Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Ja też bym chciała mieć w ogrodzie więcej różaneczników i azali ,jednak w pełnym słoneczku nie pozwala :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś piękne rh ;:138 Ta zima była dla nich bardzo łaskawa i teraz szaleją .Cudne.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Aguś ;:167 popodziwiałam Twoje różaneczniku i kompozycje ogrodowe - cudne ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, u Ciebie faktycznie wszystkie rabaty zajęte dokumentnie.
Tyle juz Ci kwitnie a to dopiero początek sezonu.
Potrafisz tak skomponowac rabaty, żeby cały czas coś kwitło. Właśnie tak lubię.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

AGNESS pisze:Obrazek
To kosodrzewina?
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Masz rację teraz jest najpiękniejszy czas bo co rusz coś nowego rozkwita i cieszy oczy. Tylko patrzeć jak lilie rozchylą swoje pąki.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Ślicznie tam u Ciebie zieleniutko ;:167
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Maja80
50p
50p
Od: 25 mar 2013, o 21:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś przepiękne masz rododendrony. Cudowne kolory.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65196" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

U mnie też cała masa doniczek z kwiatami czeka na wolne miejsce po tulipanach i innych wiosennych cebulach. Wkrótce zacznie się się przemeblowanie u mnie. Na szczęście wszystko w pojemnikach.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś ;:196 ....świątecznie , ale deszczowo i ...zbiera się na burzę ;:oj ...
Słoneczko zaświeciło około 13.00 ...błękit nieba był nawet przez chwilę , by od nowa zrobić się do d.... ;:145
Masz totalny busz ... uwielbiam , gdy od wiosny do jesieni ogród tryska wręcz fontanną kolorów . Potrafiłaś to osiągnąć ...niestety ...u mnie najgorzej jesienią ....muszę to zmienić ....chyba nasadzę chryzantem ;:108 .
Jeżeli chcesz - mam dla Ciebie koleusy - mogę Ci wysłać w poniedziałek .

Pozdrawiam serdecznie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadziu rododendrony mają już po kilka lat więc zdążyły się rozrosnąć..... jakoś przypasowało im w moim ogródku , z czego bardzo się cieszę :D

Jolu zgadza się tak nazywany jest dyptam ....Ja dostałam od kuzynki sadzoneczkę i dużo czasu potrzebowała, żeby rozrosnąć się. Teraz jest już pięknym dorodnym krzaczkiem, ale trochę to trwało.....

Kasiu dziękuję ..... miło mi, że podoba Ci sie ;:196

Marzenko azalie bardzo lubią słoneczko, więc jeśli masz na nie ochotę, to namawiam skuś się 8-) Na pewno wspaniale będą się u Ciebie czuły ...

Gosiu
faktycznie rododendrony tej wiosny są wyjątkowo ukwiecone i piękne :D

Halinko bardzo się cieszę, że moje zakątki podobają Ci się ;:196

Małgosiu przy sadzeniu bardzo zwracam na to uwagę, żeby roślinki kwitły naprzemiennie :D Faktycznie jest już u mnie gęsto....... już nic nie dosadzam..... tylko biorę się za przerabianie :;230
W przyszłym tygodniu pod łopatę idzie duża rabata bylinowa wzdłuż podjazdu ...... będzie mnóstwo roboty , bo większość roślin będę musiała wykopać ..... ale już nie mogę się doczekać :lol:

Przemku tak, to kosodrzewinka :D

Iwonko faktycznie.... myślę, ze jeszcze ze 2 tygodnie i zaczną kwitnąć lilie...... bardzo się cieszę, bo to moje ukochane kwiaty, i w tym roku wspaniale się porozrastały w bogate kępy, więc będzie fajny efekt :D

Ewuniu
miło mi, że podoba Ci się. Faktycznie jest już zieloniutko, deszcze wspaniale nawodniły roślinki i zieleń aż razi w oczy :D

Majeczko rododendrony to wspaniałe krzewy, cieszę się , że moje egzemplarze podobają Ci się :D

Jacku u mnie do ogródka to tylko czekają w donicach bodziszki, pozostałe to tarasowce...... ale jeszcze nie mam ich gdzie posadzić..... W przyszłym tygodniu wybiorę się na większe zakupy, bo będę przerabiała dużą rabatę ciągnącą się wzdłuż całego podjazdu. Pracy będzie ogrom..... bo prawie wszystkie roślinki muszę wykopać.... Najwięcej roboty będzie z kamieniami, bo wszystkie roślinki są nimi otoczone i to wszystko trzeba będzie przenieść..... ale już nie mogę się odczekać, aby swoją nową koncepcję wcielić w życie 8-) :lol:

Jagódko witaj ;:196
U mnie dziś bardzo fajny słoneczny dzień..... no fajny ....tylko ten wiatr..... okropny..... ale mimo wszystko cały dzień spędzam na dworze i tylko jak już za mocno da mi we znaki to z huśtawki przenoszę się na taras, tam jest spokojniej :lol:
Jagódko na chryzantemki bardzo Cię namawiam.... je je uwielbiam..... jeśli chcesz, to mogę coś od siebie uszczknąć, one wspaniale się ukorzeniają , a i coś może z korzonkiem uda sie udłubać.... Mogę też dorzucić astrów wieloletnich, jeśli nie masz.... i wysokie rozchodniczki ??? Wszystkie te kwiaty cudownie zdobią jesienne ogrody :D Ja też mam dla Ciebie sadzoneczki koleuska rokoko..... bardzo kiepsko przezimował , ale mikroskopijne sadzoneczki już zaczynają jakoś wyglądać, więc mogę wysłać.... chociaż do wielkoludów ( raczej wielkoroślin :;230 ) nie należą :roll: Ja na koleuski bardzo chętna ;:196
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Pytałem o to czy to kosodrzewina bo w tym roku wysiałem 32 nasionka i po 18 dniach mam 3 kiełki ;)
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

No no kochana brak słów zachwycasz mnie ;:oj ;:oj :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”