Witam wszystkich serdecznie

Jakiś czas temu byłam stałą bywalczynią forum i chętnie pokazywałam swoją parapetową zieleninę, ale odkąd aparat się popsuł, przestałam prowadzić swój wątek. Postanowiłam jednak założyć nowy, tym razem w sekcji ogrodowej, gdyż spotkało mnie niesamowite szczęście, a poza tym mam nowy telefon, który robi w miarę względne zdjęcia

Jakieś trzy tygodnie temu zostałam najszczęśliwszą na świecie posiadaczką ogródka działkowego. Dla mnie to najpiękniejsze miejsce

Ogród jest już ukształtowany, a ja jak na razie nie za bardzo w niego integrowałam. Jego poprzednimi właścicielami przez ponad 40 lat było starsze już małżeństwo. Sposób, w jaki ogród został ukształtowany przez tyle lat podoba mi się niemalże w całości, więc chyba niewiele rzeczy zostanie zmienionych, chociaż kto wie:P
Każda wasza rada i sugestia, a nawet podpowiedź co do nazwy roślinki będzie na wagę złota.
Tutaj altana, wokół niej winogron (mam chyba ze trzy rodzaje winogrona

) i rabata z tulipanami. Szkoda, że już w większości przekwitły, zwłaszcza czerwone były ogromne. Wśród tulipanów kwitły i zachwycały zapachem hiacynty.

W oddali widać część z warzywniakiem

Moja duma

mimo tego, że wcale nie miałam wkładu w jej obecny wygląd. Wiele osób przechodząc obok naszej działki zatrzymuje się i chętnie ją podziwia

Dzisiaj byłam też na polowaniu...

Całą trawę mam porytą...

Zapraszam wszystkich na mój kawałek ziemi ;)