Mój kącik storczykowy :)
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kącik storczykowy :)
Też tak myślę.. pudło było w ogóle rozerwane, kurier twierdził, że takie dostał od sprzedawcy z racji, ze to roślina (chyba miała w ten sposób oddychać) a efekt jest taki, że najmłodszy pęd, który nie był podpięty akurat znajdował się w tym miejscu i teraz stoi złamany Rozumiem tez gdyby kwiaty po prostu u mnie zaczęły opadać, bo to normalne po podróży, ale one już przyszły takie wytargane, albo nie miały warżki, bo urwana, albo płatków im brakowało..w związku z tym musiało nim chyba mocno telepotać. No ale już dość marudzenia Pogodziłam się, że nie jest taki o jakim marzyłam, ale liczę na to, że następne kwitnienie miło mnie zaskoczy, bo kwiatuszki będą zdrowe, z płatkami, z warżkami i noskami Wtedy będzie co fotografować ;) Już teraz gdy rozwinęło się troszkę nowym pączków, wygląda dużo ładniej bo przynajmniej widać, ze na pędzie są kwiatki a nie jakieś strzępki ;)
Ania, widziała te białe phal. z pomarańczową warżką na al... Jeden przypomina Mini Marka, któremu zmyto kropeczki z buźki. Jest śliczny.
Natomiast ten z większymi kwiatkami ma złamany najmłodszy listek, chyba...
Natomiast ten z większymi kwiatkami ma złamany najmłodszy listek, chyba...
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- Dufin
Janeczko tez je widziałam ;) Ten drobniejszy jest cudny, ale póki co nie mogę sobie na zadnego pozwolić, bo szykuje mi się dużo wydatków Może jeszcze kiedyś będzie okazja
- Dufin
Boże, własnie obejrzałam filmik na YT, że u mnie w mieście była trąba powietrzna a moje Dendrobium biedne na balkonie
Aniu, mam nadzieję, że żadnych strat po tej trąbie nie zanotowałaś.
Z pozdrowieniami - Janka
- Dufin
Szamanka dziękuję
Janeczko pojęcia nie mam, bo nie ma mnie w domu Swoją drogą, chyba, źle nie było, skoro z domu nikt nie dzwonił a dowiaduję się z internetu
Janeczko pojęcia nie mam, bo nie ma mnie w domu Swoją drogą, chyba, źle nie było, skoro z domu nikt nie dzwonił a dowiaduję się z internetu
Wyślij na balkon zwiadowcę
Z pozdrowieniami - Janka
Widzę, że nie tylko ja zachwycam się tym białym z pomarańczową warżką... Mam nadzieję, że roślinka jest cała po tej wichurze...
Pozdrawiam,
Marta
Marta
Aniu Biedna mama
- Dufin
A przez tą pogodę mój higrometr szaleje mam nadzieję z korzyścią dla storczyków
Przy okazji zrobiłam mała sesję bordowemu, bo rozwinął kilka pączków, więc wreszcie było co fotografować a nie tylko jeden i ten sam nieuszkodzony kwiatek Nie umiem na zdjęciach oddać jego koloru, jest to taki ciemny ciemny bordo ;)
Przy okazji zrobiłam mała sesję bordowemu, bo rozwinął kilka pączków, więc wreszcie było co fotografować a nie tylko jeden i ten sam nieuszkodzony kwiatek Nie umiem na zdjęciach oddać jego koloru, jest to taki ciemny ciemny bordo ;)
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32