Niewielki ogródek wielu barw
Re: Niewielki ogródek wielu barw
Ewciu, LADY GREY EGERTON jest nieco różowa, a mój po rozwinięciu jest całkiem biały ze złotymi kropeczkami. Może to kwestia zdjęć, nie wiem.
Aga, mam pytanie o RH Nova Zembla, które jak wiesz próbuję u siebie zidentyfikować... czy Twoje jak na zdjęciu są bardziej czerwone czy mocno różowe?
Aga, na zdjęciu wychodzi bardziej czerwony niż różowy, a w rzeczywistości ma piękny ciemnoróżowy kolor. Jest prześliczny. Pąki były wręcz bordowe.
Może tu będzie lepiej widać:
Może tu będzie lepiej widać:
Przepraszam ze sie wtrancam, mozna go okreslic intensywny ciemny rozowy. Nawiasem mowiac ulubiony kolor kobiet ostatnich lat
Naturalnie paki sa zawsze duzo ciemniejsze niz rozwiniete kwiaty.
Naturalnie paki sa zawsze duzo ciemniejsze niz rozwiniete kwiaty.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Agnieszko (i Januszu!), opis i zdjęcia całkowicie pokrywają się z moimi różanecznikami Chciałam mieć Novą Zemblę? No to mam aż trzy sztuki
Aga:
Namierzyłam jedną z moich azali znak rozpoznawczy: czerwone kropeczki na trzech górnych listkach - Azalia japońska 'Georg Arends' . Ta druga, bardziej różowa niż karminowa jest drobniejsza i trudniej ją zidentyfikować.
Namierzyłam jedną z moich azali znak rozpoznawczy: czerwone kropeczki na trzech górnych listkach - Azalia japońska 'Georg Arends' . Ta druga, bardziej różowa niż karminowa jest drobniejsza i trudniej ją zidentyfikować.
Termometr pokazuje 12 stopni w cieniu, jednak brak słońca i zimny wiatr sprawiają wrażenie dużo większego chłodu...brrrr. Na szczęście nie jest on w stanie zniechęcić mnie do spaceru po naszym małym ogródku zatem parę łyków gorącej herbaty i w drogę ...
Orlik i Armeria
Lilak i Erynus Alpejski
Orlik i Armeria
Lilak i Erynus Alpejski
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Coraz bardziej zakochuję się w orlikach Twój taki delikatny, uroczy
Teresko: to mój nowy nabytek Bardzo podoba mi się fioletowy Agi (Agunida) i niebiesko-kremowy z falbankami Ewci (Ewa_Rozalka)
Ewcia, a Ty czasami nie masz ochoty sprzedać małej odnóżki kłącza? Wystarczy 5 cm korzonka
Ewcia, a Ty czasami nie masz ochoty sprzedać małej odnóżki kłącza? Wystarczy 5 cm korzonka
W końcu zaczęły wschodzić te największe dalie..na razie są malutkie
Dzisiejszy dzień w końcu przyniósł tak wyczekiwane słońce. To niesamowite, jak świat roślin reaguje na ciepłe promyki...dzisiaj otworzyła się kolejna lilia, podrosły dalie, łubin nabrał kolorów, armeria napuszyła większość swych różowych pomponów, a azalia czarowała swym zapachem...
Azalia Giblartar / Lilia Azjatycja Tiny Bell
Armeria / Łubin
i na koniec dzisiejszej fotorelacji muszę się pochwalić roślinkami z mojej parapetowej hodowli. Pomidor koktailowy "czerwony kapturek" zawiązał już swój pierwszy owoc ..a begonia bulwiasta zaczęła kwitnąć
Azalia Giblartar / Lilia Azjatycja Tiny Bell
Armeria / Łubin
i na koniec dzisiejszej fotorelacji muszę się pochwalić roślinkami z mojej parapetowej hodowli. Pomidor koktailowy "czerwony kapturek" zawiązał już swój pierwszy owoc ..a begonia bulwiasta zaczęła kwitnąć
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kwiatuszki cudne
Moje gratulacje dla pomidorka fajnie będzie zjeść coś co się samemu wychodowało Ja też mam posadzone koktajlowe i jeden ma już małe owocki
Moje gratulacje dla pomidorka fajnie będzie zjeść coś co się samemu wychodowało Ja też mam posadzone koktajlowe i jeden ma już małe owocki
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agniesiu zdjęcia pomidorka artystyczne ,azalia piękna ,nie mam jej .Pozdrawiam .