Ogródek AGNESS
Re: Ogródek AGNESS
ŚLICZNA TĘCZA
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga..... tęcza jest zapowiedzią ładnej pogody... czego Ci życzę podczas ogromu prac ogrodowych.
Trzymam kciuki za wszystkie pomysły , ale i tak wiem ,że po zmianach będzie jeszcze piękniej.
Trzymam kciuki za wszystkie pomysły , ale i tak wiem ,że po zmianach będzie jeszcze piękniej.
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aguś a mogłabyś mi napisać po co te tabletki nadmanganianu do clemków?
Roboty w toku to Ty jesteś pewnie padnięta ale i szczęśliwa
Trzymam kciukasy za rychłe, zadowalajace ukończenie
Ależ Ci się zbiegło tych radości, przeróbka i możliwość zakupu nowych roślin i skrzynki. Teraz tylko praca, praca i podziwianie efektu
U mnie też pojawiły się skrzynki
Roboty w toku to Ty jesteś pewnie padnięta ale i szczęśliwa
Trzymam kciukasy za rychłe, zadowalajace ukończenie
Ależ Ci się zbiegło tych radości, przeróbka i możliwość zakupu nowych roślin i skrzynki. Teraz tylko praca, praca i podziwianie efektu
U mnie też pojawiły się skrzynki
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Roślinki w twoim ogrodzie mają się dobrze, chyba masz żyzną glebę. Wszystkie wydają się takie rozrośnięte, dorodne, zdrowe... Piękne
Agnieszka, podwójna tęcza wygląda zjawiskowo - oby była zwiastunem poprawy pogody, bo te ciągłe deszcze już mnie dobijają...
Trzymam kciuki za tworzenie nowej rabaty! Założenia są świetne, energia i zaangażowanie takoż, zatem tylko sadzić!
Buziaki,
A
Trzymam kciuki za tworzenie nowej rabaty! Założenia są świetne, energia i zaangażowanie takoż, zatem tylko sadzić!
Buziaki,
A
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko za delospermy na razie dziękuję może kiedyś ładnie się uśmiechnę jak będę robiła drobne zmiany na skalniaku. Na razie nie mam gdzie cokolwiek wcisnąć...
Dziś postaram się cyknąć troszkę fotek z prac nad rabatą
Agatko na razie skrzynie tylko 2, ale i tak bardzo się cieszę, bo już bardzo miałam na nie ochotę a obwiałam się, ze nie będzie ich wcale w tym roku..... zamówione u stolarza nie wiem czy w ogóle zobaczą światło dzienne
Dziś posadzę roślinki, efektów spektakularnych jeszcze nie będzie, bo sadzonki maluszki i muszą się rozrosnąć....ale jak już będą posadzone to pójdzie biegusiem
Martusiu my wczoraj całą rodzinę wylegliśmy na taras i podziwialiśmy..... były naprawdę prześliczne
Ewuniu cieszę się, ze jesteś
Ja teraz już mam problemy z kupnem kory, tartak zlikwidowany a duże ilości w sklepie to ogromne koszta..... więc będę kombinowała z wyścieleniem nowej rabaty...... na spód, bezpośrednio na ziemię pójdzie skoszona podsuszona trawa grubą warstwą, a na wierzch kupię 10-12 worków kory i pokryję nią trawę...... będzie ładnie wyglądało i jednocześnie ograniczę koszta
U mnie teraz już będą wyścielone wszystkie rabaty, właśnie ze względów na to wieczne pielenie
Duszyczko faktycznie była niesamowicie piękna.....i tak niesamowicie intensywne kolorki miała . Podziwialiśmy całą rodzinką
Majeczko mam nadzieję, ze taka wróżba z tęczy się sprawdzi Ranek jest faktycznie słoneczny i piękny..... obrobię się troszkę w doku i biegnę do ogródka
Dziękuję Ci że we mnie wierzysz Mam nadzieję, ze rabatka wyjdzie taka jak bym chciała
Ilonko podobno tabletki nadmanganianu wspaniale chronią clematisy przed grzybowymi chorobami, przed okropnym uwiądem, który z dnia na dzień potrafi zniszczyć piękny krzaczek...... Dobrze też dorzucić kilka ząbków czosnku..... tzn powbijać w okolice korzeni....
Pracy teraz mam faktycznie mnóstwo....ale uwielbiam takie zajęcie.....praca twórcza, to zupełnie co innego niż żmudne plewienie
Ciekawa jestem bardzo Twoich skrzyń.....zaraz biegnę zobaczyć co Ciebie
Izuś gleba u mnie niestety nie należy do najlepszych..... to piaseczek..... ale roślinki rosną już wiele lat, na bieżąco się uzdatnia a i rozkładająca sie ściółka wspaniale odżywia glebę. Więc roślinki, mimo, ze baaaardzo skąpo nawożone wspaniale sobie radzą
Aguniu mam nadzieję, że faktycznie wróżba z tęczą się spełni..... jak na razie jest piękny cieplutki i słoneczny ranek
Za chwilę tylko troszkę obrobię się w domku, biegnę to do ogródka kontynuować pracę
Cieszę się, że moje plany dotyczące rabatki podobają Ci się i dziękuję za słowa wsparcia
Dziś postaram się cyknąć troszkę fotek z prac nad rabatą
Agatko na razie skrzynie tylko 2, ale i tak bardzo się cieszę, bo już bardzo miałam na nie ochotę a obwiałam się, ze nie będzie ich wcale w tym roku..... zamówione u stolarza nie wiem czy w ogóle zobaczą światło dzienne
Dziś posadzę roślinki, efektów spektakularnych jeszcze nie będzie, bo sadzonki maluszki i muszą się rozrosnąć....ale jak już będą posadzone to pójdzie biegusiem
Martusiu my wczoraj całą rodzinę wylegliśmy na taras i podziwialiśmy..... były naprawdę prześliczne
Ewuniu cieszę się, ze jesteś
Ja teraz już mam problemy z kupnem kory, tartak zlikwidowany a duże ilości w sklepie to ogromne koszta..... więc będę kombinowała z wyścieleniem nowej rabaty...... na spód, bezpośrednio na ziemię pójdzie skoszona podsuszona trawa grubą warstwą, a na wierzch kupię 10-12 worków kory i pokryję nią trawę...... będzie ładnie wyglądało i jednocześnie ograniczę koszta
U mnie teraz już będą wyścielone wszystkie rabaty, właśnie ze względów na to wieczne pielenie
Duszyczko faktycznie była niesamowicie piękna.....i tak niesamowicie intensywne kolorki miała . Podziwialiśmy całą rodzinką
Majeczko mam nadzieję, ze taka wróżba z tęczy się sprawdzi Ranek jest faktycznie słoneczny i piękny..... obrobię się troszkę w doku i biegnę do ogródka
Dziękuję Ci że we mnie wierzysz Mam nadzieję, ze rabatka wyjdzie taka jak bym chciała
Ilonko podobno tabletki nadmanganianu wspaniale chronią clematisy przed grzybowymi chorobami, przed okropnym uwiądem, który z dnia na dzień potrafi zniszczyć piękny krzaczek...... Dobrze też dorzucić kilka ząbków czosnku..... tzn powbijać w okolice korzeni....
Pracy teraz mam faktycznie mnóstwo....ale uwielbiam takie zajęcie.....praca twórcza, to zupełnie co innego niż żmudne plewienie
Ciekawa jestem bardzo Twoich skrzyń.....zaraz biegnę zobaczyć co Ciebie
Izuś gleba u mnie niestety nie należy do najlepszych..... to piaseczek..... ale roślinki rosną już wiele lat, na bieżąco się uzdatnia a i rozkładająca sie ściółka wspaniale odżywia glebę. Więc roślinki, mimo, ze baaaardzo skąpo nawożone wspaniale sobie radzą
Aguniu mam nadzieję, że faktycznie wróżba z tęczą się spełni..... jak na razie jest piękny cieplutki i słoneczny ranek
Za chwilę tylko troszkę obrobię się w domku, biegnę to do ogródka kontynuować pracę
Cieszę się, że moje plany dotyczące rabatki podobają Ci się i dziękuję za słowa wsparcia
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Spóźniona jak zwykle, ale jestem i ja
Widzę że i u ciebie zmiany się robią Ciekawa jestem bardzo, bardzo
Kibicuje i trzymam kciuki !
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jak ja marzę o takiej tęczy
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Ja też tesknie za takimi widoczkami. Niechże już zaświeci w koncu to słońce. Zima trzymała do kwietnia, a w maju już się rozpadało. Na palcach mozna policzyć słoneczne dni w naszej okolicy. Ciągle tylko ulewy, grady, podtopienia, zalewiska ech...
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aguś doturlałaś się po tej ciężkiej pracy do domu?
Żyjesz
Żyjesz
Pozdrawiam - Ilona
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
U mnie jak u Marysi i Mariolu o tęczy mogę sobie pomarzyć albo ją sobie u Ciebie pooglądać,
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Zazdroszczę Ci że mogłaś porobić w ogródku bo u mnie zimno mokro Jeszcze nie mam zrobione i nie ma jak Tęcz cudowna a Ty pewnie padnięta po takiej pracy ale jak zadowolona to
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
O kurczaki... dziesiąta strona tak pięknego ogrodu...a ja nic nie wiedziałam !!!
Jestem także bardzo ciekawa przeorganizowanej rabaty
Muszę także wypróbować sposób na uwiąd z nadmanganianem
I powiedz Aguś gdzie te chwasty. ..no miałaś posadzić choć ze dwa...
Jestem także bardzo ciekawa przeorganizowanej rabaty
Muszę także wypróbować sposób na uwiąd z nadmanganianem
I powiedz Aguś gdzie te chwasty. ..no miałaś posadzić choć ze dwa...
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;