Ogródek AGNESS
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Przemku gratulacje, szybciutko wykiełkowały Ci nasionka Ciekawa jestem jak dalej pójdzie, mam nadzieję, ze większość się pojawi
Jadziu bardzo się cieszę , dziękuję
Już wcześniej wspominałam, że okropne u mnie wietrzysko....... złamała mi się ogromna gałąź na wiśni , część wysokich irysów też leży
Mimo wiatru udało mi się cyknąć kilka fotek Dziś troszkę maluszków
Jadziu bardzo się cieszę , dziękuję
Już wcześniej wspominałam, że okropne u mnie wietrzysko....... złamała mi się ogromna gałąź na wiśni , część wysokich irysów też leży
Mimo wiatru udało mi się cyknąć kilka fotek Dziś troszkę maluszków
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agusiu - niemożliwe , że to teraźniejsze/ tegoroczne fotki ...mój przetacznik dopiero w pąkach ...takoż pełne goździki , a karpacki dzwonek nawet pąków nie widać ...same liście , a mam ich sporo ...Podgrzewasz czymś ogród - prawda ? , no , przyznaj się z ręką na sercu , że jakieś ocieplenie stosujesz podgruntowe .
Mam wrażenie , że u Ciebie lato ...lato wszędzie . Nic mi nie wysyłaj ...bo ja wszystko mam z tych oferowanych przez Ciebie , a nie chcę uszczuplać Twoich zasobów . Jedynie kiedyś - Firletka smółka i ...dzwonek ...ten wiesz ..Thor Pedo ...ale nie wiem , czy go jeszcze masz . Koleuski wyślę ...a chryzantemy to jakie masz kolory i co się robi z takimi ściętymi gałązkami ...do wody , czy prosto do gruntu w cieniu , pod ciemne butle plastikowe ? Mam trzy odmiany rozchodnika okazałego " Brillant " ' Matrona ' i o ciemnych liściach i bordowych kwiatach ...ale ten malutki , bo dopiero go dostałam . Astry mam jesienne niskie , bo potem się rozłażą ...i takie kolory mi pasują " Jenny "i drugi też od Marka P.
Pozdrawiam serdecznie i Twoje dzieciaki też ...tulaski dla Gabi
Mam wrażenie , że u Ciebie lato ...lato wszędzie . Nic mi nie wysyłaj ...bo ja wszystko mam z tych oferowanych przez Ciebie , a nie chcę uszczuplać Twoich zasobów . Jedynie kiedyś - Firletka smółka i ...dzwonek ...ten wiesz ..Thor Pedo ...ale nie wiem , czy go jeszcze masz . Koleuski wyślę ...a chryzantemy to jakie masz kolory i co się robi z takimi ściętymi gałązkami ...do wody , czy prosto do gruntu w cieniu , pod ciemne butle plastikowe ? Mam trzy odmiany rozchodnika okazałego " Brillant " ' Matrona ' i o ciemnych liściach i bordowych kwiatach ...ale ten malutki , bo dopiero go dostałam . Astry mam jesienne niskie , bo potem się rozłażą ...i takie kolory mi pasują " Jenny "i drugi też od Marka P.
Pozdrawiam serdecznie i Twoje dzieciaki też ...tulaski dla Gabi
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
- 500p
- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Aga,
widoki masz piękne, brak słów i wszystko u Ciebie kwitnie tak jakbyś była w zupełnie innej strefie klimatycznej, u mnie wiele roślin zastanawia się nad zawiązaniem pąków, a gdzie tu mówić o kwitnieniu .
Czy może powiedzieć jak się nazywa ta roślinka
.
widoki masz piękne, brak słów i wszystko u Ciebie kwitnie tak jakbyś była w zupełnie innej strefie klimatycznej, u mnie wiele roślin zastanawia się nad zawiązaniem pąków, a gdzie tu mówić o kwitnieniu .
Czy może powiedzieć jak się nazywa ta roślinka
.
Joasia
- AGNESS
Jagódko firletka będzie na pewno , już zapisałam a dzwoneczek zobaczymy czy da się podzielić.... poprzednią zimę bardzo odchorował i jest strasznie marny, ale mam nadzieję, że jeszcze ruszy..... w każdym razie też zapisałam
Chryzantemki pięknie ukorzeniają się z końcówek pędów , najlepiej od razu w ziemię i żeby zapewnić wilgotność kapturek z butli Ja mam wysokie różowe z żółtymi środkami, białe pełne, wyglądają jak pomponiki w miarę przekwitania różowieją, żółte i rude.....i jeszcze 2 jakieś...ale nie bardzo pamiętam kolorki Astry niskie mam ciemnoróżowe i białe i troszkę wyższe fioletowe.....
A koleuska rokoko chcesz???
Dziękuję za pozdrowienia i tulaski.... Ciebie również bardzo pozdrawiam
Joasiu dziękuję za miłe słowa Faktycznie roślinki rozkwitają na wyścigi. U mnie tak jest, że wiosna przychodzi późno..... później niż w innych rejonach, ale później błyskawicznie nadrabia
Roślinka o którą pytasz to aster alpejski
Chryzantemki pięknie ukorzeniają się z końcówek pędów , najlepiej od razu w ziemię i żeby zapewnić wilgotność kapturek z butli Ja mam wysokie różowe z żółtymi środkami, białe pełne, wyglądają jak pomponiki w miarę przekwitania różowieją, żółte i rude.....i jeszcze 2 jakieś...ale nie bardzo pamiętam kolorki Astry niskie mam ciemnoróżowe i białe i troszkę wyższe fioletowe.....
A koleuska rokoko chcesz???
Dziękuję za pozdrowienia i tulaski.... Ciebie również bardzo pozdrawiam
Joasiu dziękuję za miłe słowa Faktycznie roślinki rozkwitają na wyścigi. U mnie tak jest, że wiosna przychodzi późno..... później niż w innych rejonach, ale później błyskawicznie nadrabia
Roślinka o którą pytasz to aster alpejski
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Aguś , wiem , że nei podgrzewsz. U mnie wszystko w tym samym momencie. Jedynie aster jeszcze nie rozkwitł , tylko dlatego że w cieniu wyższych roślin rośnie. Widzę ,że uwielbiasz posłonki , tyle fotek różowego. U mnie pierwszy rok kwitnie, zepsuł mi go kociak , przespał się na nim.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Agnieszko cudnie kwitną Ci te wszystkie drobne roślinki , u mnie jakoś się ich mało zrobiło, przez irysy i liliowce zostały wyparte .
Posłonki zostawiłam tylko dwa żółty i czerwony o pełnych kwiatach inne usunęłam bardzo mi się rozrastały i zajmowały dużo miejsca .
Teraz tak zagłuszają mi wszystko maki i chabry , czekam aż przekwitną i coś muszę z tym zrobić.
Posłonki zostawiłam tylko dwa żółty i czerwony o pełnych kwiatach inne usunęłam bardzo mi się rozrastały i zajmowały dużo miejsca .
Teraz tak zagłuszają mi wszystko maki i chabry , czekam aż przekwitną i coś muszę z tym zrobić.
Przepiękne kwiatki pokazałaś i tyle kolorów Aż się oczy śmieją. U mnie te roślinki jakoś giną, za mało słoneczka u mnie dla takich rarytasków.
- MORANGO
- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Aguś, maluszki śliczne, u Ciebie wszystko wcześniej rozkwita ten porządek w roślinkach, i te kolorowe kompozycje mnie rozbrajają
- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
Czy ten pierwszy goździk - różowy pachnie? Ja mam ,,stare'' odmiany białego i jasnoróżowy i obydwa pachną. W tym roku zaszalały i kwitną obficie, Na razie tylko jeden biały zaczął, bo od przed wczoraj burze i leje. Pogoda sprzyja tylko chwastom
Pozdrawiam - Justyna
- AGNESS
Ewuniu asterki alpejskie kwitną wiosną , mam 4 odmiany, ale na razie kwitną tylko 2... ten niski różowiutki jest najładniejszy
Tadziu a no nie podgrzewam ..... co do posłonków..... to powiem szczerze żę jednak troszkę się do nich rozczarowałam...... są piękne, nie przeczę...... gdy są całe obsypane pięknymi kwiatuszkami jest bajecznie.....ale one często są stulone, a krzaczki baaardzo się rozrastają, a to w moim ogródku nie bardzo wskazane i dojrzewam do tego, żeby je wydać. Mam kilka odcieni różowego i biały...... wcześniej był też żółty ale poprzednia zima go załatwiła......
Geniu u mnie podobna sytuacja....posłonki za bardzo się rozrastają jak na niewielki ogród i też je oddam.... niech sobie rosną tam gdzie będą miał dość miejsca
Teraz będę się brała za przerabianie dużej rabaty wzdłuż podjazdu i też wiele maluszków zmieni miejsce....
Izuniu u mnie ogród bardzo słoneczny, więc roślinki doświetlone i zadowolone Ale wiele i w cienistych ogródkach dobrze się czuje, czego przykładem jest Twój ogród
Kasiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje kolorowe rabaty..... pewnie jest wiele osób, które lepiej się czują w spokojnych stonowanych kompozycjach, ja jednak kocham barwy i uwielbiam się nimi otaczać
Justynko ten goździk to taki skalniaczkowy niziutki, powiem szczerze, że nawet go nie wąchałam...... te wszystkie wyższe odmiany, które w większości jeszcze nie kwitną u mnie i ten bielutki pachną pięknie
U mnie wczoraj było ślicznie i słonecznie.... tylko wiał okropny wiatr.... a dziś znów leje
Tadziu a no nie podgrzewam ..... co do posłonków..... to powiem szczerze żę jednak troszkę się do nich rozczarowałam...... są piękne, nie przeczę...... gdy są całe obsypane pięknymi kwiatuszkami jest bajecznie.....ale one często są stulone, a krzaczki baaardzo się rozrastają, a to w moim ogródku nie bardzo wskazane i dojrzewam do tego, żeby je wydać. Mam kilka odcieni różowego i biały...... wcześniej był też żółty ale poprzednia zima go załatwiła......
Geniu u mnie podobna sytuacja....posłonki za bardzo się rozrastają jak na niewielki ogród i też je oddam.... niech sobie rosną tam gdzie będą miał dość miejsca
Teraz będę się brała za przerabianie dużej rabaty wzdłuż podjazdu i też wiele maluszków zmieni miejsce....
Izuniu u mnie ogród bardzo słoneczny, więc roślinki doświetlone i zadowolone Ale wiele i w cienistych ogródkach dobrze się czuje, czego przykładem jest Twój ogród
Kasiu bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje kolorowe rabaty..... pewnie jest wiele osób, które lepiej się czują w spokojnych stonowanych kompozycjach, ja jednak kocham barwy i uwielbiam się nimi otaczać
Justynko ten goździk to taki skalniaczkowy niziutki, powiem szczerze, że nawet go nie wąchałam...... te wszystkie wyższe odmiany, które w większości jeszcze nie kwitną u mnie i ten bielutki pachną pięknie
U mnie wczoraj było ślicznie i słonecznie.... tylko wiał okropny wiatr.... a dziś znów leje
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Za koleuska dziękuję ...jak dzwonek marnie przybywa - to go zostaw w spokoju .
Chryzantemy jedynie niskie ...wówczas nie będą sie pokładały ...więc nie trzeba ich wiązać . Takie wystarczą do 30-50 cm .
Aster niski - jeżeli nie jest rozłogami ekspansywny to chętnie przyjm - ale biały .
Interesowały by mnie niskie ...np. floksy , goździki - mam biały i różowy pełny ...dzisiaj zrobię fotki , to popatrzysz .
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Chryzantemy jedynie niskie ...wówczas nie będą sie pokładały ...więc nie trzeba ich wiązać . Takie wystarczą do 30-50 cm .
Aster niski - jeżeli nie jest rozłogami ekspansywny to chętnie przyjm - ale biały .
Interesowały by mnie niskie ...np. floksy , goździki - mam biały i różowy pełny ...dzisiaj zrobię fotki , to popatrzysz .
Pozdrawiam bardzo serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszka, jak ty masz cudownie kolorowo Goździki pachną tylko trzeba się znizyć do ich poziomu
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)