Ogród Marty
- Mandragora
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty
Bardzo podoba mi się zestawienie klonu (chyba palmowy?) z delikatnie różową azalią A tę azalię długo masz w ogrodzie? http://img21.imageshack.us/img21/7337/img1495fq.jpg Wygląda na podobną do mojej nn: http://img594.imageshack.us/img594/9751/dsc00980ry.jpg
Na zebrinusie zaczynają pojawiać się paski (chyba, że to moja wyobraźnia bardzo chce je widzieć ).
Na zebrinusie zaczynają pojawiać się paski (chyba, że to moja wyobraźnia bardzo chce je widzieć ).
Martusiu Twój ogród jest cudowny. Czuję się jak w zaczarowanym ogrodzie.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto - ale się napatrzyłam i napodziwiałam pięknych roślin w cudownie prowadzonym ogrodzie! Taki naturalistyczny z bujnie kwitnącymi roślinami - to jest to!Uwielbiam takie prawdziwe ogrody Bez udziwnień , ton bruków i zawalonych nadmiernie żwirami rabat ... Przy okazji zapytam o pielęgnację klonów dissectum . Nie mam doświadczenia bo to mój pierwszy...kiedy i czym go nawozisz ???Czy także gnojóweczką ??? Moje 2 się kiszą ..jedna z pokrzyw a druga z gołębnika...
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marto. Przespacerowałam się po Twoim pięknym ogrodzie po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Bardzo ładnie u Ciebie. Roślinki urocze, już całkiem spore. Bardzo urzekł mnie klonik palmowy , ślicznie rozłożony jak parasolka. Do tego wspaniale kwitnące azalie... Wspaniale...
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Milenko,wielkie dzięki za odwiedziny,azalia o którą pytasz może mieć 6 lat i rzeczywiście jest podobna do twojej,na zebrinusie na pewno pojawią się paski,mój też zaczyna je dostawać
Gosiu,miło mi bardzo,że dobrze się u mnie czujesz ,zawsze bardzo gościnnie zapraszam
Maryniu,serdecznie witam w moich progach i cieszę się że odpoczęłaś w miejscu które lubisz,ja też lubię takie połączenia naturalistyczne ,w którym wiejski krajobraz powiązany jest z niebem ,drzewami,krzewami, trawą ,wodą i wszystko razem tworzy piękny obraz .Co do klonów to specjalnie się nimi nie zajmuję,zasilam koło niego byliny to i jemu coś się dostanie dobrze sobie radzi lubi glebę żyzną przepuszczalną i wilgotną
Gosiu,miło mi bardzo,że dobrze się u mnie czujesz ,zawsze bardzo gościnnie zapraszam
Maryniu,serdecznie witam w moich progach i cieszę się że odpoczęłaś w miejscu które lubisz,ja też lubię takie połączenia naturalistyczne ,w którym wiejski krajobraz powiązany jest z niebem ,drzewami,krzewami, trawą ,wodą i wszystko razem tworzy piękny obraz .Co do klonów to specjalnie się nimi nie zajmuję,zasilam koło niego byliny to i jemu coś się dostanie dobrze sobie radzi lubi glebę żyzną przepuszczalną i wilgotną
-
Miło witam ciebie Mariolko,cieszę się że do mnie zawitałaś,zrobiłaś mi wielką niespodziankę ,zapraszam cię serdecznie na następne odwiedzinki
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No właśnie, ten klonik i rh, ślicznie wyglądają
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
No ja też czuję się jak dziecko widząc taki ogród jak Twój
Piękne,zdrowe okazałe rośliny w super zestawieniu
Piękne,zdrowe okazałe rośliny w super zestawieniu
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Martusiu niestety u mnie już tłok i ścisk..... skończyła się era sadzenia a niedługo przyjdzie era sekatora ale kloniki..... i buczki podobają mi się baaaardzokoziorozec pisze:
Aguś czemu te kloniki nie do zrealizowania ?bardzo mi miło że się tobie podoba w ogrodzie i znowu zapraszam do spacerku
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Martuś zachwycam się Twoim ogrodem, jest cudowny, piękny i bajkowy .
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
-
Iwonko,miło,że jesteś i znowu zaglądnij
Ewuniu,serdecznie dziękuję za odwiedzinki i cieszę się,że ci się podoba i znowu zapraszam
Aguś,wszystko jest możliwe doryj sobie pół metra na którejś rabacie (taki cypelek) i będzie miejsce na klona ja tak nieraz robię jak coś mi się spodoba i przez to mam dużo różnych cypelków miło mi będzie znowu ciebie gościć
Aniu,dzięki że tak odbierasz ogród,i zapraszam na dalsze zwiedzanie
Ewuniu,serdecznie dziękuję za odwiedzinki i cieszę się,że ci się podoba i znowu zapraszam
Aguś,wszystko jest możliwe doryj sobie pół metra na którejś rabacie (taki cypelek) i będzie miejsce na klona ja tak nieraz robię jak coś mi się spodoba i przez to mam dużo różnych cypelków miło mi będzie znowu ciebie gościć
Aniu,dzięki że tak odbierasz ogród,i zapraszam na dalsze zwiedzanie
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marto fajne te zakątki z azaliami i klonikami już wiem gdzie posadzę mojego nowego klonika masz może azalię pontyjską
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
witaj Marysiu,mam Azalię pontyjską ona jest kremowa i pięknie pachnie,ona wypuszcza odnogi od korzenia ,taką odnogę sobie przyniosłam do mojego ogrodu,teraz u mnie już dorosła pięknie kwitnie i pachnie i widzę,że u mnie też ma młode odnogi do rozmnożenia to będą następne Azalie,pozdrawiam,u mnie słońce i chłodnawo,wczoraj lało jak z cebra