Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dusza001
200p
200p
Od: 6 lis 2012, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

;:138 ŚLICZNA TĘCZA
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aga..... tęcza jest zapowiedzią ładnej pogody... czego Ci życzę podczas ogromu prac ogrodowych. :tan :tan :tan
Trzymam kciuki za wszystkie pomysły :D , ale i tak wiem ,że po zmianach będzie jeszcze piękniej. ;:168
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Aguś a mogłabyś mi napisać po co te tabletki nadmanganianu do clemków?
Roboty w toku to Ty jesteś pewnie padnięta ale i szczęśliwa :D
Trzymam kciukasy za rychłe, zadowalajace ukończenie
Ależ Ci się zbiegło tych radości, przeróbka i możliwość zakupu nowych roślin i skrzynki. Teraz tylko praca, praca i podziwianie efektu
U mnie też pojawiły się skrzynki :wink:
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Roślinki w twoim ogrodzie mają się dobrze, chyba masz żyzną glebę. Wszystkie wydają się takie rozrośnięte, dorodne, zdrowe... Piękne :)
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszka, podwójna tęcza wygląda zjawiskowo - oby była zwiastunem poprawy pogody, bo te ciągłe deszcze już mnie dobijają...
Trzymam kciuki za tworzenie nowej rabaty! Założenia są świetne, energia i zaangażowanie takoż, zatem tylko sadzić! :)
Buziaki,
A
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iwonko za delospermy na razie dziękuję ;:196 może kiedyś ładnie się uśmiechnę jak będę robiła drobne zmiany na skalniaku. Na razie nie mam gdzie cokolwiek wcisnąć...
Dziś postaram się cyknąć troszkę fotek z prac nad rabatą

Agatko na razie skrzynie tylko 2, ale i tak bardzo się cieszę, bo już bardzo miałam na nie ochotę a obwiałam się, ze nie będzie ich wcale w tym roku..... zamówione u stolarza nie wiem czy w ogóle zobaczą światło dzienne :roll:
Dziś posadzę roślinki, efektów spektakularnych jeszcze nie będzie, bo sadzonki maluszki i muszą się rozrosnąć....ale jak już będą posadzone to pójdzie biegusiem :lol:

Martusiu my wczoraj całą rodzinę wylegliśmy na taras i podziwialiśmy..... były naprawdę prześliczne :D

Ewuniu cieszę się, ze jesteś ;:196
Ja teraz już mam problemy z kupnem kory, tartak zlikwidowany a duże ilości w sklepie to ogromne koszta..... więc będę kombinowała z wyścieleniem nowej rabaty...... na spód, bezpośrednio na ziemię pójdzie skoszona podsuszona trawa grubą warstwą, a na wierzch kupię 10-12 worków kory i pokryję nią trawę...... będzie ładnie wyglądało i jednocześnie ograniczę koszta :D
U mnie teraz już będą wyścielone wszystkie rabaty, właśnie ze względów na to wieczne pielenie :roll:

Duszyczko faktycznie była niesamowicie piękna.....i tak niesamowicie intensywne kolorki miała . Podziwialiśmy całą rodzinką :D

Majeczko mam nadzieję, ze taka wróżba z tęczy się sprawdzi :D Ranek jest faktycznie słoneczny i piękny..... obrobię się troszkę w doku i biegnę do ogródka :D
Dziękuję Ci że we mnie wierzysz ;:196 Mam nadzieję, ze rabatka wyjdzie taka jak bym chciała :D

Ilonko podobno tabletki nadmanganianu wspaniale chronią clematisy przed grzybowymi chorobami, przed okropnym uwiądem, który z dnia na dzień potrafi zniszczyć piękny krzaczek...... Dobrze też dorzucić kilka ząbków czosnku..... tzn powbijać w okolice korzeni....
Pracy teraz mam faktycznie mnóstwo....ale uwielbiam takie zajęcie.....praca twórcza, to zupełnie co innego niż żmudne plewienie 8-) :lol:
Ciekawa jestem bardzo Twoich skrzyń.....zaraz biegnę zobaczyć co Ciebie ;:196

Izuś gleba u mnie niestety nie należy do najlepszych..... to piaseczek..... ale roślinki rosną już wiele lat, na bieżąco się uzdatnia a i rozkładająca sie ściółka wspaniale odżywia glebę. Więc roślinki, mimo, ze baaaardzo skąpo nawożone wspaniale sobie radzą :D

Aguniu mam nadzieję, że faktycznie wróżba z tęczą się spełni..... jak na razie jest piękny cieplutki i słoneczny ranek :D
Za chwilę tylko troszkę obrobię się w domku, biegnę to do ogródka kontynuować pracę :D
Cieszę się, że moje plany dotyczące rabatki podobają Ci się i dziękuję za słowa wsparcia ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Spóźniona jak zwykle, ale jestem i ja :)
Widzę że i u ciebie zmiany się robią ;:oj Ciekawa jestem bardzo, bardzo :D
Kibicuje i trzymam kciuki !
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jak ja marzę o takiej tęczy :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ja też tesknie za takimi widoczkami. Niechże już zaświeci w koncu to słońce. Zima trzymała do kwietnia, a w maju już się rozpadało. Na palcach mozna policzyć słoneczne dni w naszej okolicy. Ciągle tylko ulewy, grady, podtopienia, zalewiska :( ech...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Aguś doturlałaś się po tej ciężkiej pracy do domu?
Żyjesz ;:196
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

U mnie jak u Marysi i Mariolu o tęczy mogę sobie pomarzyć albo ją sobie u Ciebie pooglądać, ;:196
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Zazdroszczę Ci że mogłaś porobić w ogródku bo u mnie zimno mokro ;:185 Jeszcze nie mam zrobione i nie ma jak ;:223 Tęcz cudowna a Ty pewnie padnięta po takiej pracy ale jak zadowolona to ;:333
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

O kurczaki... ;:oj dziesiąta strona tak pięknego ogrodu...a ja nic nie wiedziałam !!! :cry: ;:223
Jestem także bardzo ciekawa przeorganizowanej rabaty :roll:
Muszę także wypróbować sposób na uwiąd z nadmanganianem :shock:
I powiedz Aguś gdzie te chwasty. :!: :?: ..no miałaś posadzić choć ze dwa... :?
;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”