Moja folia z pomidorami
-
- 500p
- Od: 4 mar 2013, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja pierwsza folia z pomidorami
Ile pomidorów można wsadzić w foli 2 x 2,5 m?
-
- 500p
- Od: 20 lut 2012, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zawsze za mało
Ostrożnie licząc, 12 szt - dużo zależy od odmian
Gdyby było to w gruncie, to wysadziłabym więcej
Ostrożnie licząc, 12 szt - dużo zależy od odmian
Gdyby było to w gruncie, to wysadziłabym więcej
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
Jeśli zastosujesz metodę 2 w 1 to podwoisz ilość krzaków,prowadząc na 1 pęd.Przemyśl
to się opłaca.
to się opłaca.
-
- 500p
Więc znów - dużo zależy od odmiany. Metoda 2w1 jest ok, ale na 13 odmian mogłam ją zastosować tylko do 1 - Sławy Nadrenii
-
- 500p
Właśnie skończyłem zakładanie foli na tunel. Planuję tak posadzić pomidory. Odległość od foli ok 30 cm szerokość rzędów 50 cm odległość od krzaczków ok 33 cm to w moją 5 m2 (2,5 x 2 m) wejdzie ok 20 krzaczków.
Odmiany Betalux, Lubań, koralik i malinowy warszawski + 2 krzaczki (No name - jakieś wysokie z targu)
Czy na ziemi położyć agrowłókline czarną ? Czy te odległości są dobre czy zasadzić gęściej lub rzadziej?
Odmiany Betalux, Lubań, koralik i malinowy warszawski + 2 krzaczki (No name - jakieś wysokie z targu)
Czy na ziemi położyć agrowłókline czarną ? Czy te odległości są dobre czy zasadzić gęściej lub rzadziej?
-
- 500p
Betaluxy spokojnie dadzą radę, są to niewielkie krzaczki, karłowe. Co do pozostałych - 33 cm to sporo mniej niż zalecana rozstawa, ale ja tak mam pomiedzy niektórymi krzakami, tyle że moje rosną w gruncie, w 3 rzędach, dookoła jest przewiew. Na pewno nie możesz gęściej.
Czarnej agro nie stosuję, ale są zwolennicy.
Czarnej agro nie stosuję, ale są zwolennicy.
-
- 500p
Wczoraj wsadziłem 5 papryk (3 robertina i 2 caynna) i 20 pomidorów. Mam pytanie czy papryki w foli się przywiązuje jak pomidory czy palikuje?
- Asik78
- 200p
- Od: 8 mar 2010, o 19:50
Ja w folii mam 10 papryk i wszystkie idą po sznurkach
Pozdrawiam,Asia
No właśnie. U mnie też takie wielkie wybujałe rośliny, kwiatków trochę jest. Część jeszcze nie rozwinięta.
Tylko czemu wszystkie mi rosną na dwa pędy i mam kwiatki dopiero teraz, a zazwyczaj o tej porze były już pomidory zielone?
Tylko czemu wszystkie mi rosną na dwa pędy i mam kwiatki dopiero teraz, a zazwyczaj o tej porze były już pomidory zielone?
- Kasienkar
- 500p
- Od: 18 cze 2013, o 14:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie z krzaczków zrobił się busz, za gęsto posadziłam w przyszłym roku będę mądrzejsza.
Areks może podlej swoje krzaczki gnojówką z pokrzywy, ja swoje podlewam gnojówką co 2 dni i krzaki są duże, mocna i liście ładne mięsiste i grube
Areks może podlej swoje krzaczki gnojówką z pokrzywy, ja swoje podlewam gnojówką co 2 dni i krzaki są duże, mocna i liście ładne mięsiste i grube
Pozdrawiam,
Kasia
Kasia
-
- 500p
Z tego co wiem, to podlewanie gnojówką zalecane jest 1 raz na tydzień - podlewając częściej możesz dorobić się pięknych krzaków i znikomej ilości owoców