Zielony Zakątek !!!
- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielony Zakątek !!!
Już jesteśmy w domku , mała była bardzo odważna , jestem z niej bardzo dumna
Jak wróciłam od razu popędziłam na działkę , wszystko mega duże po tych deszczach normalnie szok niestety też zielsko rośnie i to w hurtowych ilościach trawa znowu trzeba odpalać kosiarkę , może jutro jak nie będzie padać deszcz . No i trzeba posiać ogóraski też może jutro jak czasu starczy
Agnes - Dziękuję - fajnie że ci się tulipanki podobają , bardzo je lubię nawet żal mi kilku ściąć do wazonu na jesień jeszcze podosadzam na pewno
córeczka już po wszystko ok
Grażynko - wiem że lepiej było je wyciąć , były w fatalnym stanie , teraz już jestem spokojna ale się denerwowałam
A co do różanecznika , to na pewno nie będzie czerwony , to już wiem na pewno. Dzisiaj jak wróciłam ze szpitala byłam zobaczyć , jest taki bardzo ciemny róż taki biskupi kolor też ładny ale było by fajnie jak by był czerwony
Katy - bywam u ciebie bywam miałam małą przerwę ale już teraz będę nadrabiać w miarę możliwości Pozdrawiam
Ilonko - tak tak już się zgłaszamy jesteśmy w domu długo w szpitalu nie byłyśmy ale wszędzie dobrze ale w domu najlepiej dziękujemy za usprawiedliwienie nieobecności dzisiaj się w końcu wyśpię wygodnie a nie na podłodze
Jak wróciłam od razu popędziłam na działkę , wszystko mega duże po tych deszczach normalnie szok niestety też zielsko rośnie i to w hurtowych ilościach trawa znowu trzeba odpalać kosiarkę , może jutro jak nie będzie padać deszcz . No i trzeba posiać ogóraski też może jutro jak czasu starczy
Agnes - Dziękuję - fajnie że ci się tulipanki podobają , bardzo je lubię nawet żal mi kilku ściąć do wazonu na jesień jeszcze podosadzam na pewno
córeczka już po wszystko ok
Grażynko - wiem że lepiej było je wyciąć , były w fatalnym stanie , teraz już jestem spokojna ale się denerwowałam
A co do różanecznika , to na pewno nie będzie czerwony , to już wiem na pewno. Dzisiaj jak wróciłam ze szpitala byłam zobaczyć , jest taki bardzo ciemny róż taki biskupi kolor też ładny ale było by fajnie jak by był czerwony
Katy - bywam u ciebie bywam miałam małą przerwę ale już teraz będę nadrabiać w miarę możliwości Pozdrawiam
Ilonko - tak tak już się zgłaszamy jesteśmy w domu długo w szpitalu nie byłyśmy ale wszędzie dobrze ale w domu najlepiej dziękujemy za usprawiedliwienie nieobecności dzisiaj się w końcu wyśpię wygodnie a nie na podłodze
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu ależ masz przepiękne tulipany!!!
- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu piękne masz te tulipany,moje niestety juz przekwitły ale muszę jesienią kupić trochę cebulek i mam już nawet"pomysła"gdzie je posadzę.Chętnie będę do Ciebie zaglądała.Pozdrawiam serdecznie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Najważniejsze, że jesteście w domu i że już po wszystkim.
Teraz czas po tych nerwach odpocząć przy pracy w ogrodzie.
Teraz czas po tych nerwach odpocząć przy pracy w ogrodzie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gosiaczek12a11
- 500p
Renatko - Dziękuje !!!
Elizko - Tulipanków nigdy za dużo , zawsze można gdzieś zmieścić. Ja też już znalazłam kilka miejsc w które można upchać kilka piękności
Grażynko - Tak wszystko jest już dobrze i oby tak już zostało o tak pracy pod dostatkiem i w domku i w ogródku , skubie to zielsko i skubie i ciągle jest a teraz po tych deszczach jak przyjdzie jutro słonko to nie na dążę z tym skubaniem
Elizko - Tulipanków nigdy za dużo , zawsze można gdzieś zmieścić. Ja też już znalazłam kilka miejsc w które można upchać kilka piękności
Grażynko - Tak wszystko jest już dobrze i oby tak już zostało o tak pracy pod dostatkiem i w domku i w ogródku , skubie to zielsko i skubie i ciągle jest a teraz po tych deszczach jak przyjdzie jutro słonko to nie na dążę z tym skubaniem
- kogra
- Przyjaciel Forum
Ja też ciągle skubię, bo nie zdążyłam jeszcze obejść całego ogrodu.
A pewno jak obejdę to trzeba będzie zaczynać od początku.
A pewno jak obejdę to trzeba będzie zaczynać od początku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Superaśny "tulipanowy"ogródek!!! Podziwiam zarówno Twoje roślinki, jak też szczęśliwą rodzinkę (życzę duuużo zdrówka córci).
Jejku, jak ja bym chciała mieć taką fajną, równą teściową, która zrozumie to ciągłe grzebanie w ziemi :215 .Muszę koniecznie odwiedzić jej ogródek.
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
Jejku, jak ja bym chciała mieć taką fajną, równą teściową, która zrozumie to ciągłe grzebanie w ziemi :215 .Muszę koniecznie odwiedzić jej ogródek.
Pozdrawiam serdecznie. Bogusia
- gosiaczek12a11
- 500p
Grażynko - Tak tak tu się skończy a już inne miejsce woła zwłaszcza warzywnik który jest po prostu bezlitosny pod tym względem , co roku wkopujemy cały kompost jaki wyprodukujemy warzywka ładnie rosną , ale zielsko chyba jeszcze bardziej
Bogusiu - Fajnie że ci się podoba tulipanki już niestety przekwitają , jeszcze kilka się ostało ale to już końcówka teraz z utęsknieniem czekam na lilie. Córeczka już w fantastycznej formie nie myślałam że tak super to zniesie dzielnie się trzymała i już nawet chodzi do szkoły . Teściowa to dopiero lubi grzebać w ziemi ja przy niej to pikuś a u niej to dopiero jest co oglądać Pozdrawiam
Niestety ostatnio trochę nieobecności brak czasu praca którą na szczęście mogę wykonywać w domku ale zajmuje sporo czasu i nawet w niedziele i święta nie mam wolnego dzieciaczki które już troszkę podrosły ale nadal potrzebują dużo uwagi i czasu , no i oczywiście dom czyli zakupy , obiady i porządki i czas na działce , czas przyjemny ale wszystko razem trzeba pogodzić na szczęście się to jakoś udaje . Ale forum zaniedbałam
Niestety nie mogę dodać zdjęć gdyż baterie do aparatu strajkują ale spróbuje jutro zrobić kilka zdjęć bo troszkę chciała bym pokazać .
Pozdrawiam Gosia
Bogusiu - Fajnie że ci się podoba tulipanki już niestety przekwitają , jeszcze kilka się ostało ale to już końcówka teraz z utęsknieniem czekam na lilie. Córeczka już w fantastycznej formie nie myślałam że tak super to zniesie dzielnie się trzymała i już nawet chodzi do szkoły . Teściowa to dopiero lubi grzebać w ziemi ja przy niej to pikuś a u niej to dopiero jest co oglądać Pozdrawiam
Niestety ostatnio trochę nieobecności brak czasu praca którą na szczęście mogę wykonywać w domku ale zajmuje sporo czasu i nawet w niedziele i święta nie mam wolnego dzieciaczki które już troszkę podrosły ale nadal potrzebują dużo uwagi i czasu , no i oczywiście dom czyli zakupy , obiady i porządki i czas na działce , czas przyjemny ale wszystko razem trzeba pogodzić na szczęście się to jakoś udaje . Ale forum zaniedbałam
Niestety nie mogę dodać zdjęć gdyż baterie do aparatu strajkują ale spróbuje jutro zrobić kilka zdjęć bo troszkę chciała bym pokazać .
Pozdrawiam Gosia
- kogra
- Przyjaciel Forum
czekam i czekam.......może się doczekam.
Bo na pewno sporo już Ci nowych roślin kwitnie.
Bo na pewno sporo już Ci nowych roślin kwitnie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gosiaczek12a11
- 500p
Tak jak obiecałam kilka fotek niewiele ale sukcesywnie będę coś wrzucać nowego !!!
Na początek jedne z ostatnich Tulipanów moje długo wyczekiwane ICE CREM
I jeszcze ICE CREM każdy w innej fazie rozkwitu
Clematis BAŁTYK wielkokwiatowy
Faktycznie ma duże kwiaty
Jeszcze jeden nie dobitek
Róża Pnąca wsadzona jesienią w końcu w realu zobaczę jak kwitnie
Na sam koniec białe kwiatuszki bardzo urocze w pełnym słońcu ale chyba bardzo boją się ciemności bo już pod wieczór wszystkie schowane
Wieczorkiem postaram się dodać zdjęcie kwiatka jaki dostałam od moich pociech na dzień mamy zdjęcia już robiłam ale jakieś kiepskie wyszły i zupełnie nie oddają jego uroku a właściwie jej uroku bo to forsycja drzewko
Na początek jedne z ostatnich Tulipanów moje długo wyczekiwane ICE CREM
I jeszcze ICE CREM każdy w innej fazie rozkwitu
Clematis BAŁTYK wielkokwiatowy
Faktycznie ma duże kwiaty
Jeszcze jeden nie dobitek
Róża Pnąca wsadzona jesienią w końcu w realu zobaczę jak kwitnie
Na sam koniec białe kwiatuszki bardzo urocze w pełnym słońcu ale chyba bardzo boją się ciemności bo już pod wieczór wszystkie schowane
Wieczorkiem postaram się dodać zdjęcie kwiatka jaki dostałam od moich pociech na dzień mamy zdjęcia już robiłam ale jakieś kiepskie wyszły i zupełnie nie oddają jego uroku a właściwie jej uroku bo to forsycja drzewko
- gosiaczek12a11
- 500p
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Piękny prezent. Teraz tylko się na tym leżaczku położyć i wąchać fuksję.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Gosia! Wkładasz w swój ogródek dużo serca i to widać. Dobre efekty! Nawet śniedek w Twoim ujęciu potrafi być piękny (a nie uciążliwy, jakim się staje po pewnym czasie). Tak trzymaj!