Storczyki Callanthe :)

Zablokowany
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczyki Callanthe :)

Post »

Mini przesłodkie, chyba następnym razem gdy będę chciała kupić sobie storczyka to będę szukać mini ;:131 Mi się natomiast bardziej podoba ta jagodowa, może dlatego, ze mama mi takiego falka ostatnio przyniosła, ale nie umiałam oddać jego koloru telefonem komórkowym ;:222 Ty uchwyciłaś go idealnie :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Magdzia
500p
500p
Od: 30 lis 2012, o 08:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Callanthe pisze:Magdzia - ja do mojego Tesco pojechałam na drugi koniec miasta i szczerze mówiąc były 4 palety, Philadelphiopodobne, SogoVivienopodobne, białe i takie żółte z różowym środkiem. Jedna biała mi się tak podobała... ;:173 Ale stwierdziłam, że 3 to przesada i białego z żółtym już mam, a nawet 2 ;:173
To chyba wszystkie tam trafiły zamiast do różnych ;:223 U mnie były tylko SogoVivienopodobne, białe i fioletowe :roll:
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Pati, dopiero teraz zauważyłam, że jesteś z Poznania :wit . Bywasz na WGRO na Franowie ? Gdzie mieszkasz w tym Poznaniu bo ja w Czapurach tuż za Starołęką :D . Chyba dużo osób z Wlkp. nie ma tu na Forum, więc miło jest spotkać kogoś z tego samego miasta.
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

sekunda - dziękuję za miły komentarz Obrazek
Karnova pisze:Zgadzam się z przedmówczyniami ta "philadelphiopodobna" jet śliczna ;:oj Ta druga oczywiście też ładna. Bardzo fajne osłonki i fajnie wyglądają wszystkie razem ;:333
Dziękuję ;:180
Dufin pisze:Mini przesłodkie, chyba następnym razem gdy będę chciała kupić sobie storczyka to będę szukać mini ;:131 Mi się natomiast bardziej podoba ta jagodowa, może dlatego, ze mama mi takiego falka ostatnio przyniosła, ale nie umiałam oddać jego koloru telefonem komórkowym ;:222 Ty uchwyciłaś go idealnie :D
Polecam mini, są urocze ;:333 Rzeczywiście, jagodowy to trafne określenie ;:oj Już widziałam, że 3velyna swoją Marną Mini nazwie Jagódka, to nie będę papugować ;:306 Starałam się uchwycić ten kolor, bo każdy wie jak to z różowymi falkami jest ;:173

-- 28 maja 2013, o 14:21 --
Magdzia pisze::wit
To chyba wszystkie tam trafiły zamiast do różnych ;:223 U mnie były tylko SogoVivienopodobne, białe i fioletowe :roll:
SogoVivienopodobną wzięła moja koleżanka, bo chyba zaraziłam ją miłością do tych kwiatów ;:306 Biedna :;230 Ale powiem ci szczerze, że przejrzałam dokładnie te 4 palety i the Philadelphiopodobne wszystkie były takie... zmarnowane? ;:222 Chyba tylko ze trzy sztuki były znośne ;:153

-- 28 maja 2013, o 14:22 --
ajania pisze:Pati, dopiero teraz zauważyłam, że jesteś z Poznania :wit . Bywasz na WGRO na Franowie ? Gdzie mieszkasz w tym Poznaniu bo ja w Czapurach tuż za Starołęką :D . Chyba dużo osób z Wlkp. nie ma tu na Forum, więc miło jest spotkać kogoś z tego samego miasta.
Nie, nie bywam na WGRO, bo nie mam tam karty wjazdowej, która tam jest chyba wymagana (i dostępna dla ludzi, którzy mają jakąś działalność związaną z roślinami). Dawno za to nie byłam na giełdzie ogrodowej na Wildzie, w stronę AWF. A czytałam tutaj na Forum, że jedna z Poznanianek (już nie pamiętam która, niestety) znalazła na niej Mini Marka.

Ja mieszkam w Luboniu :wit
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31

Post »

Jeśli o mnie chodzi, to możesz swojego także nazwać Jagódką :D A co tam, już jest Penelopa2 i 3, Filipek2.. :lol:
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Pati, w Luboniu bywam raz po raz ale najbardziej mi się Luboń daje we znaki zapachowo (mam na myśli fabrykę Luwena bodajże, która często dymi w naszym kierunku :D ). Jednak muszę przyznać, że okolica fajna i miła.Co do giełdy na Franowo, nie trzeba tam mieć karty, tyle, że płaci się 5 zł. za wjazd. Natomiast osoby z kartą płacą 2,50 zł. Co do Mini Marków, ja je znalazłam na Franowie właśnie. Dawaj proszę mi znać jak spotkasz coś fajnego ze storczyków w Poznaniu.
Pozdrawiam serdecznie sąsiadkę :D :wit .
Callanthe
1000p
1000p

Post »

ajania pisze:Pati, w Luboniu bywam raz po raz ale najbardziej mi się Luboń daje we znaki zapachowo (mam na myśli fabrykę Luwena bodajże, która często dymi w naszym kierunku :D ). Jednak muszę przyznać, że okolica fajna i miła.Co do giełdy na Franowo, nie trzeba tam mieć karty, tyle, że płaci się 5 zł. za wjazd. Natomiast osoby z kartą płacą 2,50 zł. Co do Mini Marków, ja je znalazłam na Franowie właśnie. Dawaj proszę mi znać jak spotkasz coś fajnego ze storczyków w Poznaniu.
Pozdrawiam serdecznie sąsiadkę :D :wit .
No niestety zapachy nie są zbyt ciekawe... ;:222 I tutaj też to czuć ;:108 Za to ostatnio jakieś regularne dźwięki słychać na terenie Lubonia, takie metaliczne odgłosy, które narastają. Zaczynają się od niskich dźwięków, do wysokich i przestaje. I tak co chwilę, najlepiej słychać to niestety w nocy ;:14

Jeśli chodzi o storczyki to w Luboniu kwiaciarnia "Szafran" daje radę. Na Dzień Matki jak weszłam to myślałam, że się obalę. Tyle storczyków w kwiaciarni jeszcze nie widziałam ;:202 I wszystkie zdrowe jak konie. Właśnie tam kupiłam Phalaenopsis Manhattan ;:108 A na tą WGRO w takim razie muszę się wybrać ;:204
3velyna pisze:Jeśli o mnie chodzi, to możesz swojego także nazwać Jagódką :D A co tam, już jest Penelopa2 i 3, Filipek2.. :lol:
To będzie Jagódka 2 ;:224 ;:306
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

no powiem Wam ze aż weszłam dzisiaj do mojego tesco i ku zdziwieniu (bo nigdy nic tam nie ma ;:222 ) były miniaturki za 14,99 ale nic mi nie wpadło w oko.. To znaczy białe były ładne z takimi delikatnymi piegami, ale nie na tyle abym chciała je kupić.. Była tez jedna fioletowa i jedna taka morelowa żyłkowana, ale mam podobna multiflorkę wiec nie chciałam.. Od bidy tą biała bym wzięła, ale krucho z kasa, wiec wolałam się wstrzymać, może znajdę coś czemu nie będę się mogła oprzeć ;:224 Mini były w takich czarnych osłonkach (moim zdaniem tandetne, prawie jak papierowe.. zdecydowanie bardziej wolę grube i ciężkie ) ;)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Tak, też mam takie dwie i od razu wyleciały do garażu na półkę z doniczkami ;:222 Pewnie będą robić za zastępcze jak kupię jakieś mini, a nie będę mieć ceramicznej ;:306
sprzedam
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31

Post »

Ale żeby czarne? Phi pojechali ;:219
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Callanthe
1000p
1000p

Post »

:wit

Łaciatek niestety zrzucił już wszystkie swoje kwiaty ;:144 , ale otworzyły się za to pączusie z przedłużenia pędu ;:224
Rosną tak śmieszne, każdy w inną stronę, że obojętnie jak się go ustawi i tak nie widać wszystkich kwiatów, tylko góra jednego, a dwa są wypięte. A jeden nawet w dół rośnie ;:173 Jak widać zostały mu już tylko dwa pączki :(

Obrazek

Obrazek
sprzedam
Awatar użytkownika
Ciku
500p
500p
Od: 5 maja 2013, o 01:21

Post »

Piękne storczyski!! Miniaturki... ;:oj strasznie zadbane i dorodne!! Ten łaciaty świetny, zapragnęłam takiego ale kupiłam po przekwitnieniu po świetnej cenie, 2 pędowy więc czekam na jakiś znak życia...ale póki co mu się nie chce. Też ostatnio widziałam w Tesco miniaturki za 14,99. Ale ładniejsze widziałam w Kauflandzie ale w cenie 24,99 za mini!!! Dla mnie wtedy to było za dużo, ale z głowy nie może mi wyjść jedna z nich....taka kremowa...obfita... :roll:
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Ale kurczę... 24 zł za miniaturkę dałam tylko i wyłącznie w sprawdzonej kwiaciarni gdzie storczyki są zadbane i wypieszczone ;:173 W zwykłym markecie to trochę przesada...
Łaciaty to prezent od taty dla mojej mamy bez okazji, a że tata się nie zna ;:306 to przyjechał taki paździerz z jednym chudym pędem i plamami na liściach i ogólnie myślałyśmy z mamą, że nic z niego nie będzie ;:185 Ale wypuścił pęd ;:202 i poszedł jak burza ;:oj I teraz właśnie wypuścił nowego liścia ;:224 Ale pewnie Twój też odbiję, trzymam za to kciuki ;:215

Ja właśnie te dwie ostatnie kupiłam w Tesco ;:108 Taki dosyć wybór był ;:173 Można było przebierać, ale raczej wybór jeśli chodzi o ilość, bo z rodzajów to tylko chyba 4 były :wink:
sprzedam
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”