Wygogluj i zobacz jak sa roznefurious pisze:Zaraz zaraz, to na pewno jest Penang Girl ? To kto się pomylił, Ty czy dorotakol? Niemożliwe żeby aż tak się różniły... dwa inne kwiaty jak dla mnie
PS. mów mi ciułała
Actusowa kolekcja cz.II
Re: Actusowa kolekcja cz.II
- furious
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Googlowałem właśnie, dziwne Niektóre nawet podobne do Twojej Księżniczki, ale ta dorotykol to już w ogóle... chyba najładniejsza jej odsłona
Faktycznie ,cudownie jej sie wybarwila .Zobaczymy jakie beda nastepne kwitnienia i co po swoich "rodzicach " zbierze ,bo pewnie nie zawsze takie same beda.Ta Doroty bardziej mi wyglada na Penang Girl"chin yeo" ale moge sie mylicfurious pisze:Googlowałem właśnie, dziwne Niektóre nawet podobne do Twojej Księżniczki, ale ta dorotykol to już w ogóle... chyba najładniejsza jej odsłona
- Dufin
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wiem, ze np. Phal Salmon Copper zmienia trochę kolor w zależności od tego w jakich warunkach rośnie, czy ma jasno czy nie.. może z Penang girl jest podobnie?
Calkiem mozliwe i pewnie dotyczy to wszystkich storczykow ,stanowisko ,nawoz itd ,i kwitnienia nie sa takie same.Zauwazcie jak sie roznia wasze domowe od sklepowych
- furious
- Od: 28 wrz 2010, o 11:06
- Kontakt:
No ale sklepowe to na dzień dobry są naszprycowane nawozem
Hormonami raczej wlasnie ,i jeszcze nie widzialam wierzcie mi zeby sklepowe kwitnienie bylo ladniejsze od "domowego"
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Wyjątkowo śliczna dziewczyna z tej Penang
Pozdrawiam
Pozdrawiam
WPIS MODERACJI
- dotyczy autora wątku oraz innych uczestników dyskusji, którzy świadomie
podjęli wezwanie do rozkręcenia OFF-topic w sekcji merytorycznej.
Rozmowy off-topic zdominowały całość a, traktowanie forum jako komunikatora do rozmów osobistych jest pomyłką.
FORUM to nie jest chat ani blogowisko .
To jest forum dyskusyjne ;rozmowy o niczym lub osobiste, czy o zakupach... nie stanowią zamiennika dla głównej tematyki.
Wklejanie sporadycznych fotek nie zmieni charaktery wątku.
Większość wpisów jest nieregulaminowa.
Przypominam ,ze sekcja Orchidarium jest specjalistyczna i w niej nie ma miejsca na luźne rozmowy.
Są to zasady jasne;obowiązujące we wszystkich sekcjach gatunkowych.
Nie należy więc kreować własnych wizji dla innego funkcjonowania tego wycinkowego tematu poznawczego jakim jest tematyka storczykowa.
Prezentacje w podsekcji "Moje storczyki" dotyczą wyłącznie kolekcji i ich sposobu uprawy.
Polecam przypomnienie sobie Regulaminu Forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=29351
zwłaszcza....
§ 3.2 o pisowni w jęz.polskim na FO
§ 3.5 o kolorze zielonym
CZĘŚĆ II. OBOWIĄZKI UŻYTKOWNIKA
§ 2.1 Użytkownik zobowiązany jest do....
- pkt..d,e
l) zachowania poufności wszelkich danych (wizerunków,......
Osobiste dyskusje mają swoje inne miejsce na forum- określa to jednoznacznie ...§ 8.2 .
Wobec tych nieprawidłowości :
1/nastąpi moderacja w części I i II wątku actus; tematy poboczne zostaną usunięte lub przeniesione.
2/w dalszej kolejności inne wątki zostaną zmoderowane
3/za lekceważenia zasad na Forum i świadome działanie udzielam ostrzeżenia zgodnie z RF /informacja na pw/.
4/niestety...dla koleżeństwa - wątek zamykam do dalszych dyskusji.
Moderator JOVANKA
Aktualizacja wpisu ----/dn.24.0513-0:30/------------------
Część II wątku została zmoderowana .Posty nieregulaminowe zostały usunięte/8stron!/.
Wątek odblokowuję ;
-jest możliwy do dalszej kontynuacji, zgodnie z zasadami merytoryki sekcji. /mod.J
- dotyczy autora wątku oraz innych uczestników dyskusji, którzy świadomie
podjęli wezwanie do rozkręcenia OFF-topic w sekcji merytorycznej.
Rozmowy off-topic zdominowały całość a, traktowanie forum jako komunikatora do rozmów osobistych jest pomyłką.
FORUM to nie jest chat ani blogowisko .
To jest forum dyskusyjne ;rozmowy o niczym lub osobiste, czy o zakupach... nie stanowią zamiennika dla głównej tematyki.
Wklejanie sporadycznych fotek nie zmieni charaktery wątku.
Większość wpisów jest nieregulaminowa.
Przypominam ,ze sekcja Orchidarium jest specjalistyczna i w niej nie ma miejsca na luźne rozmowy.
Są to zasady jasne;obowiązujące we wszystkich sekcjach gatunkowych.
Nie należy więc kreować własnych wizji dla innego funkcjonowania tego wycinkowego tematu poznawczego jakim jest tematyka storczykowa.
Prezentacje w podsekcji "Moje storczyki" dotyczą wyłącznie kolekcji i ich sposobu uprawy.
Polecam przypomnienie sobie Regulaminu Forum http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=1&t=29351
zwłaszcza....
§ 3.2 o pisowni w jęz.polskim na FO
§ 3.5 o kolorze zielonym
CZĘŚĆ II. OBOWIĄZKI UŻYTKOWNIKA
§ 2.1 Użytkownik zobowiązany jest do....
- pkt..d,e
l) zachowania poufności wszelkich danych (wizerunków,......
Osobiste dyskusje mają swoje inne miejsce na forum- określa to jednoznacznie ...§ 8.2 .
Wobec tych nieprawidłowości :
1/nastąpi moderacja w części I i II wątku actus; tematy poboczne zostaną usunięte lub przeniesione.
2/w dalszej kolejności inne wątki zostaną zmoderowane
3/za lekceważenia zasad na Forum i świadome działanie udzielam ostrzeżenia zgodnie z RF /informacja na pw/.
4/niestety...dla koleżeństwa - wątek zamykam do dalszych dyskusji.
Moderator JOVANKA
Aktualizacja wpisu ----/dn.24.0513-0:30/------------------
Część II wątku została zmoderowana .Posty nieregulaminowe zostały usunięte/8stron!/.
Wątek odblokowuję ;
-jest możliwy do dalszej kontynuacji, zgodnie z zasadami merytoryki sekcji. /mod.J
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Kasiu obejrzałam sobie na razie drugą część Twojej cudnej kolekcji. (w wolnym czasie nadrobię pierwszą)
Muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem. Wszystkie cudne, ale oczywiście moją faworytką jest phal. Princess Kaiulani Miki.
Zakochałam się w niej już jakiś czas temu i mam nadzieję, że w październiku uda mi się ją kupić.
Muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem. Wszystkie cudne, ale oczywiście moją faworytką jest phal. Princess Kaiulani Miki.
Zakochałam się w niej już jakiś czas temu i mam nadzieję, że w październiku uda mi się ją kupić.
Milo mi Cie goscic Arletko .Princess jest niezprzeczalnie krolowa mojej kolekcji ,chociaz wszystkie sa piekne ,ona ma cos takiego w sobie.....Na pewno uda Ci sie kupic na jakiejs wystawie a jak nie to sa u Schw......
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
No właśnie na wystawę w październiku jedziemy.
Do Drezna? Mam nadzieje ze porobisz jakies piekne foteczki zeby oko nacieszyc?