Moja mała kolekcja:))
Re: Moja mała kolekcja:))
NIe ,po prostu zaczniesz sie innych kwiatow pozbywac
Taras, balkon - pomarzyć dobra rzecz. Ja mam do dyspozycji tylko parapety, wschodnie i zachodnie. Wschodni przysłaniają dwie ogromne topole rosnące obok kamienicy w której mieszkam, a zachodnie zaś przysłania rząd lip, które Zakład Usług Komunalnych goli w kuleczki. W tym roku nie ogolone, więc w mieszkaniu ciemno (mieszkam na parterze). Chyba postraszę ZUK, że zapłacą mi za szkody w kolekcji
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- cashmir1975
- 100p
- Od: 26 kwie 2013, o 10:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj nie zaczne:D Mam jatrophe wydmuchaną i wychuchane ciemno bordowe anturium i obiekt zazdrości znajomych w postaci olbrzymiego asparagusa - też by się przydała oranżeria :/ Kombinuję jak córce wpakować coś do pokoju, ale póki co broni swojego terytorium...ale w końcu ustąpi dla świtego spokoju (mam taką nadzieję)
pozdrawiam wszystkich ..Tamara
Tak ,przekonaj ja jak to sie swietnie komponuje z jej dekoracja i w ogole .
- cashmir1975
- 100p
Teraz to problem rozwiązuje taras, ale jak zacznie się późna jesień, albo i wcześniej wszystko wróci do domu, a wtedy klops, a ona ma 2 okna i drzwi balkonowe od zachodu
- cashmir1975
- 100p
A z innej beczki: kupiłam storczyka PROMENAEA SUNLIGHT , ma przyjść dopiero. Wie ktoś może coś jakie to w utrzymaniu? czy ma fochy??
Nie mam promenea w kolekcji ale wiem jedno ,piekna jest .I na tym niestety moja wiedza o niej sie konczy
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Przybyłam się przywitać
Troszkę się rozgoszczę,bo miło tu u Ciebie
Troszkę się rozgoszczę,bo miło tu u Ciebie
- cashmir1975
- 100p
Witam, cieszy mnie, że Ci się podoba:) Zapraszam również jak tylko będzie okazja:)
- cashmir1975
- 100p
Witam Sekundkę:) A skoro już jestem to pokaże moje zdziwaczałe dendrobium. Zakupione byłorazem z nieżyjącym już "tygryskiem" z wcześniejszego zdjęcia. Pięknie i dość długo kwitło, po czym zaczeło tracić liście. Od roku zaczęło szaleć i wygląda tak jak na zdjęciach wyrósł pęd kwiatowy, nie zakwitł, usechł, a na dokładkę wypuścił korzonki. Z jednej psb wychodzi znów małe coś, mam cichą nadzieję, że to może pęd kwiatowy, a nie kolejne keiki. Wymienione podłoże, karmione biohumusem, zraszane. Pocieszające jest to, że jedna psb naczęła wracać do kształtów więc może coś jeszcze z tego cudaka będzie. Swoją drogą oba zakupy z tej partii storczyków jakieś pechowe, tu pewnie byłoby lepiej gdybym wcześniej obejrzała korzenie, zaraz po zakupie.
- cashmir1975
- 100p
No i wreszcie dotarł Ma dwa pędy kwiatowe, rośnie nowy liść i w idealnym stanie korzenie Zdjęcie na razie telefonem, ale chciałam się pochwalić;)
On jest rzeczywiście tak wybarwiony jak na fotce? Bo jeśli tak, to niesamowity zestaw barw
Z pozdrowieniami - Janka