Werbena jednoroczna(Verbena ×hybrida )-uprawa,pielęgnacja,choroby
Re: Werbena
Dzisiaj zaczęłam hartowanie z nocowanie poza domem(garaż) od razu na głęboką wodę,mam nadzieję ,że je to wzmocni.
Pozdrawiam,Basia
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- amster
- 500p
- Od: 21 lip 2011, o 22:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moim skromnym zdaniem, to jak na docelowe skrzyneczki są za gęsto. W skrzynkach 80cm miałem 4 sztuki i rozrosły się na całą powierzchnię.
To one aż takiej muskulatury nabierają? Dobrze wiedzieć- tak się martwiłam, że mam za mało siewek, a tu jest szansa, że na cały, trójokienny parapet starczy! W zeszłym roku miałam sadzonkę kupioną w połowie lata-nie zdążyła się tak rozrosnąć.
Jak rosną Wasze werbeny,sadzicie je same czy z innymi roślinami?Moja kompozycja,nie wiem czy nie za gęsto,ale co wywalić
Pozdrawiam,Basia
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja moje werbeny trzymam popikowane na balkonie od ok. tygodnia, w tym czasie temp. w nocy spadała do ok. 5-7 st.C - nic im się nie stało, fajnie rosną.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 lis 2010, o 10:49
Hej,
to moja werbena siana dość późno, ale nadrobi mam nadzieję
ta stoi w domu, ale mam część w garażu na parapecie i tam rośnie lepiej, myślę że i z domu je poprzenoszę tam mam pytanie odnośnie uszczykiwania wierzchołków, jż mam to zrobić czy poczekać, jak poczekać to do kiedy?
a uszczykuje się odrywając dwa najświeższe listki czy łodyżkę nad listkami tylko?
to moja werbena siana dość późno, ale nadrobi mam nadzieję
ta stoi w domu, ale mam część w garażu na parapecie i tam rośnie lepiej, myślę że i z domu je poprzenoszę tam mam pytanie odnośnie uszczykiwania wierzchołków, jż mam to zrobić czy poczekać, jak poczekać to do kiedy?
a uszczykuje się odrywając dwa najświeższe listki czy łodyżkę nad listkami tylko?
Ja swoje uszczykiwałam mimo ,że się same rozkrzewiały.Teraz żałuję bo pewnie będą później kwitły ale na pewno są gęściejsze i co za tym idzie kwiatów będzie więcej.
ufolko Twoje też już się ładnie krzewią,oberwij dwa najmłodsze listki.
ufolko Twoje też już się ładnie krzewią,oberwij dwa najmłodsze listki.
Pozdrawiam,Basia
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 9 lis 2010, o 10:49
Dziękuję, tak zrobiłam u części
Moje werbenki już ładnie rosną na rabatkach, ale jeszcze daleko im do kwitnienia, a jak wasze?
Moje werbenki już ładnie rosną na rabatkach, ale jeszcze daleko im do kwitnienia, a jak wasze?
Moja należy do gatunku "zaopatrz się w lupę i znajdź werbenę", ale ja w nią wierzę, ona nam jeszcze pokaże!
Znalazłam ,będzie pięknie jak urosną.Agrestowa pisze: Moja należy do gatunku "zaopatrz się w lupę i znajdź werbenę", ale ja w nią wierzę, ona nam jeszcze pokaże!
Pozdrawiam,Basia