Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świat roślin Ewy-rozalki część szósta
Aniu totalny galimatias ,to ja już mam w głowie .a co będzie dalej tego nie wie nikt
-- 7 cze 2013, o 19:28 --
Amarko przyjemne z pożytecznym
-- 7 cze 2013, o 19:28 --
Amarko przyjemne z pożytecznym
Ewuś, zdjęcia piękne. Mój perukowiec w takim samym stadium rozwoju
Jeśli chodzi o zajęcie w ogrodzie to faktycznie, przynajmniej mamy jakieś hobby i nie siedzimy bezczynnie przed telewizorem. Tak sobie dzisiaj myślałam co ja bym dzisiaj robiła gdybym nie miała ogródka? Na złe myśli najlepsze - przesadzanie, na przemyślenie trudnych spraw najlepsze - pielenie. Czyli ogród dobry na wszystko Dlatego tak się wkurzam kiedy pogoda mi przeszkadza! Liczę jutro na ładny dzień i całodniową pracę w ogródku A w poniedziałek odbieram moje nowe róże
Jeśli chodzi o zajęcie w ogrodzie to faktycznie, przynajmniej mamy jakieś hobby i nie siedzimy bezczynnie przed telewizorem. Tak sobie dzisiaj myślałam co ja bym dzisiaj robiła gdybym nie miała ogródka? Na złe myśli najlepsze - przesadzanie, na przemyślenie trudnych spraw najlepsze - pielenie. Czyli ogród dobry na wszystko Dlatego tak się wkurzam kiedy pogoda mi przeszkadza! Liczę jutro na ładny dzień i całodniową pracę w ogródku A w poniedziałek odbieram moje nowe róże
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- ewa_rozalka
- 1000p
Dosiu ja telewizora czasem nie włączam przez kilka dni .Latem ogród dostarcza mi wszystkiego czego potrzebuję .A ja ze swojego perukowca zrobiłam drzewko na pniu ,kiedyś był krzewem .Teraz całkiem fajnie wygląda i nie zajmuje tak dużo miejsca .Pod nim rośnie róża piwonia i liliowiec ,a tak ,to by nic nie rosło .Co do róż ,to wyobrażam sobie jak się cieszysz .Ja w tym roku nie kupię ani jednej niestety ,jeszcze mam dwie w donicach do wsadzenia a i z tym może być kłopot .Buziaki Ci przesyłam i słoneczko
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewciu znowu śliczności pokazujesz
Miłej sobotki ,bo dzionek taki cudny
Miłej sobotki ,bo dzionek taki cudny
- ewa_rozalka
- 1000p
Dziękuję Jadziu .Ja właśnie szykuje się do ogrodu ,jak się rano nic nie zrobi to potem jest gorzej .Najlepiej zacząć rankiem
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A my wyjeżdżamy na kilka godzin-zawieźć szwagierce rośliny, które przyszły od szczytnicy. Niewiele pobrykam, bo i późno dziś wstałam. Jakoś mnie nie pociąga myśl, że zanim się rozpędzę pielniczo, trzeba będzie spakować paczki i ruszać. Przynajmniej kawę dopiję
Witaj Ewuniu Widzę, że u Ciebie roślinki pięknie kwitną pomimo dużej ilości deszczowych dni.Na brak miejsca ja nie narzekam, a wręcz przeciwnie na brak roślin.Muszę jednak kupować oszczędnie - jak to rencistka z "wysoka" rentą
Cześć Ewciu. U mnie pogoda bajkowa Już trochę popieliłam i przyszłam na chwilę na kawę. Do mojego ogródka nikt nie zaglądnął więc wpadam do Ciebie Pszczoły dzisiaj tak latają, że słychać je w każdej części ogrodu. Aż mnie ciarki czasami przechodzą. Trochę się boję. Ja telewizora ostatnio też nie włączam. Zauważyłam taką prawidłowość - im więcej kanałów nam dostarczają tym mniej jest do oglądania. Ja już się gubię w tych programach. Nigdy nie pamiętam kiedy lecą moje ulubione programy (chociażby Maja w ogrodzie ) Jak już wieczorem mam chwilkę na głupie nicnierobienie to akurat żadnego fajnego programu nie ma. Dlatego wieczorami czytam a wiosną... oglądam gazetki ogrodnicze
Z róż cieszę się bardzo. Dzięki forum wróciła moja stara miłość do tych roślin. Kiedyś miałam niezłą kolekcję. Teraz nastawiam się na róże wytrzymujące niskie temperatury i przede wszystkim... ładnie pachnące Uwielbiam pachnące kwiaty.
Idę do ogródka. A może jeszcze jakieś fotki dodam
Z róż cieszę się bardzo. Dzięki forum wróciła moja stara miłość do tych roślin. Kiedyś miałam niezłą kolekcję. Teraz nastawiam się na róże wytrzymujące niskie temperatury i przede wszystkim... ładnie pachnące Uwielbiam pachnące kwiaty.
Idę do ogródka. A może jeszcze jakieś fotki dodam
Pozdrawiam - Dosia
Witaj Ewunia - i co gdzieś wejdę to już coś na listwę chciejstw wskakuje . Muszę kupić Perukowca
Pozdrawiam. Ewa
- ewarb
- 500p
- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Ja mam trzy odmiany perukowca w tym jeden o złoto żółtych listkach.
- ewa_rozalka
- 1000p
Ewciu wtedy ,kiedy Ty do mnie pisałaś ,to ja już miałam spory kawałek opielony.Kawka była w ogrodzie
Szwagierka pewnie się cieszy z roślinek
Gosieńko ,to prawda Twoja wysoka renta ,nie na wiele starczy
Dosiu ,a ja już wróciłam z ogrodu i na dziś już starczy .Ja bardzo lubię brzęczenia owadów ,chociaż pszczoły dały mi nieźle w kość ,jak są owady to ogród żyje .Dlatego ja tak bardzo nie lubię oprysków .Ty masz pszczółki ,to też musisz uważać z chemią ,bo miodku nie będzie
Ewciu ,perukowiec ,to piękny krzew ,ja mam jednego ,który ma 50 lat
Szwagierka pewnie się cieszy z roślinek
Gosieńko ,to prawda Twoja wysoka renta ,nie na wiele starczy
Dosiu ,a ja już wróciłam z ogrodu i na dziś już starczy .Ja bardzo lubię brzęczenia owadów ,chociaż pszczoły dały mi nieźle w kość ,jak są owady to ogród żyje .Dlatego ja tak bardzo nie lubię oprysków .Ty masz pszczółki ,to też musisz uważać z chemią ,bo miodku nie będzie
Ewciu ,perukowiec ,to piękny krzew ,ja mam jednego ,który ma 50 lat
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewciu pokaż tego 50-ciolatka perukowca a czym usuwasz mszyce nie chemią?
- ewa_rozalka
- 1000p
Ewciu co mogę to usunę ręcznie ,resztę załatwiają inne owady .Takiej ilości owadow pożytecznych ,to już dawno nie widzialam .Ostro wzięły się za robotę .
Ewciu, ja tez wróciłam z ogrodu ale nie na własne życzenie. Spadła u nas taka ulewa, że przez moją działkę płynęła rzeka. Stałam w oknie i płakać mi się chciało. Wszystko zalane. Zaraz dam zdjęcia na mój wątek.
Pozdrawiam - Dosia
- ewa_rozalka
- 1000p
Dosiu ,bidulo ,co z tą pogoda dzieje .Ale może szybko wsiąknie ,jest ciepło .U mnie nie padało ,sucho i słonecznie ,w dzień ,to nawet było za gorąco .