Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 2

Post »

Skończyłam warzywnik i pocieszam się, że kopania w tym roku już nie będzie. Garnek ze złotem (na pewno gdzieś zakopany :wink:) poczeka do przyszłego roku.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

gajowa, pracowite poczynania z żużlową rabatką :) A cynie ... ja z kolei wysiałam za mało ;:224 A kiedyś wzgardziłam nasionkami od Ciebie, bo myślałam, że mam dużo ;]
Kochana ta przygarnięta psina. Taka biedna, dobrze, że ją wzięliście ;:168 My też kiedyś przygarnęliśmy błąkającego się owczarka podhalańskiego. Był wyjątkowo mądry. Wydaje mi się też, że zawsze 'przybłędy' są bardzo wierne i wdzięczne nowym właścicielom ;:108
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ech, szkoda że tak daleko mieszkasz, bo bym Cię od nadmiaru cynii uwolniła...u mnie totalna porażka, w domu przetrwało kilka i wysadzone zostały zeżarte przez ślimaki, wysiane do gruntu nie pokazały się wcale ;:223

A poza tym to wpadam przelotem, a wieczorem rozejrzę się dokładnie, co nowego u Ciebie:)
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Doczytałam i jestem pełna podziwu dla Ciebie i Twojego eM ;:63 ;:63 Sadzenie róż wdg. instrukcji tel. ;:138 Kto by na to wpadł ;:306 ;:306 Pięknie masz w ogrodzie i pomysł z nitkami taki prosty ..........ale trzeba wiedzieć ;:63
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Właściwie dopiero przed chwilą zakończyłam prace domowo/ogrodowe :roll:

Dzisiaj sporo się działo - w domu wymiana okien...w końcu postawiłam na swoim :tan ; te okna były poważną kością niezgody w moim małżeństwie :;230 bo według M wymiana była:
a) niepotrzebna: "te stare są zupełnie dobre, zobaczysz, ja wszystko odnowię i odmaluję," (zostało odnowione jedno, zresztą przy moim poważnym udziale) :D
b) niemożliwa: "bo poniszczą tynki, a poza tym trzeba będzie zdejmować żaluzje zewnętrzne i nie da się ich z powrotem zamontować" :wink:
Ale cóż to dla mnie - tylko 2 lata argumentowania i usilnej pracy...i hop! decyzja zapadła, okna wymienione (panowie uwinęli się w ciągu jednego dnia i oczywiście żadne czarne proroctwa się nie spełniły), wszystko posprzątane - no jest po prostu cudnie! ;:oj

Między innymi z tego powodu nie zrobiłam dzisiaj nawet żadnego zdjęcia :( a rododendrony kwitną ;:oj
W ogrodzie udało mi się wydrzeć trawnikowi kolejną rabatę...po "rabacie żuzlowej" przyszła kolej na "rabatę perzową", ale wiecie? wolę jednak wybierać perz, niż żużel ;:108 To był na dzisiaj niezły wyczyn - zważywszy na dwie burze, które przeleciały w tzw. międzyczasie :)
Gdybym tak jeszcze machnęła jedną rabatkę... :roll: bo hortensje na razie rosną "w trawniku"...chociaż aż się boję obstawiać, jaka będzie :D

Aniu, chociaż znikasz, to dobrze, że się pojawiasz :D
Ewciu...to może moja przyszła rabata wreszcie okaże się "złotą"? :;230
Pacynko...a może jakoś by się dało do Ciebie te cynie przetransportować...kurczę, a ja dzisiaj miałam gościa z Krakowa, a dopiero teraz doczytałam... :?
A sunia jest naprawdę słodka...chociaz trochę szkody mi już uczyniła w ogrodzie :wink:
Pat - ja też żałuję, że mieszkam daleko od Ciebie...nie tylko z powodu cynii :lol: A wyżej wymienione ciągle jeszcze nie wysadzone do gruntu; pójdą chyba na nową rabatę - chociaż docelowo nie jest to miejsce dla cynii - ale jakoś nie mam na razie innej koncepcji :roll:
Romciu - dziękuję naprawdę z całego serca za miłe słowo pod adresem mojego ogrodu; ja wprawdzie uważam, że wiele mu jeszcze brakuje... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

A jak Ci się teraz będzie łatwo myło te okna, nie wspomnę o szczelności!
Gratuluję doprowadzenia ważnego etapu w życiu każdego domu ;:138
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

Nowe okna na pewno fajne!:D Ale nie mów, że z drewnianych na plastiki?;>
Ah, no widzisz, to szkoda z cyniami, ale na pewno znajdziesz jakieś miejsce dla tych cudności. No, chyba, że nie znajdziesz :wink:
Sunia biedna, pewnie jeszcze nie wie jak się obchodzić z rabatkami. Ciężka sprawa, bo krzyczeć na nią też nie ma sensu. Wystarczająco stresu przeszła. Gdybym mogła, przygarniałabym chyba wszystkie psiny ...
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EWO....czytam i myślę, że wszystko idzie w jednym kierunku....zasiedlić ten dom na stałe...ale nie ma jak decyzje podejmowane przez płeć piękną.....Marysia ma rację mycie takich okien to przyjemność...u mnie pozostały na razie stare we werandzie ale firanki ze sklepu po 3 zł. zawisły i wszystkie niedomyte ubytki zakryły....
Ewo....chwilowo myślę też o psinie ale jak widzę u mojej mamusi jak walczy z psem i kwiatkami to mam mieszane uczucie........
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Pacynka pisze:Nowe okna na pewno fajne!:D Ale nie mów, że z drewnianych na plastiki?;>
Pewno tak, o ile Ewa sponsora nie znalazła...też popełniłam tę zbrodnię, ale niestety argument finansowy zwykle wygrywa z estetycznym...no i łatwość mycia jest nie do przecenienia :wink:

I bardzo gratuluję wymiany! Czy eM czuje się bardzo stłamszony emocjonalnie, że nie postawił na swoim? :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Okna wymieniliśmy w zeszłym roku-mycie to przyjemność :D
Skończyłam w tym roku kopanie rabat i czegokolwiek, na razie dosyć. Ciekawych znalezisk nie odnotowałam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Wiecie, że mamy własnego, prywatnego zająca? Na początku myśleliśmy, że to przyszedł nas odwiedzić królik od sąsiadów, ale nie :D zając jak żywy! Pomieszkuje u nas chyba juz z miesiąc :D Oczywiście jak poobgryza zimą mlode drzewka, to M nie będzie chyba tak bardzo zachwycony, ale na razie zadowala sie mleczami w sadzie :D Próbowałam go dzisiaj sfotografować przez okno kuchenne, ale aparat ma niestety trochę za słaby zoom...w każdym razie to co widać na zdjęciu, te uszy pod drzewem w środku zdjęcia - to on, to zając :D

Obrazek

Marysiu, ja z tej radości od razu wczoraj przeleciałam wszystkie okna ze ściereczką :D
Pacynko, no niestety wymiana z drewnianych na plastikowe :oops: jak napisała Pat, argument finansowy...Na szczęście - oczywiście na szczęście względem okien - dom nie jest tradycyjny, drewniany i wiejski, więc tak bardzo się nie gryzą :wink:
A sunia faktycznie nie wie, jak obchodzić się z rabatkami...co gorsza - ja nie wiem, jak ją tego nauczyć :D
Krysiu...no chyba tak...na razie nie piszę tutaj o szczegółach, żeby nie zapeszyć :D
Pat - jak napisałam wyżej...argument finansowy zwyciężył... bo jeszcze wiele prac remontowych jest zaplanowanych... :wink:
A M mówi: "wiesz, miałaś rację" :D tylko po co tak się opierał??? ;:oj
Ewa - zazdroszczę i gratuluję zakończenia kopania rabat; efekt podziwiałam na zdjęciu. A co do okien, oprócz niewątpliwej przyjemności z mycia, dzisiaj chodzę od okna do okna i "się napawam" :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pamiętam to uczucie :D Też się napawałam przez jakiś czas :D
Zająca dostrzegłam. Może na zimę się wyprowadzi :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Kontakt:

Post »

gajowa, i ja mam prywatnego zajączka! :D Musi być sprytny, skoro nasza psina go jeszcze nie dorwała w nocy. Ale też jakoś chyba przechodzi do warzywnika, bo pory mam poobgryzane... A do zimy ... chyba jeszcze jest czas i nie ma co się zastanawiać :wink:
A psina... no cóż. A może jakieś mini płotki porobić? Takie plecione np?
Okna, no tak, kwestie finansowe i praktyczne zawsze biorą górę. Pewnie kiedyś ja też stanę przed tym dylematem :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”