Ogródek AGNESS
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Takie widoczki to istny raj dla oczu Teraz niewątpliwie czas należy do azalii i RH.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie!!!!!!!!!
a zdjęcia świetnie zrobione, kolorki soczyste jak u nikogo na forum.
a zdjęcia świetnie zrobione, kolorki soczyste jak u nikogo na forum.
Pozdrawiam, Agata.
Aguś, rodusiami to możesz nas zanudzać cały czas....są przepiękne
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Pięknie u Ciebie, Agnieszko, widzę u Ciebie blisko siebie rośliny 'kwaśne i słodkie', że tak powiem, czy masz wypracowane odległości sadzenia? bo ja popsułam sobie w ten sposób piękną lilię, dogadzając posadzonej sangwinarii zapomniałam o lilii, która rosła w tym miejscu, zorientowałam się na wiosnę, kiedy lilia nie wyszła.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Aguś muszę napisać niedowiarkom naprawdę Aguś ma taką zieleń w ogródku soczystą... byłam tam widziałam...
mieszka w pięknej okolicy w okolicach chronionej roślinności...
mieszka w pięknej okolicy w okolicach chronionej roślinności...
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Agness ale slicznie ,jak wy to kobitki robicie Że takie cuda Wam rosną,
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Piękna bujna zieleń i bogactwo kolorów u Ciebie Agnieszko to balsam dla oczu i duszy..szczególnie,że ostatnie dni u mnie nie były ciekawe aż się znudziło... Dzisiaj wreszcie było dość ładnie i pogoda się poprawiła ale prognozy mówią,że nie na długo...
Czy wiesz co z Tajeczką ??? nie pokazuje się na forum .Mam nadzieję,że wszystko dobrze !
Czy wiesz co z Tajeczką ??? nie pokazuje się na forum .Mam nadzieję,że wszystko dobrze !
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aguś warto to przepiękna roślina
Jula upały niesamowicie przyspieszają przekwitanie wiosennych kwiatów...... ostatnio te wiosny mamy bardzo gorące i boleję nad tym, że zanim się nacieszymy kwiatami, to one już przekwitają. Obecne ochłodzenie wspaniale przedłużyło życie kwiatom...... ale jest tak zimno i deszczowo, ze w większości podziwiamy je przez okna .....i tak źle i tak niedobrze
Iwonko dziękuję Faktycznie w maju królują rododendrony i zamieniają ogrody w barwne bukiety Przepiękny mamy teraz czas
Agatko dziękuję Ci bardzo za takie pozytywne opinie o moich fotkach
Martusiu ciesze się, że nie nudzą się Wam.... ja wciąż się nimi zachwycam i aż mi żal, ze niektóre już zaczynają przekwitać....
Zosiu staram się żeby roślinkom zapewnić warunki jakie im najbardziej odpowiadają ,ale nie zawsze mam taką możliwość i wiele z nich rośnie warunkach, które są całkowicie niezgodne z ich potrzebami Np dyptam potrzebuje słońca i zasadowej gleby, a u mnie rośnie w kwaśniej ziemi, wyściółkowany korą, w półcieniu, wciśnięty między iglaki i jest pięknym dorodnym krzewem, corocznie wspaniale kwitnącym .... tak samo hosty..... rośliny cienia, a u mnie wiele kęp rośnie na,,patelni,, i wspaniale sobie radzi . Dlatego też uważam, że rośliny mają wspaniałą zdolność przystosowania sie do warunków w jakich przyszło im żyć. Jeśli widzę, że którejś jest źle, to ją po prostu przesadzam, w odpowiedniejsze miejsce....ale raczej nie widzę, żeby było im źle. Pięknie rosną i kwitną Zosiu a może Twoją lilię dopadła jakaś zębata paskuda ???
Misiu mam nadzieję, ze i w tym sezonie uda Ci się odwiedzić mój ogródek
Jadziu to pytanie skierowane jest również do Ciebie , bo i w Twoim ogródku mnóstwo jest piękności
Maryniu Tajeczka wyjechała w wnuczkiem nad morze. Mam nadzieję, że jak tylko wróci to się odezwie ...
U mnie dziś pogoda w kratkę..... na przemian świeci słoneczko i pada deszcz...... ale to pierwszy dzień od tygodnia, że choć na chwilę pojawia się słońce.....mam nadzieję, ze to zapowiedź poprawy pogody....
Jula upały niesamowicie przyspieszają przekwitanie wiosennych kwiatów...... ostatnio te wiosny mamy bardzo gorące i boleję nad tym, że zanim się nacieszymy kwiatami, to one już przekwitają. Obecne ochłodzenie wspaniale przedłużyło życie kwiatom...... ale jest tak zimno i deszczowo, ze w większości podziwiamy je przez okna .....i tak źle i tak niedobrze
Iwonko dziękuję Faktycznie w maju królują rododendrony i zamieniają ogrody w barwne bukiety Przepiękny mamy teraz czas
Agatko dziękuję Ci bardzo za takie pozytywne opinie o moich fotkach
Martusiu ciesze się, że nie nudzą się Wam.... ja wciąż się nimi zachwycam i aż mi żal, ze niektóre już zaczynają przekwitać....
Zosiu staram się żeby roślinkom zapewnić warunki jakie im najbardziej odpowiadają ,ale nie zawsze mam taką możliwość i wiele z nich rośnie warunkach, które są całkowicie niezgodne z ich potrzebami Np dyptam potrzebuje słońca i zasadowej gleby, a u mnie rośnie w kwaśniej ziemi, wyściółkowany korą, w półcieniu, wciśnięty między iglaki i jest pięknym dorodnym krzewem, corocznie wspaniale kwitnącym .... tak samo hosty..... rośliny cienia, a u mnie wiele kęp rośnie na,,patelni,, i wspaniale sobie radzi . Dlatego też uważam, że rośliny mają wspaniałą zdolność przystosowania sie do warunków w jakich przyszło im żyć. Jeśli widzę, że którejś jest źle, to ją po prostu przesadzam, w odpowiedniejsze miejsce....ale raczej nie widzę, żeby było im źle. Pięknie rosną i kwitną Zosiu a może Twoją lilię dopadła jakaś zębata paskuda ???
Misiu mam nadzieję, ze i w tym sezonie uda Ci się odwiedzić mój ogródek
Jadziu to pytanie skierowane jest również do Ciebie , bo i w Twoim ogródku mnóstwo jest piękności
Maryniu Tajeczka wyjechała w wnuczkiem nad morze. Mam nadzieję, że jak tylko wróci to się odezwie ...
U mnie dziś pogoda w kratkę..... na przemian świeci słoneczko i pada deszcz...... ale to pierwszy dzień od tygodnia, że choć na chwilę pojawia się słońce.....mam nadzieję, ze to zapowiedź poprawy pogody....
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Wchodziłam tu już kilka razy oglądać te zdjęcia i dopiero teraz dojrzałam ten korzeń.. fantastycznie!
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Rewelacja!!
Pięknie u Ciebie ,aż mi serce mocniej bije Uwielbiam tu zaglądać ...zawsze dostaje pozytywnego kopa
Buziaki!!
Pięknie u Ciebie ,aż mi serce mocniej bije Uwielbiam tu zaglądać ...zawsze dostaje pozytywnego kopa
Buziaki!!
marzenia się spełniają! Dana
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Aga, lilię wykopałam zeszłej wiosny bo też byłam ciekawa czy jest, cebula ogromniasta, przesadziłam, niestety, cały zeszły sezon nie pokazała się. W tym roku niespodzianka, jest, ale zamiast jednej dwanaście. Czekam czy zakwitną i zastanawiam się czy je przesadzić po kwitnieniu czy zostawić na następny sezon? Jak radzisz?
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przedostatnia fotka śliczna taka kontrastowa .Ogrody tryskają kolorami o tej porze a zieleń jak najbardziej w cenie przy takiej pogodzie działa kojąco .Za chwilkę i lilie ruszą ,bo niektóre mają już pokażne pąki .