Zielone Skarbeczki - KamilaB
- maryjan13
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielone Skarbeczki - KamilaB
Ale Ci te mamilarie Kamilo zaszalały z kwiatami,aż miło popatrzeć.
No i znowu na tydzień zaniedbałam wątek, bo przyroda ożywiona nie pozwala mi zasiąść w spokoju przed kompem i muszę te swoje czary uprawiać by stworzyć cudawianki . Wszystkim dziękuję a powiem, że jednym wpisem aż się zawstydziłam bo ja z natury skromna kobita jestem.
Małgosiu Ta M. lasiacantha główki ma tak mocno pozrastane, że nie mam sumienia urżnąć jednej. Mam jednak drugą, szczepioną o trochę innym odcieniu cierni /zdjęcie na 60 stronie/ i jak ją kiedyś będę zdejmować z podkładki /nie mogę obiecać, że prędko/ to na 100% będę o Tobie pamiętać.
To już nie nudzę tylko pokazuję
M. bombycina
M. dixanthocentron
Krainzia longiflora
Echinofossulocactus vaupelianus
Astrophytum asterias hybr.
Małgosiu Ta M. lasiacantha główki ma tak mocno pozrastane, że nie mam sumienia urżnąć jednej. Mam jednak drugą, szczepioną o trochę innym odcieniu cierni /zdjęcie na 60 stronie/ i jak ją kiedyś będę zdejmować z podkładki /nie mogę obiecać, że prędko/ to na 100% będę o Tobie pamiętać.
To już nie nudzę tylko pokazuję
M. bombycina
M. dixanthocentron
Krainzia longiflora
Echinofossulocactus vaupelianus
Astrophytum asterias hybr.
Przepiękne rośliny!
Na zdjęcia Twoich roślin Kamilo zawsze warto czekać! Wydobywasz ze swych roślin wszystko to, co najlepsze!
Na zdjęcia Twoich roślin Kamilo zawsze warto czekać! Wydobywasz ze swych roślin wszystko to, co najlepsze!
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
M. bombycina i M. dixanthocentron powalają, fotki obłędne.
Do tego jeszcze ten steniaczek
Do tego jeszcze ten steniaczek
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 20 lut 2013, o 17:43
Nie tylko widzę u Ciebie śliczne kwiaty ale też ich bardzo ciekawe i przemyślane zdjęcia Super!
Pozdrawiam Krzysiek
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Kamilo, nawet z najmniej ciekawej rośliny swoimi zdjęciami robisz majstersztyk To pierwsze M. dixanthocentron jest po prostu obłędne! Doskonale potrafisz bawić się aparatem
Nietypowe kwiaty u steniaka. Zwykle kojarzą mi się z fioletem w paseczki. Ale te waniliowe też zachwycające.
Nietypowe kwiaty u steniaka. Zwykle kojarzą mi się z fioletem w paseczki. Ale te waniliowe też zachwycające.
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Kolorowo, cierniście - a fotki jeszcze bardziej uwidaczniają naturalne piękno roślin .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
fotki robisz świetne, M. dixanthocentron cudeńko . Astrophytum "asterias" to nie asterias, asterias nie ma wypukłych żeberek i ma czerwony środek kwiatu
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
Bombycina w kwiatowej koronie i dixanthocentron ze słońcem w cierniach bombowe.
A echinofossulocactus vaupelianus wygląda jakby nim ktoś białego kota wyczesał tyle na nim cudnego puchu i jaka obfitość kwiatów
Szkoda, że mój mix kwiaciarniany jakiś taki pasiasty na kwiatkach okazał się, pewnie na taką wełenkę w jego przypadku nie mam co liczyć
dla longiflora za kwiat i kolor
Za artystyczne wpisanie jej w krajobraz dla fotografa
A echinofossulocactus vaupelianus wygląda jakby nim ktoś białego kota wyczesał tyle na nim cudnego puchu i jaka obfitość kwiatów
Szkoda, że mój mix kwiaciarniany jakiś taki pasiasty na kwiatkach okazał się, pewnie na taką wełenkę w jego przypadku nie mam co liczyć
dla longiflora za kwiat i kolor
Dzięki wielkie dla Wszystkich
Jacek Dzięki,zmieniłam opis. To mój najstarszy i największy z asteriasów a że to nie trzon kolekcji to nie wnikałam, chociaż pewne podejżenia miałam bo on trochę mało płaski i trochę wielki
To jeszcze jedną roślinkę na dobranoc
Jacek Dzięki,zmieniłam opis. To mój najstarszy i największy z asteriasów a że to nie trzon kolekcji to nie wnikałam, chociaż pewne podejżenia miałam bo on trochę mało płaski i trochę wielki
Ktoś kiedyś wymyślił Noc Muzeów jedni oglądają a inni muszą pracować . Jak wstałam o 15 to musiałam artystycznie wkomponować żeby pod światło nie robićMartada pisze: dla longiflora za kwiat i kolor
To jeszcze jedną roślinkę na dobranoc
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
lofka super, juz musi miec sporo latek, to jeden z tych kaktusów który moge mieć w nieograniczonej ilości chociaż wszystkie formy są podobne do siebie.
A co do asteriasa to mały tez nie rosnie bo około 10cm nie wiem jakiej wielkości jest twoja krzyżówka, ja mam zasade przy opisywaniu astraków, jak nie ma numeru to w ogóle nie opisuje no chyba że wszystko sie zgadza z typ, nawet jak wysiewam kupione nasiona różnych kultywarów to też nie opisuje, dopiero jak podrośnie i zobaczę wtedy moge go jakoś opisać, aczkolwiek nie jest to konieczne
A co do asteriasa to mały tez nie rosnie bo około 10cm nie wiem jakiej wielkości jest twoja krzyżówka, ja mam zasade przy opisywaniu astraków, jak nie ma numeru to w ogóle nie opisuje no chyba że wszystko sie zgadza z typ, nawet jak wysiewam kupione nasiona różnych kultywarów to też nie opisuje, dopiero jak podrośnie i zobaczę wtedy moge go jakoś opisać, aczkolwiek nie jest to konieczne
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Świetne! Normalnie... Genialne!KamilaB pisze:Astrophytum asterias hybr.
Odwiedzając Twój wątek człowiekowi zawsze się gęba śmieje Masz same piękne i wyrośnięte okazy.
Jest co podziwiać
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
L0fka piękna bo wiekowa, super kwiaty i floczki.