Róże i... 2013 ;)
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże i... 2013 ;)
Zajrzeć do Ciebie, to czysta przyjemność!!!
Czekamy na tegoroczny festiwal róż, a ja się boję o swoje .
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Z Eglantynki będziesz zadowolona. Fajna z niej różyczka
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
A już myślałam , że tyle róż Ci kwitnie.
Tylko jakoś tak wszystkie na literę G.
U mnie też Indigo pokazała kolorek w pączku.
Koło pozostałych chodzę i tylko pączki oglądam a czasmi ślady po bruzdownicy.
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wspomnienia, wspomnienia są świetne jak czekamy z niecierpliwością na tegoroczne kwiaty
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Moje kwitnienie teraz też się przeciąga, mam dość tego co widzę za oknem, ile może padać???hal1959 pisze:Anuś u Ciebie róże są w bardzo zaawansowanym stadium ,u mnie kwitnienie widzę jak we mgle ,czyli słabo Czy Twój Biedermeier też taki niziutki i zwarty?
Grany cudnie Ci kwitła
Wszystko się zatrzymało w rozwoju i czeka.. No, chwasty mają za to raj
Biedermeier też mam taki zwarty i niski, nie rośnie mi za dobrze.
Granny się wszędzie zmieści , tak mi kwitła w tamtym roku, ale myślę, że i w tym nie będzie gorsza .Alutka102 pisze:
Aniu, piękna ta Twoja Granny. Chyba się na nią skuszę - tylko gdzie ja ją posadzę
Grace wygląda całkiem jak moja begonia
Pewnie Jadziu, ale przypomnij albo po kwitnieniu albo jesienią, jak patyczki ciut zdrewnieją. Teraz choćbym chciała, to nie mam co ciachnąć, troszkę mi jednak przemarzła i musiałam nisko ciąć.JAKUCH pisze:Szwgierce gratuluję raczki do ukorzeniania .Każdy ukorzeniony patyczek cieszy i to bardzo. Gożdzikowa masz racje to prawdziwy potwór a jak zakwitnie burzą kwiatów będzie co podziwiać . Aniu czy mogłabym sie pisać na patyczek Grace ona wciąż za mną chodzi
Goździkowa będzie pokazowa
Coś ta chwila się ostatnio przedłużaAGNESS pisze:Aniu różane wspomnienia bajeczne ..... już za chwilę Twój ogród znów zamieni się w różany raj
Tosiu, bardzo Ci współczuję, mam nadzieję, że ten drut kolczasty pomoże, niech tym #@#$^$## w tyłki się porządnie powbija!Tosia1 pisze:
Zajrzeć do Ciebie, to czysta przyjemność!!!
Czekamy na tegoroczny festiwal róż, a ja się boję o swoje .
Tak myślę Aniu, już od tamtego roku chodziła za mną ta róża. Zdecydowanie mam słabość do austinek .AnaAn pisze:Z Eglantynki będziesz zadowolona. Fajna z niej różyczka
U mnie na szczęście bruzdownica nie poszalała, za to męczy mnie kwieciak i skoczki, znowu muszę szykować oprysk, ciekawa jestem na ile skuteczne okaże się mydło czosnkowe na te gadziny. Na mszyce działa doskonale, ale jak będzie ze skoczkami, to się dopiero okaże.Ignis05 pisze:A już myślałam , że tyle róż Ci kwitnie.
O tak, warto powspominać, wówczas nie dłuży sie aż tak oczekiwanie na bieżące kwitnienie. No, jako takoedulkot pisze:Wspomnienia, wspomnienia są świetne jak czekamy z niecierpliwością na tegoroczne kwiaty
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Która w końcu będzie pierwsza?
na prowadzenie wyszły:
Leda
Agnes
no i Indigo
Piano - łaaadny krzaczek
Comte de Chambord
Falstaff
I rzucik
I następna plaga przed nami
na prowadzenie wyszły:
Leda
Agnes
no i Indigo
Piano - łaaadny krzaczek
Comte de Chambord
Falstaff
I rzucik
I następna plaga przed nami
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu czyżby już ogrodnica sie pokazała u mnie jej jeszcze nie widziałam .Comte i Mme Boll czy to te same róże .Na HMF-owych fotkach wyglądają podobnie chociaż Mme Boll ma dolne listki jakby jaśniejsze .Translator mi to tak przetłumaczył Istnieje pewne pomylenie z tej róży i "MME Boll". (Patrz odniesienia w obu odmian, aby uzyskać więcej informacji). "Comte de Chambord" w ogrodach i handlu jest "Madame Boll". Sorki ,że wciąż Ci marudzę Aniu Moje też jeszcze wszystkie zapączkowane .U mnie też już się pojawiła niszczylistka dzisiaj ją zauważyłam jak przymierzała się do kwiatów Maigold . Dostała pstryczka w nos i uciekła .Jak przyjadę to na pewno sporo pąków będzie obgryzionych
Aniu podziwiam u Ciebie Cappuccino ja mam go już trzeci rok i chyba jesienią go wyrzucę. Cały czas mi choruje znów ma tylko 30cm 2 patyczki taka lichota.
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, ogrodnice niszczylistki (te małe, śliczne, błyszczące chrząszczyki) żerują krótko, ale bardzo uciążliwie i składają setki jaj w ziemi, aby w kolejnym roku ruszyć ze zdwojoną siłą
To te, które niszczą mi kwiaty róż przy pierwszym kwitnieniu, o czym piszę od kilku lat. Nadgryzają płatki rozwijających się róż u nasady i róża natychmiast się osypuje, zanim rozkwitnie. Nie wszystkie odmiany róż atakują (to ciekawe), ale szczególnym ulubieńcem jest Lykkefund, Mary Rose, a właściwie wszystkie angielki...
Dzisiaj wyszło słonko i pojawiły się również u mnie. W tym roku wyjątkowo jest szansa, że skończą żerowanie zanim rozwiną się pąki róż (opóźnienie w kwitnieniu), ale niekoniecznie. Jak tylko znajdziesz takiego robala, to od razu wyłap i zgnieć. To straszne paskudy i robią wiele złego na różach. U mnie w tym roku dodatkowo mam takie małe, zielone gąsieniczki, które objadają pączki róż dookoła
To te, które niszczą mi kwiaty róż przy pierwszym kwitnieniu, o czym piszę od kilku lat. Nadgryzają płatki rozwijających się róż u nasady i róża natychmiast się osypuje, zanim rozkwitnie. Nie wszystkie odmiany róż atakują (to ciekawe), ale szczególnym ulubieńcem jest Lykkefund, Mary Rose, a właściwie wszystkie angielki...
Dzisiaj wyszło słonko i pojawiły się również u mnie. W tym roku wyjątkowo jest szansa, że skończą żerowanie zanim rozwiną się pąki róż (opóźnienie w kwitnieniu), ale niekoniecznie. Jak tylko znajdziesz takiego robala, to od razu wyłap i zgnieć. To straszne paskudy i robią wiele złego na różach. U mnie w tym roku dodatkowo mam takie małe, zielone gąsieniczki, które objadają pączki róż dookoła
- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06
Fuj, jaki wstrętny robal. Na szczęście u mnie się jeszcze nie pojawiły .
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
To jest chrząszcz majowy który uwielbia zjadać płatki róż, ile ja już go dzisiaj zatłukłam
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ogrodnica jest mniejsza niż chrabąszcz, ale nie bez podstawy nazywa się "niszczy......." ,
bo i u mnie przez nią bardzo dużo zniszczeń, szczególnie na zwykłej rugosie, która najwcześniej kwitnie.
Ja dzisiaj robiłam na nią polowanie a z pierwszego pąka piwonii wyciągałam patykiem, bo się chowała między płatkami .
bo i u mnie przez nią bardzo dużo zniszczeń, szczególnie na zwykłej rugosie, która najwcześniej kwitnie.
Ja dzisiaj robiłam na nią polowanie a z pierwszego pąka piwonii wyciągałam patykiem, bo się chowała między płatkami .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Aniu jesteś
Szaleństwo zatem się zaczęło....ale jakie miłe.
Szaleństwo zatem się zaczęło....ale jakie miłe.