Mój ogród...Ann-ka72

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród...Ann-ka72

Post »

na to wszystko trzeba lat, to wasze ogrody są dopracowane, mój potrzebuje jeszcze wiele uwagi.
Kokietujesz :wink: Cudny masz ogród.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Justynko - raj na ziemi to będzie kiedyś... na razie pokazuję te miejsca, które są w miarę zrobione.Mam kilka których nie mogę przeskoczyć i czekają na jakieś natchnienie,pomysł. Ale jesteś bardzo miła więc rozgość się, zapraszam kiedy będziesz miała wolną chwilę.

Norbitko - nie wiem,czy kokietuję.... są zakątki w moim ogrodzie ,które lubię, a są też takie od których odwracam wzrok. Znam swoje słabe strony "ogrodowe'', i tak jak prawie każdy z Forumowiczów ciągle bym coś zmieniała i poprawiała, tylko czasu brakuje i kilku inspiracji.

;:3
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Smutny będzie czas dla ogrodnika kiedy powie: już jest idealnie u mnie :D
Bo tak tylko chodzić i podziwiać....

co to za roślinka?

Obrazek
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Pięknie :) wszystko tak cudnie zaprojektowane i jak idealnie :)
Jagusia o ile się nie mylę to rdest :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, i u mnie z czasem krucho... tak z doskoku zaglądam na FO, i staram się co jakiś czas choć parę fotek wrzucić .
Pozdrawiam :D
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Jagusia, masz rację-nie może być wszystko zrobione do końca, taka chwila raczej u nikogo nie nadejdzie, bo ciągle coś trzeba będzie robić :) chociażby wypielić, bo krzewiki mogą słabo rosnąć,ale zielsko zawsze da radę... ja też w zasadzie np. na skalniaku zakończyłam prace,ale czasem posadzę jakiś nowy nabytek, coś przeniosę...niewielkie zmiany ale -są ;:173 Przy płocie też w sumie zakończone...ale zaczęłam formować jałowce, bo za bardzo się zaczęły rozrastać. nie mogę pozwolić, żeby zrobił się busz... i tak azalie są już poszkodowane... Jagusia, ta roślinka to rdest wężownik, Celinka zgadła ;:138

Celinko-miło mi że wpadłaś z wizytą :wit Tzw. projekt powstał w ciągu kilku lat i pewnie jeszcze nie raz pozmieniam co nieco, to jest zaraźliwe, złapałam tego wirusa tu na forum, niestety- ciągle dążymy do doskonałości. :) Dzięki za miłe słowa ;:196

Agatko - ja tak samo...w nocy mam więcej czasu :lol: w tym roku to i tak nieźle...w ubiegłym roku to miesiącami nie zaglądałam. Takie życie...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

AgaNet pisze:Aniu, i u mnie z czasem krucho... tak z doskoku zaglądam na FO, i staram się co jakiś czas choć parę fotek wrzucić .
Pozdrawiam :D
Dołączę się do tych słów, jestem ostatnio tak zabiegana, że chyba zacznę nocki zarywać ;:223
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Aniu-brak czasu to zmora wszystkich ludzi. Sami się napędzamy, nakręcamy, tylko inaczej się nie da....można wszystko zostawić i usiąść pod gruszą i obserwować płynące chmury :wink: ciągle jest coś do zrobienia. Ja się pocieszam,że jak odchowam dzieci i wyfruną z gniazda, to będę miała więcej wolnego,ale podejrzewam że szybko znajdę sobie coś zastępczego albo ściągnę całą gromadę z powrotem :;230

Kilka ujęć z ogrodu... deszcz ciągle siąpi, kosiarka się zepsuła więc nawet pstryknęłam kilka fotek. :) Tęsknię już za upałami, wolę upał jak deszcz.

Na początek róża pnąca, kolor taki typowa "żarówa", zdjęcie tego nie pokazuje niestety...Dziwne,że przy ciągłych deszczach róże nie mają czarnych plam na liściach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja ulubiona róża, wielkie liście, wielkie kwiaty...po prostu Chopin

Obrazek

Obrazek
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

Witam Wszystkich odwiedzających :wit
U nas dzisiaj deszczowo, zimno, ale mi to jakoś nie przeszkadza, muszę się trochę ochłodzić przed nadchodzącymi upałami :D
W ogrodzie nic ciekawego się nie dzieje,-roślinki rosną, rozkwitają, i na razie nic nie przybywa.
Kilka fotek zaległych mam, więc co nieco pokażę :)

Obrazek

Obrazek

Mój mały pomocnik, szczególnie lubi podlewać... i zabawy z wodą, robienie błotka, smarowanie masą błotną siebie i innych rzeczy...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Goździki(nasiona) od siostry z Hiszpanii. Piękne kolory, od białego pełnego, wściekle różowego, biskupiego po bordowy pełny i zwykły.Przepięknie pachną. Tylko nie wiem jak je podwiązywać, bo trochę się kładą...

Obrazek

Obrazek

Róża Chopin.

Obrazek

Obrazek

Hortensja Limelight

Obrazek

Hortensja Blue Bird

Obrazek

Obrazek

Hortensja ogrodowa Masja i obok bukietowa Vanille Freise

Obrazek

Miłego wieczoru ;:7
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Ależ masz tych hortensji !!! Do wyboru, do koloru ! Super :) Gdybym miała większy ogród, to też bym miala wiecej hortek :uszy
Mam limlajtke, ale moja jakaś taka rosochata rośnie, a u ciebie widzę piękny, zgrabny i kształtny krzaczek. Ciełas ją jakoś ???
Ann-ka72
1000p
1000p

Post »

:wit Agatko - tych hortensji mam jeszcze kilka, ale jeszcze nie rozkwitły w pełni, więc nie pokazuję. Mam jeszcze bukietową Bombshell, ogrodową Nikko Blue, ale chyba będzie różowa :evil: , Renate Steiniger.
Limelight tnę nisko, od rozgałęzienia zostawiam 2 pączki. Jak pęd gruby to jedno oczko zostawiam, i tak z niego będą 3 gałązki, wtedy kwiaty za rok będą wielkie. Chyba jest taka zasada: im mniej pędów będzie, tym większe kwiaty. Ja tnę nisko, to nawet w czasie deszczu nie kładzie się. Vanille Freise tnę tak samo, ale ona ma wielkie kwiaty więc czasami muszę mimo wszystko podwiązać ją, żeby bukiety były w górze, a nie przy ziemi po deszczu. Anabell także tnę nisko, wolę kilka ale większych kwiatów. Przynajmniej jest na czym oko zawiesić, no i nie powie nikt(teściowa :wink: ) że to jej hortensja- ona ma Grandiflorę,która w początkowym stadium przed pełnym rozkwitem tak samo wygląda jak Anabell ;:108

;:7

Kilka wczorajszych fotek:kącik przy altance, najwięcej tam komarów... ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A ten jałowiec sama formowałam,w ubiegłym roku cięłam, w tym roku poprawiłam. Zaczął za bardzo szaleć i nie mogłam pozwolić aby wyszedł na trawnik. Wszystko musi rosnąć w równym rządku ;:173

Obrazek

Jukka zaszalała i wyrosła ponad 2,5 m. Inne przy niej wyglądają tak mizernie...

Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wow ;:oj
Awatar użytkownika
Norbitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2012, o 14:01

Post »

To ja myślałam, że moje Yucci wielkie (przerosły mnie), ale Twoja ;:224
Jałowiec ślicznie Ci wyszedł
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Co tam Aniu? :D
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:oj ależ cudny twój ogródek ;:138 ;:138 ;:138
tyle roślin i ogromne okazy...powaliły mnie magnolie, hortensje, iglaki, juki, trawki, powojniki,
...i taki przystojny ogrodnik pomaga ;:224
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”