Działeczka Ewy W cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działeczka Ewy W cz.3

Post »

Lubię zakupy na takich targach, przynajmniej widać co się kupuje no i te emocje ;:oj
Świerk najciekawiej będzie się prezentował doprowadzony do pionu,ale to kwestia wyboru .
Ewo bardzo ładnie kwitną azalie wielkokwiatowe na skarpie, jak się rozrosną będziesz miała rajski widok ;:108
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to teraz się tłumacz ;:224 Gdzie jest paproć,którą dostałaś ode mnie w Sulejowie? ;:224 Przeszłam wszystkie rabaty i jej nie znalazłam ;:185
Miłość do żarnowców stłumiłam w sobie,nie stać mnie na jednoroczne krzewy ;:185 Może ty będziesz miała szczęście!U mnie tylko żółty zdaje egzamin.Dużo masz azalii i rhododendronów i jakie piękne,oby ci jakieś choróbsko się nie wdało,jak do tego starszego :evil: Powojniki i owoce Goi kupowałyśmy pewnie w tym samym sklepie,poznaje po różowych doniczkach :D Nie wiesz kiedy spodziewać się owocowania Goi?Gdzie go posadziłaś?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Gabrysiu.... nigdy więcej zakupów internetowych ;:222
Aniu to dobrze , że otrzymałas ładne roślinki , może "awanturkę" jaką z Renią zrobiłyśmy trochę pomogła taka mam nadzieję :wink:
Beatko=Juni na patyku aby stał / jak radzi Ewka-Bina/ ;:306 ;:306
E=babciu dzięki
Ewciu Bino wg zaleceń .. a będzie stał? ;:306
Beatko-Anastazja mam nadzieję, że te azalie będą tworzyły niezłą kompozycję gdy się rozrosną muszę jeszcze dokupić biały rh dla rozjaśnienia trochę tego żaru :)
Mirko paproć ma się dobrze :lol: tylko jej nie wstawiłam muszę zrobić nowe fotki ;:215
Nie mogę spać.....ptaszki chyba też bo ćwierkają bardzo głośno :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewa dobrze, że mnie zachęciłaś do przeczytania bo nie byłam powiadamiana u mnie stale leje a i prądu ma nie być więc rano zamiast do obowiązków gospodarczych po FO chodzę i dobrze bo ładnie u Ciebie wreszcie zdjęcie zbocza. Mam nadzieję że Ci te rodki pod wpływem opadów nie zjadą. Boże jak u mnie mokro i całą noc leje a rano tak intensywnie że aż mnie łeb zabolał.
Jeżdżąc do Krakowa mniej a le do Wrocławia możesz robić za zaopatrzeniowca :;230 :;230 tylko przyczepkę załatw. ;:306
Nie wykluczone że się na coś skusze, bo lubię krzewy stale mam mało berberysów. Dzisiaj mam dostawę z Bergenii (prezentową) i wcale się nie cieszą bo nie zamówiłam ryżu tylko rośliny do gruntu stałego. A u Ciebie już się wylało?
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Ewuniu ja jeszcze wrócę do Twojego kwaściora.Ja u siebie dzisiaj zauważyłam takiego samego i to między różami. ;:oj Nic tam brzydkiego nie sadziłam :D Jest to na pewno jakaś roślina ze szkółki,ale co to? ;:88 Zakwitnie to zobaczymy,albo wyrzucimy :;230
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

zielone zakupy to teraz jedyna przyjemność jaką odczuwam od dłuzszego czasu ;:306

Ciekawe jak posadzisz tego świerka? Z patyczkiem, na stojąco ,czy bez patyka wtedy będzie się płożył?

Sadz z patykiem ,żeby stał ;:306 ;:306 ;:306

----------------------------------------------------------------------------------------------------
jak będzie stał z patykiem to żadna przyjemność,trzeba czekać aż zesztywnieje :;230

A wszystko przez ten deszcz!
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Ewcia napisz kiedy ten targ u Ciebie :heja to kredyt załatwiam i jadę z przyczepką ;:306 tyle dobroci i tak blisko a my w necie kupujemy ;:14 świerk ;:215
Oj ten świerczek jest biedny ;:306 patyk potrzebny bo młody :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja jestem za patykiem, bo bez niego się robi przygarbiony mnich, a tak jest panna w sukni z trenem.
Obrazek

Sorki za własne zdjecie, ale to na poparcie mojej tezy. (Teraz przyrosty tak się wybijają na I plan, że wydaje się, że reszta jest łysa.)
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu może z tym ryżem nie głupi pomysł ;:306 leje i leje a ja mam działkę w najnizszym miejscu to może faktycznie wszystko pływa. Nie byłam tam dawno to nie wiem, będzie jutro przerwa w opadach to skoczę na rowerku.

Ewciu-pipo wyrzuciłam już roslinkę a mogłam zapytać Halinkę-Eukomis bo ona dużo roslin mi przywiozła i posadziła ;:223

Beatko no, no już naprawdę nie wiem o czym myślisz ;:170

Marysiu-Mar przyjeżdżaj z przyczepką ;:138 może zrobimy rajd po kraju od zamówienia do zamówienia :;230

Aniu masz Inversa i nie pokazywałaś???? jest piękny ;:oj

Mojego pociągnę przy podpórce bo chcę aby SZYBKO WYDAWAŁ SIĘ DUŻY ;:224
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Nie mam jak nacieszyć się ogrodem z powodu tej głupiej, podłej pogody. Nawet nie zauważę kiedy coś zakwitnie i przeminie :cry:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Ewus ja mam w ogrodzie wenecję tylko łodzią mogę płynąć. Kwiaty sie rozwijają ale w same liście pogoda ochyda.do zobaczenia jutro.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Ewcia ja też z powodu tej pogody, nie mam ochoty na fotografowanie, ;:202
a nawet przeoczyłam kwitnienie paru roślin :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pogoda wszystkich dołuje. U nas dzisiaj łaskawie nie spadła kropla deszczu, ale na weekend znowu zapowiadają jakieś szaleństwa pogodowe.
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit a u mnie dziś pięknie , słonecznie ,cały dzień ,jak bum-cyk-cyk ,nie kłamę ;:306
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”