzy używają.
Moim zdaniem to hodowla grzybów z rodzaju Botrytis cinerea
Równie dobrze można sobie wyściółkować rzędy między pomidorami łętami z ziemniaków.
Moim zdaniem to hodowla grzybów z rodzaju Botrytis cinerea
Równie dobrze można sobie wyściółkować rzędy między pomidorami łętami z ziemniaków.
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Wczoraj zyskałam kolejną grządkę - małe poletko, ok. 3X1 m. Rosła tam trawa - mąż wczoraj zdarł darń, ziemia przekopana z kompostem (jakieś 3 wiadra) i resztką kurzeńca - ale to naprawdę odrobina. Teraz pytanie - jak to jeszcze nawozić - planuje tam pomidory i paprykę,chcę wysadzić rozsadę w cięgu 2-3 dni. Plan mój jest taki - tydzień po wysadzeniu podlanie rozsady siarczanem amonu, potem co tydzień pokrzywówka na zmianę z nawozem w płynie. Bedzie ok?
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Moje pomidory też już posadziłam ,opryskałam miedzianem a na zarazę kupiłam Revus 250sc,czy to dobry środek ?
Ja wkońcu wysadziłem resztę pomidorów i mam 19 odmian (44 krzaczki).
Za wcześnie na radość. Ja mam 60 i 12 odmian ale niepokoi mnie ochłodzenie 25-27 maj
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wsadzone 56 krzaczków, 25 odmian, po 2 do 1 palika . Nawożenie dałam na bogato: rzędowo obornik, na tym ziemia, na tym kompost i jeszcze odrobina granulek Fruktusa jesiennego, czyli potas i fosfor. Spryskane od spodu Miedzianem, pod krzak trochę roztworu saletrzaka. Sama nie wiem, czy nie przedobrzyłam, ale krzaczory duże - na mojej balkonowej szklarni porosły giganty (mimo, że siane 24 i 31 kwietnia).
Zdjęcie robione wieczorem, więc kolorki trochę niebieskawe.
Zdjęcie robione wieczorem, więc kolorki trochę niebieskawe.
-
- Od: 4 mar 2010, o 00:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu , krzaki masz super ale siane 24 i 31 kwietnia ?
Chyba coś innego przedobrzyłaś
Chyba coś innego przedobrzyłaś
Pozdrawiam
Jerry
Jerry
-
- 50p
- Od: 2 kwie 2013, o 19:10
--
moje pomidorki chyba dają radę?
czy mam się przejmowac tymi brzydkimi listkami na dole? czy je po prostu obrywac?
Jeśli macie jakies spostrzeżenia, jestem otwarta na wszelkie uwagi.
Na razie, 1 raz podlalam je, gnojowką z pokrzyw, i wylożylam ziemię pokrzywą, mam w planie jeszcze opryski mlekiem...ale, zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie, swoją drogą sama nie wiem, jak udalo mi się dojsc do tego co widac na zdjęciach
moje pomidorki chyba dają radę?
czy mam się przejmowac tymi brzydkimi listkami na dole? czy je po prostu obrywac?
Jeśli macie jakies spostrzeżenia, jestem otwarta na wszelkie uwagi.
Na razie, 1 raz podlalam je, gnojowką z pokrzyw, i wylożylam ziemię pokrzywą, mam w planie jeszcze opryski mlekiem...ale, zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie, swoją drogą sama nie wiem, jak udalo mi się dojsc do tego co widac na zdjęciach
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
Kurczę, forumowicz, chyba masz racjęforumowicz pisze:Za wcześnie na radość. Ja mam 60 i 12 odmian ale niepokoi mnie ochłodzenie 25-27 maj
U mnie temp. 4-5 w nocy jest spodziewana w środę-czwartek. Zaczęłam dziś wysadzać paprykę i na razie się wstrzymałam. Strona, z której korzystasz, nie jest dla mnie zbyt czytelna, korzystam z meteo.pl. Ale tam też nieciekawe wieści
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
jerry, słowo honoru, że siane 24 i 31 marca. Natomiast stały na zamykanym południowym balkonie, a wiadomo jak było od połowy kwietnia: słońce i ciepło. Myślę, że przede wszystkim to te warunki pogodowe to sprawiły, bo w zeszłym roku siane 15 marca były ociupinę mniejsze . Miarkę mam w bagażniku - mieszczą się pod klapą, albo ledwo, ledwo się mieszczą .