Ogród moja obsesja 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród moja obsesja 2

Post »

O Boże Marysiu jak ja Ci współczuję! płakać mi się chce ;:145
Ja myślałam, że Ty już jesteś w sanatorium :wink: wcale się nie dziwię że odechciało Ci się wszystkiego, a czy do tej pory nie wylewał? ;:196
kalil
50p
50p
Od: 3 sie 2012, o 13:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ooooo.... ja dziękuję i współczuję ;:185
Pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu, bardzo Ci współczuję :( Znam ten widok i to uczucie beznadziei z powodzi wrocławskiej, więc wiem co czujesz...jeśli uznasz, że mogę Ci jakoś pomóc, czy roślinami, czy przy porzadkowaniu, to daj znać! ;:4
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja myślę, że jak woda opadnie to po oszacowaniu strat (takie rarytasiki się potopiły ;:145 ) jak tylko dasz hasło to przyślemy wszystko co mamy a raczej co zapragniesz. Marysiu trzymajcie się!
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Lidziu, Maseczko, Aniu , Pat, dzięki za dobre słowa ;:196 ;:196 Woda już opadła , na razie wszystko jest w błocie, a na krzewach pozawieszane różne rzeczy, które niosła woda./chwasty, folie liście itp/.
Najwięcej błota w szklarni . Trochę go z roślin spłukałam podlewaczką , a na zewnątrz rośliny płucze deszcz-cały dzień siąpi kapuśniaczek . Jest b. zimno. Krzewy trochę się podniosły, ale jak będzie dalej taka pogoda, to część roślin zgnije. Na szczęście piwnic nam nie zalało.

Maseczko, za mojej pamięci Bóbr wylał 2 razy/ 1978 i 1997/ tak, że mieliśmy zalane bloki do parteru . Ale jak kupowałam działkę to chciałam mieć blisko i kto by pamiętał o takich zamierzchłych czasach.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu to może te najcenniejsze przesadź do doniczek? Tak pomyślałam najważniejsze są domy, ale roślin też szkoda.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maseczko, zobaczymy jutro. Wczoraj wyglądało wszystko bardzo tragicznie, dzisiaj trochę optymistyczniej. Przeczytałam właśnie, że u Ciebie obficie leje, i w Małopolsce też są podtopienia. Pogoda w tym roku nas nie rozpieszcza. Trzymaj się. ;:333
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu widok okropny, pamiętam 97 i 98 r jak było tylko wtedy to był lipiec a teraz już od maja deszcze nas nie oszczędzają, co będzie dalej, bądź dobrej myśli, jesteśmy z Tobą ;:215 ;:167
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marysiu a co do roślin, skoro woda już zeszła, to może nie będzie tak źle? W moim rodzinnym ogrodzie w pamiętnym roku 1997 stała przeszło tydzień i to taka co przedtem zgarnęła odpady toksyczne z wysypisk, przez fabryki szła etc....ogród wygladał na martwy i do jesieni dochodził do siebie, ale rok później wszystko rosło jak gdyby nigdy nic. Skoro u Ciebie woda była krótko, to całkiem mozliwe, że wszystie rośliny dadzą radę :wink:
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Mar ;:196 dzięki. Myślałam, że będzie gorzej, ale moja działka obsadzona krzewami, to nie wymyło tak jak na tych gołych grządkach sąsiadów. Nawet ławka zaplątała się w zahaczony o krzew wąż do podlewania i nie odpłynęła. Dobrze, że woda tak szybko opadła.

Pat Właśnie o tym napisałam wyżej, A z chemii to tylko wapno nawozowe , jakiś florowit i miedzian do pryskania mi w budce rozpuściło. Bóbr po drodze nie ma chyba żadnych chemicznych zakładów , może tylko jakieś wiejskie szamba mógł rozcieńczyć, co działce może zrobić dobrze. Optymistycznie na to patrzę, bo wczoraj to była załamka.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Marysiu dobrze, że woda już zeszła. Jak będzie taka potrzeba, to pamiętaj że moje rośliny są do Twojej dyspozycji, zresztą wśród nich jest wiele perełek, które dostałam właśnie od Ciebie. Trzymaj się, będzie dobrze.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu u mnie leje intensywnie teraz już są takie fale, ale ja na szczęście nie mam żadnej rzeki w pobliżu (to było kryterium przy kupnie domu). Woda jedynie stoi w polach, bo o drenażu tu nikt nie myśli, pola stoją odłogiem, z jednej strony sąsiad sieje i zrobił sam taki rów melioracyjny to woda tam płynie wartkim strumieniem. Mam nadzieję że będzie dobrze ;:4
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, zaglądam po dłuższej nieobecności, a u Ciebie przeszła powódź! Te zdjęcia są tragiczne. A teraz w dodatku milczysz i nie wiadomo, co się dzieje. Daj znać, czy już ogród doszedł do siebie.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Linetko Marysia pisała, że jedzie do sanatorium i może już niedługo wróci!
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam wszystkich odwiedzających, ale z powodu różnych zawirowań życiowych długo mnie nie było. W przyszłym roku czeka nas przeprowadzka "bliżej dzieci" i co dla mnie najmniej miłe, likwidacja działki. Ale może gdzieś tam zacznę wszystko od początku.

Lidziu, Linetko powódź prawie nie zniszczyła roślin, niektóre nawet urosły dużo większe dzięki dobremu nawilżeniu. Najbardziej ucierpiały truskawki i poziomki.

Maseczko do sanatorium jadę od 14 sierpnia , do Lądka Zdroju.

Wrzucę trochę zaległych fotek na dowód, że powódź nie zaszkodziła roślinom.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazekObrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”