Bób cz.2
-
- 100p
- Od: 23 maja 2012, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Bób cz.2
FUNY!
Masz może Zbyszek jakieś ciekawe przepisy na potrawy z "naci bobu", bo jakoś nie mogę w necie nic znaleźć a mam tego sporo więc chętnie skorzystam.
Tak poważnie to się zastanawiam czy po prostu nie wyrwać tego gołego.
Masz może Zbyszek jakieś ciekawe przepisy na potrawy z "naci bobu", bo jakoś nie mogę w necie nic znaleźć a mam tego sporo więc chętnie skorzystam.
Tak poważnie to się zastanawiam czy po prostu nie wyrwać tego gołego.
Pozdrawiam Kinga
W żadnym wypadku nie wyrywaj. Kazda roślina pragnie zaowocować, tylko ze niektóre najpierw wolą do tego solidnie dorosnąć. Moze się okazać ze z tego późniejszego bobu plon będzie większy niz z wcześniejszego!
-
- 100p
Mówisz...
Zastanawia mnie to, że w zeszłym roku na bobie piętra kwiatowe wyrastały w miarę wzrostu rośliny i na tym "normalnym" tak jest, a ten wybujał a kwiatków ani widu.
Może to zależy od odmiany.
Zastanawia mnie to, że w zeszłym roku na bobie piętra kwiatowe wyrastały w miarę wzrostu rośliny i na tym "normalnym" tak jest, a ten wybujał a kwiatków ani widu.
Może to zależy od odmiany.
Pozdrawiam Kinga
Wygoogluj sobie informacje o tych odmianach. Tam powinno gdzieś być ile przeciętnie czasu mija od siewu do zbioru. I masz fajnie, bo będziesz miał świeży bób przez dłuższy czas Nie ma bata, zeby w ogóle nie zakwitł.
-
- 100p
Dzięki Alembik za dobre słowo.
Ten "łysy" to pewnie będzie Hangdown - rośliny wysokie, plonuje od lipca do sierpnia - więc ma jeszcze czas.
Ten "łysy" to pewnie będzie Hangdown - rośliny wysokie, plonuje od lipca do sierpnia - więc ma jeszcze czas.
Pozdrawiam Kinga
-
- 200p
- Od: 26 lut 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak na razie to żałuję, że posiałem Bizona, bo w porównaniu do Figaro to jest duża różnica pod względem wzrostu, ilości kwiatów, grubości i ilości łodyg.
- mikotka
- 50p
- Od: 7 mar 2013, o 22:23
Na moim bobie mrówek coraz więcej, pocieszające że są i biedronki.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 23 lut 2012, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój bób nareszcie zakwitł . Trochę późno ale ten rok jest inny niż poprzednie . I co ważne na razie mszyca nic o nim nie wie i niech tak będzie jak najdłużej .
gratuluje ;)
-
- 200p
satysfakcja!
U mnie padało całą noc, w dzień i teraz też pada. Zauważyłem, że ziemia jest tak namoknięta, że większe rośliny po prostu pochylają się ku gleby, nawet korzenie nie potrafią go dobrze utrzymać.
U mnie padało całą noc, w dzień i teraz też pada. Zauważyłem, że ziemia jest tak namoknięta, że większe rośliny po prostu pochylają się ku gleby, nawet korzenie nie potrafią go dobrze utrzymać.
U mnie na górnej części pola jeszcze w miare ale na dolnej 15ar pod wodą wszystko zgnije ;/
-
- 200p
skąd jesteś?