Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 2

Post »

oooooo...jakie wieści?! Ale super! Czyli jesteście o krok bliżej od zostania wieśniakami? :D Bardzo fajny pomysł z tym mieszkankiem zapasowym w pobliżu, chociaż mi się zdaje, że koniec konców to i tak wyladujecie w domu na wsi, z gumiakami, sianokosami, kurami i kozami :) Ale na teraz układ idealny, bedziesz mogła codziennie dogladac ogrodu, a potem w cywilizowanych warunkach odpoczywać. Bardzo gratuluję decyzji i czekam na szczegółową relację z przeprowadzki!
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu ;:196 Ja też gratuluję i trzymam kciuki aby wszystko poszło po Waszej myśli ;:108
Pozwodzenia ;:168
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Ewa,jakie super wieści ;:138 Czekam na wieści z ogródka.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ewa gratulacje ;:138 Nie chcę cię straszyć ale ja też z W-wy najpier wyprowadziłam się do mieszkania na obrzeżach a potem szybko budowa domu na wsi ;:306 ;:306 To jednak ciągnie...I jestem baaardzo zadowolona z tej decyzji, czego i Tobie życzę.
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Ewuś , podobnie jak wszyscy , gratuluję ;:196 Życie na wsi ma swoje plusy i na pewno ''będzie pani zadowolona'' ;:168
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Dziękuję wszystkim za życzenia i gratulacje! To podziękowanie zbiorowe - Aga, Basiu, Pat, Jolu, Ewo, Tereniu, Beato ;:196

Wróciłam dzisiaj do domu i tylko dzięki mojemu nadwornemu kierowcy i fotografowi zdążyliśmy przed deszczem...a przede wszystkim wyżej wymieniony zdążył zrobić sporo zdjęć swoim nowym aparatem...w związku z czym za chwilę mogę je zaprezentować. :)

Wcześniej napiszę jednak, że ogród na pierwszy rzut oka nieco mnie podłamał - wszystko zarośnięte trawą i chwastem i straszny - jak dla mnie - ogólny bałagan ;:oj wszędzie przysłowiowe już plastikowe wiadra i skrzynki, a na środku dumnie spiętrzone stare okna, które tak pozostały po niedawnej wymianie... Poza tym rośliny rozrosły się tak bardzo, że właściwie niektóre wymagają natychmiastowego przesadzenia :roll:a dolne gałęzie świerków powłaziły na będące przed nimi rabaty, no i też pozostaje podjąć decyzję - czy wykopywać rośliny, czy też podcinać gałęzie ? ;:oj
Jednak deszcz - a właściwie solidna burza z gradem - uratowały mnie przed dylematami, od czego zacząć :D więc odpuściłam i siedzę sobie w domu. A M pojechał do naszego (jeszcze) miejskiego mieszkania, bo zadzwonił przyszły nabywca z informacją o oberwaniu chmury i po kolejnej rozmowie z sąsiadem okazało się, że zostały zalane garaże w naszym budynku, a niewykluczone, że również piwnice...trzeba więc to sprawdzić i usunąć ewentualne szkody.

A teraz parę zdjęć...mam nadzieję, że dobrze wybranych i bez bijących po oczach ozdobników...znaczy wiader i takich tam... :D

Widoczki ogólne

Obrazek

Obrazek

Nowa rabata różana w całej okazałości

Obrazek

To, co kwitnie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

...lub rozkwitnie za chwilę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I jeszcze kolorowe "samo z siebie" :D

Obrazek

Obrazek
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Hipopotam74
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 sty 2013, o 10:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jestem zaszczycony - i oczywiście do usług ;:173
Nadworny fotograf Gajowej
Awatar użytkownika
Smoczyczka
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 23 lut 2013, o 19:00

Post »

Bajeczne kolory wychodzą tym aparatem. Widziałam wszystkie zdjęcia i podziwiam za dokonanie selekcji, bo to nie było łatwe. Fotograf zostawił sporo materiału ilustracyjnego ;:112
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Ewuniu, gratuluję ;:138 toż to u Ciebie prawdziwa rewolucja, tyle zmian i wszystkie po Twojej myśli, czyli udane. ;:215
Piękne fotki pokazałaś , rabatka różana obiecująca a piwonia to istny olbrzym ;:oj
Miłej przeprowadzki i dużo siły, bo czeka Cię ogrom pracy. ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Będę trzymać palce za powodzenie planów :D
Rośliny jeszcze nieraz Cię zaskoczą-szczególnie chwasty :wink: Tymczasem na zdjęciach ich nie widać, to znaczy, ze tragedii nie ma :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Patrzę przez okno...leje...równo i rzęsiście :(
I już nawet nie myślę o tym, ze trzeba kosić, sprzątać na zewnątrz i wyrywać chwasty...z konieczności trzeba to odłożyć. Patrzę za to na rosnącą kałużę na różanej rabacie ;:oj
No cóż - pozostaje jakoś inaczej zagospodarować ten czas - pojechać do miasta, odebrać od stolarza zamówioną pokrywę na studnię, wreszcie zawieźć psa do weterynarza, posprzątać w domu...Pocieszam się jak Polyanna, że ten deszcz ma też swoje dobre strony :D
Miałam zamiar wreszcie wykopać kwiatki w celu zawiezienia do Sulejowa, no bo jak to tak...z pustymi rękami? Może do piątku przestanie padać choć na godzinę???

Smoku i Hipku ;:196
Stasiu - dziękuję! Moje rabatki są zarośnięte w dużej ilości roślinkami od Ciebie :D
Ewa...bo fotograf miał przykazane, żeby nie fotografować miejsc zachwaszczonych :;230
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewuniu :wit :wit U mnie też równo i rzęsiście leje , ale wczoraj był grad , aż się boję jechać zobaczyć co tam słychać .
U Ciebie pięknie wszystko kwitnie ale mnie rzuciła na kolana ta rabatka ;kolorowa sama z siebie " śliczna ;:215
pozdrawiam cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Ewuniu-masz wszystko tak zadbane,odchwaszczone,kwitnące,śliczne i różnorodne.Czasami jakiś gadżet ogrodowy się przewinie dla uroku.Super ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”