Ogród Marty
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Marty
Piękne, dorodne ! Zwłaszcza ta żółta mi się podoba . Świetna kolekcja.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś,zaglądaj bo może uda się codziennie wstawić parę fotek,bo tak na potęgę wszystko zakwita
Ewciu-ewamaj,miło cię widzieć w moim ogrodzie,ja podobnie jak ty uwielbiam byliny i dużo uwagi im poświęcam zapraszam na bylinowy i nie tylko spacerek jak chodzi o Hosty to na 2 zdjęciu jest o takich olbrzymich liściach,ale ja nie umiem tych liści ująć tak żeby to było widać,a dwie ostatnie i w środku taka cała żółciutka to Hosty małe obwódkowe
Ewciu-7 witaj miło mi bardzo,rzeczywiście te paprocie dają taki leśny skrawek i super mieszczą się pod azaliami a nad ich końcówką jeden kwiat azalii, cały rok nic nie masz tam do roboty trzeba ich tylko pilnować żeby nie poszły w głąb bo z kraja jest obrzeże i nie wyjdą a nawet czasem wyjdą to są koszone cieszę się że podoba ci się taki pomysł ,zapraszam na następny spacerek
Ewciu-ewamaj,miło cię widzieć w moim ogrodzie,ja podobnie jak ty uwielbiam byliny i dużo uwagi im poświęcam zapraszam na bylinowy i nie tylko spacerek jak chodzi o Hosty to na 2 zdjęciu jest o takich olbrzymich liściach,ale ja nie umiem tych liści ująć tak żeby to było widać,a dwie ostatnie i w środku taka cała żółciutka to Hosty małe obwódkowe
Ewciu-7 witaj miło mi bardzo,rzeczywiście te paprocie dają taki leśny skrawek i super mieszczą się pod azaliami a nad ich końcówką jeden kwiat azalii, cały rok nic nie masz tam do roboty trzeba ich tylko pilnować żeby nie poszły w głąb bo z kraja jest obrzeże i nie wyjdą a nawet czasem wyjdą to są koszone cieszę się że podoba ci się taki pomysł ,zapraszam na następny spacerek
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu,do twoich kolekcji to nie ma równych, to jeszcze nie wszystkie moje Hosty ale to i tak pestka,zapraszam znowu ale to jest piękne że każdy ma coś innego
Kasiu,witam cię ,ja myślę ,że to namiastka kolekcji nie mam ich za dużo służą do uzupełnienia wolnych miejsc,ta żółciutka o której mówisz to mała Hosta o małych liściach i dwie ostatnie też o małych liściach natomiast 2 od góry to liście ma olbrzymy ja tego nie umiem pokazać,może jak jeszcze bardziej się rozłoży, zawsze miło cię widzę
Kasiu,witam cię ,ja myślę ,że to namiastka kolekcji nie mam ich za dużo służą do uzupełnienia wolnych miejsc,ta żółciutka o której mówisz to mała Hosta o małych liściach i dwie ostatnie też o małych liściach natomiast 2 od góry to liście ma olbrzymy ja tego nie umiem pokazać,może jak jeszcze bardziej się rozłoży, zawsze miło cię widzę
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Ja jeszcze nie mam nawet tylu co już pokazałaś, więc nawet gdyby to była cała kolekcja, to i tak mi imponuje ilość . Jeśli ta żółciutka jest jeszcze niewielkich rozmiarów, to tym bardziej ją kocham, bo ja mam areał nie do pozazdroszczenia . Może tak zupełnie przypadkiem, znasz jej nazwę ? Gdybyś ją kiedyś musiała podzielić to polecam się Twej łaskawej pamięci .
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Malutkie też mam i chętnie sadzę Ale olbrzymki skradły mi serce. Dokupuję powoli, trzeba pomyśleć o nowej rabacie.
Witaj Martusiu Hosty imponujące
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Marto, świetna kolekcja funkii. Bardzo lubię takie zestawienia odmianowe...
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martusiu hosty to naprawdę piękne rośliny, a u Ciebie takie bogactwo odmian, i wspaniałe rozrośnięte kępy..... ogromna ozdoba cienistych zakątków
-
Wygląda jak rdest, zgadłam?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też myślę że to rdest ale jaka odmianakropelka pisze:Wygląda jak rdest, zgadłam?
-
Tego to już Ci nie powiem, bo z nazw odmianowych mam pałę w dzienniczku forumowym