Majowe początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majowe początki

Post »

Maja ładnie rozrósł Ci się skalniaczek, te poduchy floksów wyglądają efektownie i pachną tez cudnie nic dziwnego ,że synek musi to sprawdzić własnym nosem. :D
Sandawilla pięknie kwitnie. Z pigwowca robisz przetwory, czy rośnie jako roślina ozdobna?
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chej ciekawa rabatka może wrzosy sobie wkomponuj i azalie i jakieś iglaczki płożące :wit
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Maja80
50p
50p
Od: 25 mar 2013, o 21:32

Post »

Agness mam nadzieję, że syn będzie miał zamiłowanie do ogrodu, przynajmniej będzie miał kto kosić trawnik :)
ewamaj66 masz rację, pola do szaleństw mam aż nadto, a na efekty nie mogę się już doczekać. Chciałabym mieć tak ukwiecony ogród jak wasze, ale wiem, że jeszcze kilka latek muszę poczekać. Kilka róż posadziłam, ale to kropla w morzu potrzeb.
bunia79 cieszę się, że podoba ci się mój skalniaczek. Cieszę się , że synuś przejawia zainteresowanie kwiatami, na pewno ma to po mnie (chociaż mój M też zaczął się interesować ogrodem, ciekawe po kim to ma...)
anastazja B skalniak rozrósł mi się bardzo szybko, aż sama jestem w szoku. Pigwowce posadziłam z myślą o nalewkach, bo kiedyś znajoma uraczyła mnie tym pysznym trunkiem i postanowiłam sama kiedyś coś takiego przyrządzić.
Piotr=) z tymi wrzosami i iglaczkami płożącymi to świetny pomysł, uzupełniłabym wtedy te puste przestrzenie. Azalię mam jedną (żółtą) ale muszę jeszcze z jedną dokupić w innym kolorze.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65196" onclick="window.open(this.href);return false;
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit interesująco zapowiada się twój ogród. Ciekawa jestem jak się rozwinie :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Uważaj na iglaki :roll: Jeśli się dobrze nie zorientujesz, posadzisz maleństwo, które po kilku latach zarośnie Ci pół ogrodu. Mam jałowiec sabiński o średnicy 2 m, a 4 metrowy inny jałowiec. Piękny widok, ale mój ogród jest dość obszerny, więc się mieszczą :wink: Kupuj tylko w szkółce i po przejrzeniu informacji o odmianie. Raz kupiłam na targu malutki iglaczek, sprzedawca mnie zapewniał uroczyście, że pół metra nie przekroczy. Spokojnie to zrobił-i jeszcze rośnie :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Maja80
50p
50p

Post »

MID2006witaj, miło mi, że wpadłaś do mnie.
ewamaj66 właśnie tego się obawiam komponując moje rabatki. Teraz rośliny są małe, ale obawiam się, że za kilka lat rozrosną się i wejdą jedne na drugie. Ale myślę, że przesadzanie i przekomponowywanie rabatek jest nieuniknione z biegiem czasu.

Dziś pstryknęłam kilka fotek z mojego ogrodu:
Moje hosty
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnie kwiaty azalii

Obrazek
Obrazek

Pączki krzewuszki

Obrazek
Moja młoda różyczka pięknie się rozkrzewia ale coś jej dolega bo skręcają jej się najmłodsze listki :(
Obrazek Obrazek
Hortensja ogrodowa wyhodowana własnoręcznie z zaszczepki w zeszłym roku
Obrazek
Trytoma z własnego siewu, posadzona również w ubiegłym roku (ciekawe kiedy zakwitnie)
Obrazek
Inne młode krzewiki z zeszłorocznych nasadzeń
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Iryski (szkoda, że kwitną tak krótko)
Obrazek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=65196" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Maju Twoj ogród już jest piękny ,a za chwilę będzie jeszcze piękniejszy .Grzybki o które pytalaś to smardze .Są pyszne ,ja je używam do wszystkiego ,w zależności ile ich mam .Możesz jeść śmiało ,nawet usmażyć z cebulką do jajecznicy .Pycha .Mają wielką wartość smakową ,szkoda żeby się marnowały .
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie już zagospodarowałaś tą część ogrodu ;)
Masz dużo miejsca, więc pewnie roślinek zacznie ci przybywac coraz więcej :D
Maja80
50p
50p

Post »

ewa_rozalka dziękuję za miłe słowa na temat mojego ogrodu.Cieszę się, że potwierdziłaś moje przypuszczenia dotyczące smardzy, teraz jestem pewna, że można je jeść i to nie tylko raz :D
Annar13 to prawda miejsca mam dużo i planów co do ogrodu równie wiele. Wciąż coś dosadzam, przesadzam, ale wciąż jeszcze jest pustawo, bo roślinki na razie małe.
Awatar użytkownika
ElzbietaaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2008, o 14:57

Post »

W takim ogrodzie to można poszaleć - 30 arów ;:224 Ważne że masz zapał i wiesz mi że z każdym
rokiem będzie on większy ;:306 Z sundawilla możesz mieć problem, pomimo 3 prób nie udało mi się
jej przezimować. Czytałam, że trzeba je potraktować jak roślny jednoroczne. :(
Awatar użytkownika
Ewelina7
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju,
Śliczny Twój ogród, cieszę się, że założyłaś wątek, będzie co oglądać!
Różę koniecznie sprawdź w wątku o chorobach róż, może tu:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=406
bo szkoda by jej było.
Pozdrawiam serdecznie!
Maja80
50p
50p

Post »

Elu mam gdzie szaleć, to fakt ale na razie to co posadziłam, to kropla w morzu i wszystko takie malutkie, no ale muszę być cierpliwa. Co do sandawlilli, to do tej pory chyba miałam szczęście, bo najpierw udało mi się 2szt. ukorzenić a później już 2 zimy zimowały i przeżyły. Ta na zdjęciu to jedna z nich, druga jest podobna. Zimowałam je w nieogrzanym pomieszczeniu na zachodnim oknie.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Różę bym prysnęła środkiem owadobójczym 8-) Używam chemii, ale wszędzie jej pełno wokół nas, więc nie mam wielkich wyrzutów sumienia. Przestrzegam jedynie żelaznej zasady używania wieczorem, kiedy pszczoły już śpią.
Ani się obejrzysz, kiedy pojawią się wielkie krzaczory zamiast krzewików :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”