![tuli ;:168](./images/smiles/hug.gif)
,Gosiu,moja rabatka zrobiona 12mx2m obramowana wywieziona cała darń i do połowy nawieziona ziemia z kompostu,trawy które były na warzywniku podzielone i zasadzone to Miskant gigant on był najważniejszy bo leżał podzielony na trawniku,inne trawy są jeszcze do posadzenia,będą gotowe do nadwyżek na wiosnę,a reszta traw ,które są w ogrodzie zostaną na swoich miejscach.Gnojówkę robię z nawozu gołębiego ale może być z każdego obornika fermentuję ten obornik w beczkach plastikowych przez 2 tygodnie ciągle mieszając potem pół wiaderka tego przefermentowanego roztworu ,do pełna wody i garnuszkiem podlewam rośliny,ale z pokrzyw też podobno dobra gnojóweczka,ale już nie mam czasu na wszystko,na tym oborniku przefermentowanym wszystko rośnie rewelacyjnie,byliny nie wiedzą jak mają się rozpychać zaścielają całkowicie ziemię.
Ewciu,myślałam ,że o mnie już całkiem zapomniałaś a tu niespodzianka- znalazła się Ewcia
Aprilku,tylko szukaj Obieli płaczącej bo jest też zwykły krzew Obieli taki wyprostowany i on nie jest taki oryginalny ,a ta płacząca spada w dół kaskadą kwiatów ja wbiłam palik i przywiązuję 2 gałązki do góry one podrosną i znowu spadają i w taki sposób ten krzew jest coraz wyższy,ta Obiela jest po prostu zjawiskowa jak kwitnie
Marysiu,wszystkie Wilczomlecze u mnie zimują bez problemu,a teren mam z takim luftem mrozowym ,że np Migdałek nie ma u mnie szans przezimować ile kupiłam tyle przemarzło,jak chodzi o Obielę to kupiłam jako płacząca i żadnej innej nazwy odmianowej nie było nie widziałam też Obieli w żadnym sklepie ogrodniczym,ja je kupiłam na wystawie kwiatów na którą jeżdżę ze swoimi bylinami,w tym roku też były takie piękne te Obiele ,nie kupiłam bo mam 2 ale potem żałowałam,może będą na drugi rok ,super,że rosną serduszka a jak rozrośnie się ta roślina z dużymi marmurowymi liśćmi to też jestem w kolejce
![tup-tup ;:65](./images/smiles/smile073.gif)