Powojniki do cienia i półcienia
Re: powojniki do półcienia
Zgadzam się - lepiej dać im szansę porządnego ukorzenienia się do zimy - większa szansa, że nie przemarzną....
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: powojniki do półcienia
Dzięki wszystkim za rady.
Miejsca gdzie będzie rósł jest niewiele więc pędy ok 1m będą ok. Postaram się jak najszybciej go kupić.
Miejsca gdzie będzie rósł jest niewiele więc pędy ok 1m będą ok. Postaram się jak najszybciej go kupić.
Pozdrawiam. Sławka
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Który z nich do cienia?
Pytanie jak w temacie - który będzie lepiej sobie radził: Rouge Cardinal czy Mazowsze?. Te akurat dwa powojniki bardzo mi się podobają i były dostępne w szkółce, do której się wybierałam. Miejsce dla powojnika mam akurat w cieniu, wiedzę o tych roślinach - bardzo niewielką. Na stronach piszą różne rzeczy, ale wiesz, jak to jest, nikt nie doradzi lepiej, niż działkowicz z doświadczeniem. Po to chyba powstały fora tematyczne, żeby nie trzeba było czytać na 'bezosobowych' stronach.
Nie oczekiwałam też, że ktoś ma akurat te dwa. Ale na pewno ktoś ma jeden, a ktoś inny drugi - i mogliby się podzielić doświadczeniami typu: 'Ten a ten' w cieniu będzie blady, lepiej go nie sadź.
No, nieważne. Nie kupiłam, bo nie wiedziałam, nie ma tematu.
Nie oczekiwałam też, że ktoś ma akurat te dwa. Ale na pewno ktoś ma jeden, a ktoś inny drugi - i mogliby się podzielić doświadczeniami typu: 'Ten a ten' w cieniu będzie blady, lepiej go nie sadź.
No, nieważne. Nie kupiłam, bo nie wiedziałam, nie ma tematu.
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 maja 2012, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Który z nich do cienia?
Wybacz, ale trochę wcześniej Leszek udzielił częściowej odpowiedzi na Twoje pytanie:
lesioc pisze:Wg moich obserwacji
* Rouge Cardinal - jak najbardziej się nadaje, pieknie kwitnie wysadzony w cieniu.
* Multi Blue - u mnie bardzo słabo zniósł przesadzenie, ale teoretycznie również powinen się nadawać
* President - to w zasadzie to samo co Multi blue (Multi blue jest sportem The President)
* Jan Paweł - zdecydowanie lepiej rośnie i prezentuje się na słonecznych ciepłych miejscach (w cieniu prawdopodbnie wyjdzie bardziej "kompaktowy")
* Dorothy Watson - nie znam niestety
Pozdrawiam,
Małgorzata
Małgorzata