Marto no teoretycznie masz rację, ale tu w domu mam akurat miejsca pod dostatkiem, bo mam 3 pokoje do dyspozycji i kuchnię a w krk gdzie wynajmuję pokój, to tylko jedno okno
![gwizdanie ;:224](./images/smiles/whistling.gif)
Poza tym naczytałam się teraz, ze to w ogóle storczyk ogrodowy raczej
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
Więc może powędruje na balkon
![Very Happy :D](./images/smiles/icon_biggrin.gif)
raczej nie będę go wymieniać, chociaż sama mama mi to proponowała, bo w tej kwiaciarni zostały ponoć same fioletowe falki a mam już takich wystarczająco
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)
No cóż.. potraktuję to jako wyzwanie
Nigdy nie zajmowałam się żadnymi kwiatkami poza storczykami, wiec może uczyni mnie to choć trochę mądrzejszą
kama dziękuję za miłe słowa, mi tez się ten kwiat bardzo podoba, jest taki dostojny, od razu pomyślałam sobie jak pięknie by się prezentował jako bukiet śluby, bo ja lubię takie pojedyncze długie gałązki a nie takie bukiety "kulki" ;) Z tego co się zdążyłam zorientować jego polska nazwa to "śniedek" ale mam problem co do odmiany bo pod hasłem "SnowFlake" niewiele znajduję informacji ;)
Teraz się zastanawiam, czy on w ogóle może być uprawiany w domu, jak to ogrodowy storczyk
Obawiam się, bo to roślina cebulkowa a za chiny ludowe nie wiem jak się taką cebulką w zimie zająć
![;:306 ;:306](./images/smiles/2smiech.gif)
Czy się trzyma w chłodzie czy w cieple, czy w ciemności czy co.. hehe..