Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja kaktusów cz. 4 - Artur89
Jaka carmenka cudoooooo
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Marku, myślę, że jeden dzień z przerwami na śniadanie, obiad i kolacje na dokładne przeglądnięcie jego zbioru w zupełności by wystarczył. Oczywiście przy zamkniętych 3 foliakach do których ostatnio nie można było wejść, choć niektórzy mino wszystko próbowali Niemniej chyba nikt nie jest w stanie cały dzień błąkać się po foliakach
To zależy również od predyspozycji potencjalnego 'maratończyka'. Tym, którzy zachwycają się wszystkim co ma ciernie to nawet dzień może nie starczyć bo siłą rzeczy, będą przystawać przy każdej roślinie, kuwecie. Dla wybrednych, takich jak jak, wystarczyłoby parę godzin oglądania bo zwykle nastawiają się na rośliny 'ze swojej bajki'. Oczywiście czas wydłużyłby się w momencie gdy oglądanie będzie połączone z wybieraniem roślin do zakupu.
Żałuję trochę, że nie było więcej czasu przeznaczonego na zwiedzanie kolekcji Dubena bo dopiero na zdjęcia zbiorczych widzę ile roślin pominąłem. Nie miałem nawet czasu by ogarnąć jakich gatunków zdjęcia robię. Mam jednak w planach ponownie zawitać w Jasennej
To zależy również od predyspozycji potencjalnego 'maratończyka'. Tym, którzy zachwycają się wszystkim co ma ciernie to nawet dzień może nie starczyć bo siłą rzeczy, będą przystawać przy każdej roślinie, kuwecie. Dla wybrednych, takich jak jak, wystarczyłoby parę godzin oglądania bo zwykle nastawiają się na rośliny 'ze swojej bajki'. Oczywiście czas wydłużyłby się w momencie gdy oglądanie będzie połączone z wybieraniem roślin do zakupu.
Żałuję trochę, że nie było więcej czasu przeznaczonego na zwiedzanie kolekcji Dubena bo dopiero na zdjęcia zbiorczych widzę ile roślin pominąłem. Nie miałem nawet czasu by ogarnąć jakich gatunków zdjęcia robię. Mam jednak w planach ponownie zawitać w Jasennej
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Artur świetne roślinki i zdjęcia
Jak ja Ci zazdroszczę pozytywnie ja nie byłam jeszcze w takiej dużej kolekcji.
Latem byłam w Rumii i już tam dostawałam oczopląsu ,a co dopiero w takiej dużej kolekcji...
Jak ja Ci zazdroszczę pozytywnie ja nie byłam jeszcze w takiej dużej kolekcji.
Latem byłam w Rumii i już tam dostawałam oczopląsu ,a co dopiero w takiej dużej kolekcji...
- Artur89
Dzięki Małgosia, czas najwyższy się wybrać Zdaję sobie sprawę, że to dla ciebie jak mój wyjazd nad morze ale można się z kimś zgadać i pojechać grupowo
Dzisiaj będzie bardziej masowo czyli kuwety z siewkami. Na pierwszym zdjęciu załapał się sam Duben i Robert.
Dzisiaj będzie bardziej masowo czyli kuwety z siewkami. Na pierwszym zdjęciu załapał się sam Duben i Robert.
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Te astro nieźle ściśnięte, pewnie większość już bardzo słupkowate i do normalnej doniczki się nie nadają.
Echinopsisy wyglądają za to dużo lepiej.
-
- Od: 11 kwie 2010, o 10:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny widok na sieweczki ,ale ,aby to wszystko po pikować do doniczek,to chyba by miesiąca zabrakło,albo więcej
poz.Leszek
Kaktusy Leszka2
Kaktusy Leszka2
- Artur89
Dużo było takich kuwet, gdzie siewki wylewały się poza krawędzie. Wygląda, że Duben nie nadąża z pikowaniem ich, z resztą nawet mu się nie dziwie.Rejden pisze:Te astro nieźle ściśnięte, pewnie większość już bardzo słupkowate i do normalnej doniczki się nie nadają.
- Artur89
Jeszcze jakieś niedobitki z foliaków Dubena Jutro już powinny pojawić się zdjęcia mojej gromady.
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Musi u niego nieźle słońce operować, bo uciernione te kaktusy niesamowicie
Pora powoli kończyć tą prezentację "U Dubena", bo obecnie większość wątku jest o nim, więc ma się to nijak do tytułu "Moja kolekcja kaktusów"
Pora powoli kończyć tą prezentację "U Dubena", bo obecnie większość wątku jest o nim, więc ma się to nijak do tytułu "Moja kolekcja kaktusów"
- Artur89
Ostrzegałem, ze przez 2 tygodnie będą zdjęcia z Czech Nawet jakbym chciał to nie mam co pokazać Jutro, jak pisałem wcześniej, na pewno coś się pojawi już z mojego grajdołka.
- ROBERTOBORO
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Kontakt:
Kiedy Ty narobiłeś tyle zdjęć Ja byłem dłużej i tyle nie mam
- Marek L
- Od: 5 maja 2012, o 22:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bywałe już tam w kolekcji ale dobrych kilka lat temu... wtedy tajnych foliaków nie posiadał i wszędzie można było wejśćArtur89 pisze:Marku, myślę, że jeden dzień z przerwami na śniadanie, obiad i kolacje na dokładne przeglądnięcie jego zbioru w zupełności by wystarczył.
ale i wtedy przeglądnięcie pobieżne kolekcji to było kilka dobrych godzin... a i tak przy następnej bytności okazywało się
że jakiś roślin sobie nie przypominałem
- Artur89
Robert, po prostu leciałem seriąROBERTOBORO pisze:Kiedy Ty narobiłeś tyle zdjęć Ja byłem dłużej i tyle nie mam
Marek, nawet na Google Maps jest nieaktualne zdjęcie. Brakuje kilku foliaków w tym jednego, który był ostatnio 'zamknięty' choć nie dla wszystkich jak się okazało