Storczyki Callanthe :)
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Callanthe :)
Mini przesłodkie, chyba następnym razem gdy będę chciała kupić sobie storczyka to będę szukać mini Mi się natomiast bardziej podoba ta jagodowa, może dlatego, ze mama mi takiego falka ostatnio przyniosła, ale nie umiałam oddać jego koloru telefonem komórkowym Ty uchwyciłaś go idealnie
To chyba wszystkie tam trafiły zamiast do różnych U mnie były tylko SogoVivienopodobne, białe i fioletoweCallanthe pisze:Magdzia - ja do mojego Tesco pojechałam na drugi koniec miasta i szczerze mówiąc były 4 palety, Philadelphiopodobne, SogoVivienopodobne, białe i takie żółte z różowym środkiem. Jedna biała mi się tak podobała... Ale stwierdziłam, że 3 to przesada i białego z żółtym już mam, a nawet 2
Pati, dopiero teraz zauważyłam, że jesteś z Poznania . Bywasz na WGRO na Franowie ? Gdzie mieszkasz w tym Poznaniu bo ja w Czapurach tuż za Starołęką . Chyba dużo osób z Wlkp. nie ma tu na Forum, więc miło jest spotkać kogoś z tego samego miasta.
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
sekunda - dziękuję za miły komentarz
-- 28 maja 2013, o 14:21 --
-- 28 maja 2013, o 14:22 --
Ja mieszkam w Luboniu
DziękujęKarnova pisze:Zgadzam się z przedmówczyniami ta "philadelphiopodobna" jet śliczna Ta druga oczywiście też ładna. Bardzo fajne osłonki i fajnie wyglądają wszystkie razem
Polecam mini, są urocze Rzeczywiście, jagodowy to trafne określenie Już widziałam, że 3velyna swoją Marną Mini nazwie Jagódka, to nie będę papugować Starałam się uchwycić ten kolor, bo każdy wie jak to z różowymi falkami jestDufin pisze:Mini przesłodkie, chyba następnym razem gdy będę chciała kupić sobie storczyka to będę szukać mini Mi się natomiast bardziej podoba ta jagodowa, może dlatego, ze mama mi takiego falka ostatnio przyniosła, ale nie umiałam oddać jego koloru telefonem komórkowym Ty uchwyciłaś go idealnie
-- 28 maja 2013, o 14:21 --
SogoVivienopodobną wzięła moja koleżanka, bo chyba zaraziłam ją miłością do tych kwiatów Biedna Ale powiem ci szczerze, że przejrzałam dokładnie te 4 palety i the Philadelphiopodobne wszystkie były takie... zmarnowane? Chyba tylko ze trzy sztuki były znośneMagdzia pisze:
To chyba wszystkie tam trafiły zamiast do różnych U mnie były tylko SogoVivienopodobne, białe i fioletowe
-- 28 maja 2013, o 14:22 --
Nie, nie bywam na WGRO, bo nie mam tam karty wjazdowej, która tam jest chyba wymagana (i dostępna dla ludzi, którzy mają jakąś działalność związaną z roślinami). Dawno za to nie byłam na giełdzie ogrodowej na Wildzie, w stronę AWF. A czytałam tutaj na Forum, że jedna z Poznanianek (już nie pamiętam która, niestety) znalazła na niej Mini Marka.ajania pisze:Pati, dopiero teraz zauważyłam, że jesteś z Poznania . Bywasz na WGRO na Franowie ? Gdzie mieszkasz w tym Poznaniu bo ja w Czapurach tuż za Starołęką . Chyba dużo osób z Wlkp. nie ma tu na Forum, więc miło jest spotkać kogoś z tego samego miasta.
Ja mieszkam w Luboniu
- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeśli o mnie chodzi, to możesz swojego także nazwać Jagódką A co tam, już jest Penelopa2 i 3, Filipek2..
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Pati, w Luboniu bywam raz po raz ale najbardziej mi się Luboń daje we znaki zapachowo (mam na myśli fabrykę Luwena bodajże, która często dymi w naszym kierunku ). Jednak muszę przyznać, że okolica fajna i miła.Co do giełdy na Franowo, nie trzeba tam mieć karty, tyle, że płaci się 5 zł. za wjazd. Natomiast osoby z kartą płacą 2,50 zł. Co do Mini Marków, ja je znalazłam na Franowie właśnie. Dawaj proszę mi znać jak spotkasz coś fajnego ze storczyków w Poznaniu.
Pozdrawiam serdecznie sąsiadkę .
-
- 1000p
No niestety zapachy nie są zbyt ciekawe... I tutaj też to czuć Za to ostatnio jakieś regularne dźwięki słychać na terenie Lubonia, takie metaliczne odgłosy, które narastają. Zaczynają się od niskich dźwięków, do wysokich i przestaje. I tak co chwilę, najlepiej słychać to niestety w nocyajania pisze:Pati, w Luboniu bywam raz po raz ale najbardziej mi się Luboń daje we znaki zapachowo (mam na myśli fabrykę Luwena bodajże, która często dymi w naszym kierunku ). Jednak muszę przyznać, że okolica fajna i miła.Co do giełdy na Franowo, nie trzeba tam mieć karty, tyle, że płaci się 5 zł. za wjazd. Natomiast osoby z kartą płacą 2,50 zł. Co do Mini Marków, ja je znalazłam na Franowie właśnie. Dawaj proszę mi znać jak spotkasz coś fajnego ze storczyków w Poznaniu.
Jeśli chodzi o storczyki to w Luboniu kwiaciarnia "Szafran" daje radę. Na Dzień Matki jak weszłam to myślałam, że się obalę. Tyle storczyków w kwiaciarni jeszcze nie widziałam I wszystkie zdrowe jak konie. Właśnie tam kupiłam Phalaenopsis Manhattan A na tą WGRO w takim razie muszę się wybrać
To będzie Jagódka 23velyna pisze:Jeśli o mnie chodzi, to możesz swojego także nazwać Jagódką A co tam, już jest Penelopa2 i 3, Filipek2..
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
no powiem Wam ze aż weszłam dzisiaj do mojego tesco i ku zdziwieniu (bo nigdy nic tam nie ma ) były miniaturki za 14,99 ale nic mi nie wpadło w oko.. To znaczy białe były ładne z takimi delikatnymi piegami, ale nie na tyle abym chciała je kupić.. Była tez jedna fioletowa i jedna taka morelowa żyłkowana, ale mam podobna multiflorkę wiec nie chciałam.. Od bidy tą biała bym wzięła, ale krucho z kasa, wiec wolałam się wstrzymać, może znajdę coś czemu nie będę się mogła oprzeć Mini były w takich czarnych osłonkach (moim zdaniem tandetne, prawie jak papierowe.. zdecydowanie bardziej wolę grube i ciężkie ) ;)
-
- 1000p
Tak, też mam takie dwie i od razu wyleciały do garażu na półkę z doniczkami Pewnie będą robić za zastępcze jak kupię jakieś mini, a nie będę mieć ceramicznej
- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale żeby czarne? Phi pojechali
Pozdrawiam! Ewelina
-
- 1000p
Łaciatek niestety zrzucił już wszystkie swoje kwiaty , ale otworzyły się za to pączusie z przedłużenia pędu
Rosną tak śmieszne, każdy w inną stronę, że obojętnie jak się go ustawi i tak nie widać wszystkich kwiatów, tylko góra jednego, a dwa są wypięte. A jeden nawet w dół rośnie Jak widać zostały mu już tylko dwa pączki
Piękne storczyski!! Miniaturki... strasznie zadbane i dorodne!! Ten łaciaty świetny, zapragnęłam takiego ale kupiłam po przekwitnieniu po świetnej cenie, 2 pędowy więc czekam na jakiś znak życia...ale póki co mu się nie chce. Też ostatnio widziałam w Tesco miniaturki za 14,99. Ale ładniejsze widziałam w Kauflandzie ale w cenie 24,99 za mini!!! Dla mnie wtedy to było za dużo, ale z głowy nie może mi wyjść jedna z nich....taka kremowa...obfita...
-
- 1000p
Ale kurczę... 24 zł za miniaturkę dałam tylko i wyłącznie w sprawdzonej kwiaciarni gdzie storczyki są zadbane i wypieszczone W zwykłym markecie to trochę przesada...
Łaciaty to prezent od taty dla mojej mamy bez okazji, a że tata się nie zna to przyjechał taki paździerz z jednym chudym pędem i plamami na liściach i ogólnie myślałyśmy z mamą, że nic z niego nie będzie Ale wypuścił pęd i poszedł jak burza I teraz właśnie wypuścił nowego liścia Ale pewnie Twój też odbiję, trzymam za to kciuki
Ja właśnie te dwie ostatnie kupiłam w Tesco Taki dosyć wybór był Można było przebierać, ale raczej wybór jeśli chodzi o ilość, bo z rodzajów to tylko chyba 4 były
Łaciaty to prezent od taty dla mojej mamy bez okazji, a że tata się nie zna to przyjechał taki paździerz z jednym chudym pędem i plamami na liściach i ogólnie myślałyśmy z mamą, że nic z niego nie będzie Ale wypuścił pęd i poszedł jak burza I teraz właśnie wypuścił nowego liścia Ale pewnie Twój też odbiję, trzymam za to kciuki
Ja właśnie te dwie ostatnie kupiłam w Tesco Taki dosyć wybór był Można było przebierać, ale raczej wybór jeśli chodzi o ilość, bo z rodzajów to tylko chyba 4 były