Marpy kwiatki i rabatki cz.IV
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV
Parzydło wspaniałe Swoje dostałam trzy lata temu i na początku wydawało mi się, że ono zginie. W tym roku wreszcie przypomina roślinę, jaką znam z obrazków. Choć jestem pewna, że jeszcze musi posiedzieć, żeby dorównać Twojemu Posadziłam je obok jaśminowca-prędzej krzaczek przesadzę
Zimno po burzy się zrobiło. Minęła nas, ale chłód pozostał.
Zimno po burzy się zrobiło. Minęła nas, ale chłód pozostał.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewciumon - mam nadzieję,że powódź Ci nie zagrozi , aura frustrująca ostatnio - wszędzie.Miło mi,że zauważasz moje fotki
Marto - cieplej u mnie już było...ostatnio leje,pada,mży na przemian a słońca brak..Ale rośliny sobie na razie radzą ...cimicifuga to wcześniejsza odmiana atropurpurea jeszcze nie ma zamiaru kwitnąc bo na nią jeszcze czas . A roślinek troszkę przez lata się nazbierało . Dziękuję za odwiedziny!
Dorciu - u mnie dzisiaj jest dokładnie tak jak napisałaś ...i gadać się nie chce..
Parzydło moje Ewciu - ma ponad 30 lat i było dzielone x razy.. a ostatnie lata spędza przed działką bo na działce za dużo miejsca zajmowała .Przed laty była rarytasem ...
Miałam nadzieję na działkę bo miała być jednodniowa przerwa w opadach u mnie ale już prognoza się zmieniła...znowu powtórka z rozrywki..horror jakiś...
pozostaje parę zdjęć wrzucić.. coby humor sobie poprawić i jeszcze komuś..jakby ktoś chciał...
No i wyszło!!!
cdn..
Marto - cieplej u mnie już było...ostatnio leje,pada,mży na przemian a słońca brak..Ale rośliny sobie na razie radzą ...cimicifuga to wcześniejsza odmiana atropurpurea jeszcze nie ma zamiaru kwitnąc bo na nią jeszcze czas . A roślinek troszkę przez lata się nazbierało . Dziękuję za odwiedziny!
Dorciu - u mnie dzisiaj jest dokładnie tak jak napisałaś ...i gadać się nie chce..
Parzydło moje Ewciu - ma ponad 30 lat i było dzielone x razy.. a ostatnie lata spędza przed działką bo na działce za dużo miejsca zajmowała .Przed laty była rarytasem ...
Miałam nadzieję na działkę bo miała być jednodniowa przerwa w opadach u mnie ale już prognoza się zmieniła...znowu powtórka z rozrywki..horror jakiś...
pozostaje parę zdjęć wrzucić.. coby humor sobie poprawić i jeszcze komuś..jakby ktoś chciał...
No i wyszło!!!
cdn..
- marpa
Dzisiaj był piękny dzień ,słoneczny i ciepły bez opadów- poszalałam na działce ogrodniczo,nie wiadomo co najpierw robić ...szaleństwo chwastów..wiele innych zaplanowanych innowacyjnych robót ... nadal piękna pogoda i niebo bez jednej chmurki...oby tak dalej! Mój pomocnik już w miarę sprawny
i działamy ..we dwoje raźniej...i roboty ubywa!
pora na zdjęcia bo zaglądających było wielu więc coby nie zawieść następnych , przegryzając pierogami z kapustą /późny obiadek po działce/ kilka dzisiejszych ...zapraszam chętnych ...
pierwsze różyczki i u mnie się pokazały ale takie popularne,że nazw ze wstydu nie wymienię..ale niech tam... to hakuun / nie popularna/
piwonie
i róża jakaś nn
cd rano..
i działamy ..we dwoje raźniej...i roboty ubywa!
pora na zdjęcia bo zaglądających było wielu więc coby nie zawieść następnych , przegryzając pierogami z kapustą /późny obiadek po działce/ kilka dzisiejszych ...zapraszam chętnych ...
pierwsze różyczki i u mnie się pokazały ale takie popularne,że nazw ze wstydu nie wymienię..ale niech tam... to hakuun / nie popularna/
piwonie
i róża jakaś nn
cd rano..
Słoneczny i ciepły dzień, ale Ci zazdroszczę, u nas tylko deszcz, deszcz i deszcz ale przyjemnie popatrzeć na zdjęcia Twojego ogrodu
pozdrawiam Ela
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu serce mi zabiło mocniej na widok pięknych piwonii,ja na swoje muszę jeszcze poczekać
- marpa
Elu rzeczywiście wczoraj była miła przerwa w kilkudniowych i u mnie opadach , w nocy dziś też nie padało na razie szarówa...w prognozie deszcz..a może wytrzyma jak wczoraj..chciałabym.Dzięki za wizytę
Igiełko - witaj , dawno Ciebie nie było ta bylinka to chwast działkowy - kozłówka.A chwast bo się sieje bardzo ja już dawno z niej zrezygnowałam ale rośnie za miedzą...jak kwitnie to jest ładna ale później robi się brzydka nie mam miejsca na takie rośliny
Martuś - to rzeczywiście początek później kwitnących piwonii, wyobrażam sobie co Ty nam pokażesz bo w Twoim dużym ogrodzie zapewne ich trochę masz..nie to co u mnie..okrojone krzaczki bo miejsca brak,choć od dwóch lat przywróciłam je do łask w moim małym ogródku..i poświęcam im troszkę uwagi ...
hostom liście wycięłam po gradzie i znacznie się odchudziły
i dla cierpliwych - pięknotka
a CDN...
Igiełko - witaj , dawno Ciebie nie było ta bylinka to chwast działkowy - kozłówka.A chwast bo się sieje bardzo ja już dawno z niej zrezygnowałam ale rośnie za miedzą...jak kwitnie to jest ładna ale później robi się brzydka nie mam miejsca na takie rośliny
Martuś - to rzeczywiście początek później kwitnących piwonii, wyobrażam sobie co Ty nam pokażesz bo w Twoim dużym ogrodzie zapewne ich trochę masz..nie to co u mnie..okrojone krzaczki bo miejsca brak,choć od dwóch lat przywróciłam je do łask w moim małym ogródku..i poświęcam im troszkę uwagi ...
hostom liście wycięłam po gradzie i znacznie się odchudziły
i dla cierpliwych - pięknotka
a CDN...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Takie chude hosty to ja mam po trzech latach uprawy Piwonie piękne, szczególnie ta ostatnia. Jak zwykle świetne zdjęcia, a i humor jakby trochę lepszy niż ostatnio Co ta pogoda robi z człowiekiem...Wczoraj nie padało, choć było dość chłodno. Jednak pieliło się doskonale, nic nie przeszkadzało poza bólem w plecach Spadło dopiero w nocy, a i to niedużo.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Zakochałam się , zakochałam w tej piwonii ostatniej czy to Temple
- marpa
Ewciumaj - moje niektóre hosty nieco starsze , przez lata ich przybywało a teraz już zastopowałam i nowych nie kupuję ...co mam to mam i starczy .Potrzebują sporo miejsca jak są maluchy to jeszcze się mieszczą wszędzie a później bywają kłopotliwe . Nawet nazwy mi się wymieszały i niewiele potrafię nazwać .Kiedyś podobały mi się całe rabaty hostowe i tak u siebie zrobiłam i miałam 3 rabaty. Teraz powoli zmieniła mi się koncepcja...i odchodzę od tej zasady. Wolę mieszać je z innymi roślinami.
Ewciu w - nie znam nazwy tej piwonii , dostałam kawałek od znajomej działkowiczki , też mi się podoba i bardzo ja lubię.
Dzisiaj był piękny słoneczny ciepły dzień można było wiele pożytecznych rzeczy zrobić to 2 -gi dzień był bez deszczu, chociaż przed chwilką popadało trochę przeszła delikatna burza , straszono gradem..może już na tym się ta burza skończy ot, kilka grzmotów i trochę deszczu - na szczęście.Mam nadzieję,że się nie wróci...i na tym się skończy...
pierwsze różyczki zakwitają
cdn...rano
Ewciu w - nie znam nazwy tej piwonii , dostałam kawałek od znajomej działkowiczki , też mi się podoba i bardzo ja lubię.
Dzisiaj był piękny słoneczny ciepły dzień można było wiele pożytecznych rzeczy zrobić to 2 -gi dzień był bez deszczu, chociaż przed chwilką popadało trochę przeszła delikatna burza , straszono gradem..może już na tym się ta burza skończy ot, kilka grzmotów i trochę deszczu - na szczęście.Mam nadzieję,że się nie wróci...i na tym się skończy...
pierwsze różyczki zakwitają
cdn...rano
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu hosty mimo gradu nadal pięknie wyglądają, na szczęście nie zostały całkowicie poszarpane...... Begonia cudo, bardzo je lubię i sadzę, mimo, ze u mnie troszkę za ostre dla nich słońce i przypalają się listeczki....
Piwonie cudo.....a ta biała to już całkiem zjawiskowa
Piwonie cudo.....a ta biała to już całkiem zjawiskowa
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maryniu piękne te Twoje hostki
Róże i piwonie cuuudne,i jak dużo Ci już kwitnie
Róże i piwonie cuuudne,i jak dużo Ci już kwitnie