Migdałek trójklapowy-wymagania,pielęgnacja
- ZbigniewG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Migdałek trójklapowy
I taki jest finał
do jesieni jak zwykle odrośnie, w międzyczasie wytnę jeszcze najsłabsze i nadliczbowe gałązki plus opryski profilaktyczne przy okazji
do jesieni jak zwykle odrośnie, w międzyczasie wytnę jeszcze najsłabsze i nadliczbowe gałązki plus opryski profilaktyczne przy okazji
ZbigniewB chyba przytnę tak jak Ty. Rok temu przegapiłem - nie przyciąłem i na starych gałązkach nie zakwitł w ogóle. Później wrzucę zdjęcie.
Zbyszku a mozna jeszcze ciac migdalka? I powiedz mi jeszcze Ty tak kazdego roku przycinasz migdalka prawie do zera?
Zbyszku, ile lat ma Twój migdałek i czy zawsze go tak przycinałeś, czy tez może dopiero od niedawna?Ja mam migdałka od dwóch lat i zastanawiam się,czy też go tak nisko przyciąć jak Ty swojego? Póki co trochę się boję aż tak
- aleksmar
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 10 sie 2012, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czym opryskiwać migdałka? Mój ma się całkiem dobrze, choć czasem ma pozwijane pojedyncze listki - tak profilaktycznie czym go pryskać?
życie nie składa się z sumy oddechów ale z chwil, które zapierają dech w piersiach
-
- 100p
- Od: 26 paź 2011, o 12:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich
Mam migdałka w formie krzaczka pięknie sie rozrósł od zeszłego roku ale
W zeszłym roku zakwitł bardzo skromnie a w tym wcale
Co zrobiłam źle?
Mam migdałka w formie krzaczka pięknie sie rozrósł od zeszłego roku ale
W zeszłym roku zakwitł bardzo skromnie a w tym wcale
Co zrobiłam źle?
1.Kiedy było wykonane cięcie ?
a) może zbyt drastyczne
2.Zima - u mnie też albo coś nie kwitnie albo taka bida, że zal patrzeć .Poprzemrażane wszystko.
Paradoksalnie zima rok temu bardziej mrożna i było wszystko ok.A w tym roku co była śniegu dużo, mrozu mało, ale dłuuuuuuuuga i jest jak jest.
Przeciął bym go.Tak jakby zakwitł.
a) może zbyt drastyczne
2.Zima - u mnie też albo coś nie kwitnie albo taka bida, że zal patrzeć .Poprzemrażane wszystko.
Paradoksalnie zima rok temu bardziej mrożna i było wszystko ok.A w tym roku co była śniegu dużo, mrozu mało, ale dłuuuuuuuuga i jest jak jest.
Przeciął bym go.Tak jakby zakwitł.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
kawika sprawdź najpierw czy to co rośnie ma liście migdałka a nie ałyczy
Dziękuję za odpowiedź
Faktycznie zima była w tym roku ciężka i na dodatek w kwietniu przywaliło mrozem i śniegiem (mieszkam w górach)
może to ten powód
Przycięłam tak jakby kwitł i się później zastanawiałam czy dobrze zrobiłam
Poprzednie cięcie nie było drastyczne bo bałam się że przedobrzę
Zobaczymy co się będzie działo w przyszłym roku
Dziękuję
Migdałek ma 3 lata i pierwszego i drugiego roku miał różowe kwiatuszki typowe dla migdałka
Faktycznie zima była w tym roku ciężka i na dodatek w kwietniu przywaliło mrozem i śniegiem (mieszkam w górach)
może to ten powód
Przycięłam tak jakby kwitł i się później zastanawiałam czy dobrze zrobiłam
Poprzednie cięcie nie było drastyczne bo bałam się że przedobrzę
Zobaczymy co się będzie działo w przyszłym roku
Dziękuję
Migdałek ma 3 lata i pierwszego i drugiego roku miał różowe kwiatuszki typowe dla migdałka
Jeśli masz szczepiony, to pędy migdałka mogą przemarzać a wiosną rosną ałyczy (podkładki), to często spotykane zjawisko
Nie jest szczepiony ma formę krzaczka
zostaje mi czekać do przyszłego roku
zostaje mi czekać do przyszłego roku
kawika ależ ja cię nie zmuszam do sprawdzania jeśli jesteś pewna, że on nie jest szczepiony, czytam uważnie, wiem że masz krzew http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p2174449