SEZON różany 2008
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A dziś prezentuje:
NN
Fredensborg
Graham Thomas w towarzystwie Westerland
Graham Thomas
Sutters Gold
Abraham Darby
Piccadilly
NN
Fredensborg
Graham Thomas w towarzystwie Westerland
Graham Thomas
Sutters Gold
Abraham Darby
Piccadilly
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Eden rose 85
No właśnie ! To ONA - moje różane marzenie...
Masz ją bezpośrednio z Francji?
Słyszałam, że bywa w Polsce w marketach albo na jakichś wystawach, ale jeszcze nie spotkałam
Masz ją bezpośrednio z Francji?
Słyszałam, że bywa w Polsce w marketach albo na jakichś wystawach, ale jeszcze nie spotkałam
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam Eden Rose 85 - kremowo różowa,bardzo wolno rozwija pąki, co dobrze wróży, że może dłużej się kwiaty utrzymują - taką mam przynajmniej nadzieję. Dzisiaj rano zrobiłam fotkę, ale nie widzę, żeby cokolwiek od wczorajszego popołudnia rozchyliła płatki. Zaczekam do wieczora, może będzie jeszcze bardziej rozwinięta, to wtedy wkleję zdjęcia. Jest śliczna nawet w pąku i na dodatek ma dużo tych pąków. Jak zamawiałam telefonicznie w maju, to Pani odbierająca zamówienie sama mi ją poleciła, więc kupiłam i bardzo się cieszę z tego zakupu Teraz potrzebuję jakiejś angielki, która nadaje się na soliterek w bukszpanowej obwódce. Właśnie przeszukuję stronę David'a Austin'a celem dokonania wyboru.
Mam 'Eden Rose 85'. Posadzona została wiosną 2007, niestety w zeszłym roku nie zakwitła i ja cały czas nie miałam pewności, czy to rzeczywiście jest 'Eden Rose 85'. Ale w tym roku zakwitła i to, co zobaczyłam, było nadzwyczajne! Przepiękna róża, teraz jest to moja ulubiona róża. Cudo! Zdjecia wkleję później.