Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...
- AliWas
- 500p
- Od: 24 lut 2013, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...
Bardzo ładnie rozdzieliłeś Stromante Arku - podziwiam
A ten kto dostał jedną z tych rozdzielonych to prawdziwy szczęściarz albo szczęściara....
Stromante - to przeeecudowna roślinka a ta Twoja to już w ogóle piękna i zadbana
Kiedyś też sobie taka sprawię ale zacznę od maleńkiej sadzoneczki... ooo... tak to sobie właśnie wymyśliłam...
Jeszcze raz brawa za tak przeprowadzoną operację rozdzielania
A ten kto dostał jedną z tych rozdzielonych to prawdziwy szczęściarz albo szczęściara....
Stromante - to przeeecudowna roślinka a ta Twoja to już w ogóle piękna i zadbana
Kiedyś też sobie taka sprawię ale zacznę od maleńkiej sadzoneczki... ooo... tak to sobie właśnie wymyśliłam...
Jeszcze raz brawa za tak przeprowadzoną operację rozdzielania
Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
-
- 100p
- Od: 11 gru 2011, o 16:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Arkadiuszu. Szczerze mówiąc jestem u Ciebie po raz pierwszy. Przebiegłam się po wątku i muszę stwierdzić, że bardzo ładną kolekcję roslinek zgromadziłeś.
Podoba mi się też Twoja altanka ogrodowa. Mam też taką w planach, ale chyba w tym roku już M nie zdąży. Za dużo prac podwórkowych.
Podoba mi się też Twoja altanka ogrodowa. Mam też taką w planach, ale chyba w tym roku już M nie zdąży. Za dużo prac podwórkowych.
Witajcie fani zielonych
Pozdrawiam Kasia
Pozdrawiam Kasia
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Przepiękna roślina, te kolory, coś pięknego, bajka
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Moje stromanthe też fajnie rośnie.
Mam ją jednak od niedawna , zobaczymy jak zimę zniesie.
Mam ją jednak od niedawna , zobaczymy jak zimę zniesie.
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Skoro tak wygląda po podzieleniu, to jakie gęste musiało być przed Piękna roślinka, ma przecudne kolory
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Arku, mam podobnego dwa grubosze, kilka lat już je przycinam, ale niestety pod własnym ciężarem przewracają mi się w małej doniczce. U Ciebie też tak jest? Wydaje mi się, że na wieloletnie bonsai jest za ciężką rośliną.. W końcu przesadziłam do większej doniczki Stromante jest piękne, ja lubię takie dekoracyjne ozdobne liście
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Chej nie wiem czy mnie pamiętasz
Kiedyś byłem na tym dziele domowych kwiatów poszedłem na ogrodowy ale nie zapominam o ludziach cały czas śledzę twój wątki i podziwiam kwiatuchy i postanowiłem sie wpisać pozdrawiam
Kiedyś byłem na tym dziele domowych kwiatów poszedłem na ogrodowy ale nie zapominam o ludziach cały czas śledzę twój wątki i podziwiam kwiatuchy i postanowiłem sie wpisać pozdrawiam
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Co za kwiat Piękne stromante.
Moja Ciocia je Ma - uwielbiam "głaskać" liście tej rośliny -są aksamitne w dotyku...
Moja Ciocia je Ma - uwielbiam "głaskać" liście tej rośliny -są aksamitne w dotyku...
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
ELUNIU-Dzięki za miłe słowa.Może i masz rację,że mu u mnie dobrze bo dostaje ode mnie to co mu potrzebne do odpowiedniej wegetacji ale traktuję go na równi z pozostałymi roślinkami.
HANIU-Miło się czyta to co piszesz-dziękuję bardzo.
GOSIU-Dzięki za sympatyczny pościk.
ALINKO-I chyba masz rację planując hodowlę stromante od małej sadzonki,będzie bardziej cieszyć.
KASIU-Witam Cię szczególnie serdecznie jako kolejnego mojego nowego Gościa i dziękuję za miłe słowa.
CELINKO-Cieszy mnie,że moje stromante Ci się podoba.
JASIU-Miło słyszeć,że i Twoje stromante ładnie rośnie,będziemy mieli okazje do wymiany poglądów na temat jego hodowli.
NATALKO-Przed podzieleniem moje stromante nie było aż tak bardzo gęste ale sadzonek wystarczyło na tyle by móc się z kimś podzielić.
BOŻKO-Mój grubosz bonsai ma już dobrych kilka lat i nie przewraca się ponieważ przesadziłem go jak Widzisz do płaskiej okrągłej doniczki
tworzącej tym samym większą powierzchnię u podstawy,doniczka jest po sztucznym stroiku i chciano ją wyrzucić.
PIOTRZE-Dzięki za post i bardzo miłe słowa-przypomniałem Ci się w międzyczasie w Twoim wątku.
JUSTYNKO-Zgadzam się z Tobą liście stromante są bardzo miłe w dotyku no i ta kolorystyka.
Wam Wszystkim bardzo dziękuję za miłe odwiedziny i jeszcze milsze słowa zawarte w Waszych postach
Zapraszam Was do siebie ponownie wraz z Forumowiczami i Gośćmi i serdecznie pozdrawiam
Skoro moje stromante okazało się godne przyjrzenia mu się i poświęcenia mu Waszego cennego czasu to może znajdziecie jeszcze chwilę by przyjrzeć mu się jak prezentuje się w kolażach i sześcianach?
Pozdrawiam Wszystkich
HANIU-Miło się czyta to co piszesz-dziękuję bardzo.
GOSIU-Dzięki za sympatyczny pościk.
ALINKO-I chyba masz rację planując hodowlę stromante od małej sadzonki,będzie bardziej cieszyć.
KASIU-Witam Cię szczególnie serdecznie jako kolejnego mojego nowego Gościa i dziękuję za miłe słowa.
CELINKO-Cieszy mnie,że moje stromante Ci się podoba.
JASIU-Miło słyszeć,że i Twoje stromante ładnie rośnie,będziemy mieli okazje do wymiany poglądów na temat jego hodowli.
NATALKO-Przed podzieleniem moje stromante nie było aż tak bardzo gęste ale sadzonek wystarczyło na tyle by móc się z kimś podzielić.
BOŻKO-Mój grubosz bonsai ma już dobrych kilka lat i nie przewraca się ponieważ przesadziłem go jak Widzisz do płaskiej okrągłej doniczki
tworzącej tym samym większą powierzchnię u podstawy,doniczka jest po sztucznym stroiku i chciano ją wyrzucić.
PIOTRZE-Dzięki za post i bardzo miłe słowa-przypomniałem Ci się w międzyczasie w Twoim wątku.
JUSTYNKO-Zgadzam się z Tobą liście stromante są bardzo miłe w dotyku no i ta kolorystyka.
Wam Wszystkim bardzo dziękuję za miłe odwiedziny i jeszcze milsze słowa zawarte w Waszych postach
Zapraszam Was do siebie ponownie wraz z Forumowiczami i Gośćmi i serdecznie pozdrawiam
Skoro moje stromante okazało się godne przyjrzenia mu się i poświęcenia mu Waszego cennego czasu to może znajdziecie jeszcze chwilę by przyjrzeć mu się jak prezentuje się w kolażach i sześcianach?
Pozdrawiam Wszystkich
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
Nie no te sześciany to mnie powaliły na kolana
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Arku Witam
Gdzieś mi się zapodziałaś , nie dostawałam powiadomień
A tu tyle PIĘKNOŚCI
Sześciany powalają na kolana ale sama roślinka ,, Stromante " cudna
Muszę się rozejrzeć za taką - czy trudna do uprawy ???
Pozdrawiam cieplutko w ten deszczowy dzień i życzę dużo
Gdzieś mi się zapodziałaś , nie dostawałam powiadomień
A tu tyle PIĘKNOŚCI
Sześciany powalają na kolana ale sama roślinka ,, Stromante " cudna
Muszę się rozejrzeć za taką - czy trudna do uprawy ???
Pozdrawiam cieplutko w ten deszczowy dzień i życzę dużo
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
MARCIU----TERENIU
I ja witam Was serdecznie i cieszę się z Waszych odwiedzin.Cieszy mnie,że podoba się Wam moje stromante
Wbrew pozorom i moim obawom co do jej hodowli okazało się,że jest bardzo łatwa w uprawie ale nie można jej wystawiać bezpośrednio na słońce i bardzo ją polecam a kupiłem ją w Tesco ale była tylko ona jedna pośród samych zielonych.
Pozdrawiam
I ja witam Was serdecznie i cieszę się z Waszych odwiedzin.Cieszy mnie,że podoba się Wam moje stromante
Wbrew pozorom i moim obawom co do jej hodowli okazało się,że jest bardzo łatwa w uprawie ale nie można jej wystawiać bezpośrednio na słońce i bardzo ją polecam a kupiłem ją w Tesco ale była tylko ona jedna pośród samych zielonych.
Pozdrawiam
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Arku naprawdę ta roślina niczym modelka pozuje wyśmienicie