Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga a jak przyjadą skrzynie, to będzie jeszcze bardziej kolorowo ;:oj Co w nie będziesz upychać?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś obawiam się, ze u mnie i piętro już wykorzystane ...... będzie to widać jak roślinki się rozrosną..... teraz u mnie po erze sadzenia przyjdzie era sekatora :;230 ............. CHOCIAŻ ;:224 ...... przerabiam całkowicie dużą rabatę wzdłuż podjazdu ;:224 więc będą duże zakupy ;:224 :;230 ..... już nie mogę się odczekać ;:204

Madziu mam sporo jednorocznych czekających na swoje mieszkanko, które wciąż męczą się w małych doniczusiach..... są tam begonie, koleusy, pelargonie, plektrantus . Mój taras jest ubrany w kwiaty w gorących barwach...... żółć, pomarańcz, czerwień, bordo.... a wszystko w otoczeniu drewna i wikliny :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś jestem ciekawa nowej odsłony tarasu i zamówinych skrzyń. A wiesz że też myślałalam nad takowymi na podjazd. Jednak moje ;:167 bliższe glinianym wyrobom.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ja również uwielbiam gliniane donice, mam kilka, ale nie takie piękne jak Twoje, moje to takie klasyczne, ale duże i bardzo je lubię. Ja do tej pory miałam tylko gliniane, drewniane skrzynie dopiero wprowadzam im do towarzystwa ..... zastąpią plastiki które musiały być z ,,braku laku,, :wink: :lol:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Też mi się marzą takie drewniane donice, na razie plastiki być muszą, bo jak się nie ma... Ale też tylko do czasu będą :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu witaj ;:196 u mnie też na razie część to plastiki, glinianych donic mam tylko kilka, część wiklinowych koszy, a drewniane dopiero zamówione.... obawiam sie że na te zamówione u stolarza nie mogę liczyć....za długo to już trwa :roll: więc swoje plastiki będę powolutku zastępowała skrzyniami.... ale to niestety potrwa.... na pewno w tym sezonie nie uda mi się kupić wszystkich które bym chciała....
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie będę czarowała, że przeczytałam wszystkie wątki (Ooo...szykuje się kolejna część :wink: ), ale to co obejrzałam wystarczy,
żebym zakochała się w Twoim ogrodzie.
Uwielbiam gąszcz kolorowych kwiatów, a tego masz pod dostatkiem.
Agnieszko nie wiem, ile lat ma Twój ogród, ale widać, że rośliny zaaklimatyzowały się i teraz "obrastają tłuszczykiem" :uszy
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Dzięki Agnieszko za radę, tak zrobię, posiałam dyptan z nasion, już mam trzy sadzoneczki ;:138 nie wiem kiedy doczekam się takiego dużego jak Twój.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko witaj :wit
Miło mi bardzo, że odwiedziłaś mój ogródek i bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa :D Faktycznie i gąszcz i kolorowo 8-) :lol: tak najbardziej kocham i jest mi niezmiernie miło jeśli jeszcze komuś ten mój kącik się podoba :D
Ogród ma wiele lat...... tyle co dom...... ponad 40 , ale ogródek wciąż się zmienia i ewoluuje .... kiedyś moja mama sadziła tu warzywa..... później były rzędy porzeczek...... później duży trawnik, kilka iglaczków i kilka rabat z kwiatami..... teraz są rabaty z krętymi ścieżkami trawnika i myślę, że tak już pozostanie :D

Zosiu na pewno Twój dyptam szybko urośnie w piękny dorodny krzaczek :D Mój potrzebował na to dużo czasu, ale tak jak pisałam, rośnie w bardzo nieodpowiednim dla niego miejscu......
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś zazdroszczę Ci ''wypasionych'' Rh. Na moim wygwizdowie nie mają szans. Azalie okręcę i jakoś przetrwają zimę. Taki dyptam 3 lata minimum potrzebuje. Nie cierpi przesadzania , tak że lepiej zastanowić si ę dobrze nad miejscem . Dużo słońca musi mieć , to najważniejsze. Wody i nawozu niewiele. ;:215
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja zazdroszczę dyptamu...chyba potocznie zwany przez starszych krzewem Mojrzesza... jest piękny i ponoć w różnych kolorkach...kilka razy sadziłam z malutkiej sadzonki, dostałam też nasionka ale nic z tego - u mnie przemarza albo nie wiem co ;:185

Pozdrawiam Jola
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Nasionka to tylko świeżo zebrane z rośliny. Z paczki nigdy mi nić nie wyszło. Za to ze swoich nasion od razu setka. Nic się nie zmarnowało , poszły do ludzi. Nie przemarza, boi się przesadzania. Wtedy może zginąć. Są dwa kolory , różowy i biały. ;:333
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Cudownie u Ciebie, ;:138 ;:196 a dyptam wymiata ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”