alphax, jestem ciekawa, czy Twoja będzie zgodna z etykietką. Nie zrozumieliśmy się. Kupiłam z żółtą (z Niemiec)
etykietką, a okazała się czerwono - różowa. Natomiast żółtą -
paeonia lutea - posadziłam w ub.roku (maluszka) i jeszcze
nie kwitła. Mam nadzieję, że taka będzie, bo dobra szkółka.

Ja nie uprawiam żadnych roślin w pojemnikach z wyjątkiem
w tym roku pomidorów. Myslę, że na zimę donicę trzeba by dać do piwnicy. One czasem przemarzają, a w donicach
są bardziej narażone na mróz. Ale doświadczeń takich nie mam. A to ta "żółta". Jakaś mocna ta żółć.
Mufko,bardzo życzliwie oceniłaś moją pracę. Miło się czyta takie pochwały i może uda się naprawdę sprostać, bo
zamierzam popracować nad tym. Powoli żegnam się z kolekcjonowaniem roślin.

Mnie też się marzy peonia o subtelnej barwie,
mam nadzieję, że taką zdobędę. Nie jest u nas łatwo o nie. Współczuję gradobicia. Znam to, bo i tu się czasem zdarzało.
Kiedyś po 15 maja wysadziłam 40 pomidorów - zostały łodyżki. To tylko przykład. A to kalina, którą kupiłam przez brak
wiedzy. Jak koralowa - powinna mieć korale, prawda.? A korale ma inna, którą znalazłam później, lada dzień zakwitnie.
.
AOlu, znamy się już jakiś czas, ale ta wizyta pozwoliła mi poznać Cię bliżej. A Monka od razu wyczuła w Tobie dobrą,
ciepłą osóbkę. Dużo rozumie, więc przekazałam i obiecałam, że jeszcze przyjedziesz. Drogę już znasz. Trafiłaś łatwo
na obwodnicę? Twoje miłe słowa są nagrodą za naprawdę ciężką pracę. Po waszej wizycie skosiłam trawę, wygląda lepiej.
Dla Ciebie jabłonka Royalty, bo już przekwitła, jak byłyście.
AniuDS wiem, jak jesteś zajęta. Bardzo miło, że zajrzałaś.

Czekam na Twoje wspaniale róże.

Ja nawet sporo
kupiłam ostatnio, ale paskudztwo w rodzaju bruzdownicy sprawia, że (prawie) żałuję. Ale chciałam podziwiać te piękne
kwiaty na żywo również. Ale jak mają być kwiaty, jak poobcinałam czubki pędów.

No, nie wszystkie. Kupiłam Mospilan
i zrobiłam oprysk, może pomoże choć na później. Z rh lepiej sobie radzę, choć fizycznie to cięższa praca.Teraz biegam
z konewką.Chyba lubisz czerwień.