Ogród raflezji
- raflezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród raflezji
Ewa_rozalka!
Aż sprawdziłam, akurat mam zapisane.
Kupiony w kwietniu 2010 w gospodarstwie ogrodniczym Polsad w Krakowie.
Oczywiście chętnie wymienię na inną ciekawą wariegatkę. Podobnie jak inne rośliny.
Aż sprawdziłam, akurat mam zapisane.
Kupiony w kwietniu 2010 w gospodarstwie ogrodniczym Polsad w Krakowie.
Oczywiście chętnie wymienię na inną ciekawą wariegatkę. Podobnie jak inne rośliny.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- kruszyna_35
- 50p
- Od: 20 sie 2012, o 22:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
piękny i wypielęgnowany jest Twój ogród! będę tu zaglądać
ogród Kruszyny
regulamin
regulamin
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Rośliny poduszkowe mają teraz swoje pięć minut. Potem nikt nawet na nie nie spojrzy.
Najbardziej spodobał mi się ułudkowy "wiatraczek" a zaskoczył kopytnik.
Czy one wszystkie mają takie oryginalne kwiaty ? Jeżeli tak, to muszę pooglądać mojego.
Najbardziej spodobał mi się ułudkowy "wiatraczek" a zaskoczył kopytnik.
Czy one wszystkie mają takie oryginalne kwiaty ? Jeżeli tak, to muszę pooglądać mojego.
- raflezja
Kruszyna_35!
Heliofitka!
Fajnie, że odwiedziłyście mój wątek ogrodowy.
Jeśli chodzi o kopytniki, to chyba wszystkie są dziwne. Mam dwa i faktycznie kwiaty mają cudaczne.
A tymczasem obfite kwitnienie kaliny. Uformowałam ją na kształt drzewa. Za parę dni będzie już po.
Heliofitka!
Fajnie, że odwiedziłyście mój wątek ogrodowy.
Jeśli chodzi o kopytniki, to chyba wszystkie są dziwne. Mam dwa i faktycznie kwiaty mają cudaczne.
A tymczasem obfite kwitnienie kaliny. Uformowałam ją na kształt drzewa. Za parę dni będzie już po.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Raflezjo,
Od zejscia śniegu obserwuję swój trawnik....po przejściach...w tym pobudowlanych....w końcu, postanowilam dzisiaj wymienić go...nie wiem, kiedy, ale to nieodwołalne.
W jaki sposób wymienialiscie swój?...ja dodatkowo powinnam dodać po tym wszystkim lekkiej ziemi, piasku i dopiero siać, lub kłaść z rolki...czy możesz mi to krótko opisać?
Od zejscia śniegu obserwuję swój trawnik....po przejściach...w tym pobudowlanych....w końcu, postanowilam dzisiaj wymienić go...nie wiem, kiedy, ale to nieodwołalne.
W jaki sposób wymienialiscie swój?...ja dodatkowo powinnam dodać po tym wszystkim lekkiej ziemi, piasku i dopiero siać, lub kłaść z rolki...czy możesz mi to krótko opisać?
Pozdrawiam
- raflezja
Jasne.
Zrobiliśmy to najbardziej prostackim sposobem jaki jest możliwy. Mąż skopał, potem wybraliśmy wszystkie chwasty i resztki trawy jak również kamienie, potem grabienie walcowanie kilka razy, dodaliśmy lepszą ziemię, zasialiśmy trawę i podlaliśmy.
Teraz raczej użyłabym glebogryzarki. Czeka mnie wymiana jeszcze drugiej części, ale jakoś ciężko się do tego zabrać.
Miło mi, że zaglądnęłaś.
Zrobiliśmy to najbardziej prostackim sposobem jaki jest możliwy. Mąż skopał, potem wybraliśmy wszystkie chwasty i resztki trawy jak również kamienie, potem grabienie walcowanie kilka razy, dodaliśmy lepszą ziemię, zasialiśmy trawę i podlaliśmy.
Teraz raczej użyłabym glebogryzarki. Czeka mnie wymiana jeszcze drugiej części, ale jakoś ciężko się do tego zabrać.
Miło mi, że zaglądnęłaś.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- justi177
Iwona,
Odkąd przeczytałam, źe wymienialiscie trawnik, nie mogę przestać o tym myśleć....to mi miło bardzo, że zajrzałaś do mnie.
Dziękuje za informację. Ja właśnie chcę to zrobić czlowiekiem z glebogryzarką , tylko nie wiem, czy tę darń najpierw siekać, a potem sto razy wygrabiać, czy po prostu trzeba zdjąć darń i wywieźć, a dopiero potem zjechać sprzętem.
Odkąd przeczytałam, źe wymienialiscie trawnik, nie mogę przestać o tym myśleć....to mi miło bardzo, że zajrzałaś do mnie.
Dziękuje za informację. Ja właśnie chcę to zrobić czlowiekiem z glebogryzarką , tylko nie wiem, czy tę darń najpierw siekać, a potem sto razy wygrabiać, czy po prostu trzeba zdjąć darń i wywieźć, a dopiero potem zjechać sprzętem.
Pozdrawiam
- raflezja
Może zdjęcie darni byłoby lepsze, ale pozbywasz się przy tym konkretnej ilości podłoża, które musisz uzupełnić.
Planując nowy trawnik na miejscu starego ja niestety myślę też o użyciu randapu. Chyba nie będę mieć innego wyjścia.
Planując nowy trawnik na miejscu starego ja niestety myślę też o użyciu randapu. Chyba nie będę mieć innego wyjścia.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- justi177
To rzeczywiście zanosi się u Was na większe zamieszanie i rozciągnięcie w czasie...
Dzięki za info, takiego mam mola na głowie...źe nie wiem, co....jeszcze przecież u mnie ta woda...
Swietnie wyszła twoja kalina z wplątanym lisciem derenia
Dzięki za info, takiego mam mola na głowie...źe nie wiem, co....jeszcze przecież u mnie ta woda...
Swietnie wyszła twoja kalina z wplątanym lisciem derenia
Pozdrawiam
- raflezja
Dzięki, ale to nie dereń.
Dereń jest po prawej stronie zdjęcia a po lewej, gdzie robiłam zbliżenie rośnie Weigela florida variegata.
Dereń jest po prawej stronie zdjęcia a po lewej, gdzie robiłam zbliżenie rośnie Weigela florida variegata.
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- labka1
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Przyplątałam się i tutaj..do Twojego ogrodu..
Po delektuję się pięknem..które stworzyłaś...
Po delektuję się pięknem..które stworzyłaś...
- justi177
Weigela florida Variegata, nawet ją mam, a nie poznałam... ...chyba dlatego, że nie lubię.... a właściwie, ile może mieć metrów ten monster kalinowy?
Pozdrawiam
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
IWONKO....urocza ta Twoja kalina ale ona chyba śmieciuch....jak tyle płatów spadnie na ziemię to jakby śnieg w maju przykrył Twój ogród....
a twoja ułudka ma jakieś inne listeczki...też mam taką roślinkę kwitnącą tak samo ale ona ma zupełnie inny pokrój......szukam dla niej nazwy i chyba to co innego u mnie.....
a twoja ułudka ma jakieś inne listeczki...też mam taką roślinkę kwitnącą tak samo ale ona ma zupełnie inny pokrój......szukam dla niej nazwy i chyba to co innego u mnie.....